Beyler BAL'de 2 metrelik bir adam oluşturdum fakat kafa golü atamıyorum ya yukarıdan dışarı çıkıyor ya da vuramıyorum bunun bir taktiği tuşu falan var mıdır?
Bak usta havadan gelen topa, kafayla vurcagın adama yaklastıktan sonra vur. Top havadayken veya yeni havalanmışken ıskalayabilir veya isabetsiz atabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: brunchplus
Bak usta havadan gelen topa, kafayla vurcagın adama yaklastıktan sonra vur. Top havadayken veya yeni havalanmışken ıskalayabilir veya isabetsiz atabilir.
Hocam yani taa önceden d'ye basmayım manuel olarak topu takip ediym yön tuşlarıyla ondan sonra mı vurayım?
Aynen bende de öyleydi çok ufak bi dokunuşla bile top tribünlerdeydi, sonradan bi arkadaş söyledi denedim oldu. İyi çalışmalar. Not: Deneye deneye alışırsın bi noktasını bulursun kornerlerde çok işe yarıyo, az gol atmadım :)
quote:
Orijinalden alıntı: brunchplus
Aynen bende de öyleydi çok ufak bi dokunuşla bile top tribünlerdeydi, sonradan bi arkadaş söyledi denedim oldu. İyi çalışmalar. Not: Deneye deneye alışırsın bi noktasını bulursun kornerlerde çok işe yarıyo, az gol atmadım :)
Hocam siz söyleyince bi' kaç kere denedim de hiç vuramadım tutturamıyorum top benden hızlı davranıyorBir ara coşturdum hocam yapamadım dediğinizi gene uzaktan d'ye basıp aşağı yön tuşuna basıyorum girmişti bir kaç tane
ön direk ve arka direk koşusu yap kenarlardan gelen toplarda penaltı noktasına doğru ilerle
Kafa vuruşunu etkileyenler
1-Kafa vuruşu yeteneği 2-Sıçrama 3-Boy 4-Fizik-Denge 5-Yapılan orta ( Pas yeteneği ve falso ) başka etkileyen var mı bilmiyorum.
Kanattan orta yaparken aşağı yön ve orta tuşuna basarsan uzak tarafa, yukarı yön ve orta tuşuna basarsan yakın tarafa ortalar.
Orta yapma yolları var bir kez basma iki kez basma.
Orta yaptığın oyuncuyu hareketlendirirsen avantajına olur.
Kafa vuruşunu R2 ye basılı tutarak yaparsan daha dengeli bir vuruş yapar.
Uzun boylu oyuncun varsa kornerde sağ analogla adamı seçip yüksekten orta (R2) ile kullan. , Çok uzun boylu bir oyuncu sıçramayacağından güçsüz vurur. Aynı koşarken çekilen şutla, dururken çekilen şutun farkı gibi.
Yanında adam olduğunda denge, fizik ön plana çıkar. R2 yi kullandığında fiziğini de kullanmış olursun.
Kafa vuruşu yaparken yön tuşları ile yönlendirme yapılabilir.
Kendi yarı sahan civarlarında L1+O Tuşu en ilerdeki oyuncuya havadan topu gönderir. Bu da etkilidir. Özellikle maç bitmeye yakın, vakit kalmamışsa...