Bildirim
PERM. KOMB. BİNOM OLASILIK SORUSU OLAN BUYURSUN. (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
beni sinir eden bir soru daha 300 ile 750 arasında kaç tane rakamları tekrarsız tek sayı vardı?
ben yüzler basamağını baz alarak yaptım 3 için 32, 3 için 40, 5 için 32, 6 için 32 ve 7 için 21 farklı değer buldum topladım bunları cevap 157 çıktı ama asıl cevap 162 imiş bu beş olasılık nereye gitti? :D -
Elimizde 4 renk var. Her yüzü boyanmak üzere, bir kubun yüzleri kaç farkli şekilde boyanabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 evli çift arasından hiçbiri birbiriyle evli olmamak üzere 3 kişi seçiliyor.Kaç farklı seçim yapılabilir?
Yüzler bas. 3 5 olduğunda 32+32=64
4 6 olduğunda 40+40=80
7 olduğunda ise 18 farklı değer alır.onlar bas. 1 3 ken üçer değer., 2 4 ken dörder değer alır.yani 18 değer alır.
toplam 162
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B226759C -- 5 Şubat 2015; 7:00:55 >
quote:
Orijinalden alıntı: erkan263
5 evli=10 kişi
10.8.6=480
10 kişiden birini seçersin.Sonra kalan 8 kişiden biri.Sonra da 6 kiiiden biri.
Bende aynı yorumu yaptım fakat cevap 80 diyor.Eve gidince sorunun orjinal halimi atayım birde Ordan bakın hocam
en çekindiğim konular bu ikisi tavsiye verebilir misiniz biraz? -
quote:
Orijinalden alıntı: furkansuna
quote:
Orijinalden alıntı: erkan263
5 evli=10 kişi
10.8.6=480
10 kişiden birini seçersin.Sonra kalan 8 kişiden biri.Sonra da 6 kiiiden biri.
Bende aynı yorumu yaptım fakat cevap 80 diyor.Eve gidince sorunun orjinal halimi atayım birde Ordan bakın hocam
Perm mantığıyla düşündüm yanlış oldu hocam.5 den 3 ünü seç.Seçtiğin ger biri için 2 farklı durum olacak.Yani 2.2.2=8.
5,3=10. 10.8=80
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B226759C -- 5 Şubat 2015; 7:01:26 >
Çok fazla ihtimal içeriyor yapamadım.
Ben de fena değilimdir bu konuda da, bu soruda beynim yandı :D
-
-
-
öncelikle bu soruyu çözüş mantığının kavranması için basit bir örnek üzerinde göstermek istiyorum.--http://sketchtoy.com/64402139
http://sketchtoy.com/64402120 --bu da asıl sorunun cevabı -
küp boyama sorusuna bakar mısın.
helal güzel çözüm:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B226759C -- 5 Şubat 2015; 18:00:31 >
Anladigim kadarıyla birinci yüz 4 ikinci yüz 4 üçüncü yüz 4 diye devam edeceginden cevap 4 ^6(4 uzeri 6)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeeJackson -- 5 Şubat 2015; 18:13:04 >
tekrarlı permÜtasyona giriyor da hocam ben de öyle düşündüm.sarı turuncu kırmızı ve mavide mesela KKKMKK İLE MKKKKK arasında bi fark yok hocam.
altıgen sorusunda ben de aynısını düşündüm ama ben anın üstündeki üçüne 1 dedim a da duruyor ya kendisi ondan? -
Her zaman 1 ile başlıyor zaten mantıken 3 yazdığım yere alttan soldan ve sağdan gelebilir .1 yazanlara ise sadece alttan. -
Evet öyle düşünürsek soru baya uzun gibi gözüküyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X