Şimdi Ara

Periyodik Bakım Bosch Car Service Araç Garanti Kapsamından Çıkar mı? (CEVAP BULUNDU) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
18.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bosch Service Car bir bizim araca mı yüksek fiyat çıkarıyor bir ay önce servisten 320 lira teklif aldım 20 bin bakımı için, aldım listeyi Bosch service car'a gittim 430 lira fiyat çıkardılar.
  • Konuyla ilgisi olduğunu düşündüğüm için yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istedim:


    http://forum.donanimhaber.com/m_51656552/tm.htm

    Eğer aracınıza hakim değilseniz ve işin başında durmayacaksanız uzak durmanızı tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakımı yekili serviste yaptırmadıktan sonra garantili araba almanın anlamı yok bence.
  • Febr kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz linkteki konuya baktım başınıza gelenler gerçekten can sıkıcı ama daha önce de dedim franchising sistemiyle çalışan bi firmada bir kaç şubenin hatasını tüm firmaya genellemek yanlış olur. periyodik bakım çok zor yada meşakkatli bir işlem değil aracın başında da durabilirim, eğer ki bu kadar basit bir olayda bile sizin yaşadığınız gibi bir ciddiyetsizlik yada iş bilmezlik görürsem bir daha yakınından bile geçmem zaten. tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak ben her ne olursa olsun bi şans vermekten yanayım
  • Bende istanbul seyrantepede bosch car servise ,işyerinin arabasını götürmüştüm,sanayideki dandik tamirhaneden daha beter bir yerdi.
    Bence sanayide iyi bir usta veya yetkili servis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch car service lerde bayilik sistemi ile çalışan servisler. O yüzden çok profesyönel işine hakim bayilerle de karşılaşabilirsiniz acemilerle de.
    Ben de aracımın bakımını bosch car serviste yaptırdım, henüz garantilik bir işim de düşmedi yetkili servise. O yüzden neyle karşılaşacağımı bilmiyorum şimdilik. ama yetkili servisin 700 lira çektiği 30 bin bakımını 300 liraya yaptırdım hem de istediğim parça ve yağlar ile.
    yetkili servisler garantisi devam eden araç sahiplerini yolunacak kaz gibi gördüklerinden aracın garantisi bittikten sonra önünden dahi geçmem.

    gerçi yetkili servislerde bu sefer garantisi bitmiş araçları servise çekebilmek için indirim kampanyaları yapıyorlar. Gözümün önünde gerçekleşen olayı anlatayım, aynı yetkili serviste aynı aracın 60 bin bakımına 400 lira fiyat verdi(garanti süresi dolmuş), benim aracın garantisi devam ediyor diye 700 lira fiyat verdi.

    Hal böyle olunca gel de yetkili servise bakım yaptır!

    Sonuç itibari ile Bosch car servislerde yapılan aracın garantisi bozulmaz. Standartlara uygun parça kullanıldığı müddetçe yetkili servisin sizin aracınızı(aynı zamanda benim aracımı da) garanti dışı bırakıp işlem yapamaz.
    -en kötü ihtimalle- garanti dışı bırakması durumunda onarımın gerektirdiği ücretini ödersiniz, sonra mahkeme yolu ile tüm yasal faiz ve masrafları ile beraber aracınızı garanti dışı olduğunu iddia edip ücret alan servisten tahsil edersiniz.




  • Hoorrt! İki yıldan fazla olmuş. Bosch servisi tercih edenler tecrübelerini aktarabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba_2233 M kullanıcısına yanıt
    bi hortda benden :)) sanırım bayiler garanti hususunda bosch servisi kabul etmiyor, fakat; bosch kendilerinden oluşacak problemler için sorumluluk alıyor. kendilerinden oluşmayan sorunlar için ise mahkeme kararı ile tüketiciye destek oluyor.
    sonuç olarak bence; arıza olasılığı yüksek bir araç kullanıyorsanız (özellikle şanzımanı problemli araçlar) yetkili servise gidin derim. çünkü iyi niyet garantisi vs ileri ki zamanda çok işinizi görebilir.
  • Evet ben de internetten bulabildiğim kadarıyla sizin dediğiniz gibi. Garanti konusunda sıkıntı çıkarıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hortta benden, var mı başından olay geçen bu konu ile ilgili arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizi kandırmış olabilirler ben sordum garanti dışı dediler. Zaten garanti dışı olmasıda mantıklı senin honda yağ filtren ile bosch yağ filtresi bir olurmu olmaz. Herşeyi geçtim honda senin aracına her sene biryenilik ekliyor boschda çalışan personel nasıl bir eğitim gördü ki honda motorundan haberi olacak hatta bosch tümmarkalara hizmet veriyor herbirinin eğitimini görse zaten çalışan teknikerin bu eğitimleri, almaya ömrü yetmez. Yani akıl var mantık var


    Hiç mantık bile kuramasan git bosch servislerdeki google yorumlarına bak ne şikayetler var gör. Bosch vb sanayide hiçbir tüketici hakkı olmadığı için önüne gelen bu ülkede marka servis bile açabilir. Elinde faturan varsa maksimum hizmetin yeniden görülmesi kararı çıksa servise aracını sokunca hizmet görülürken aracın perte çıakr daha çok zarar edersin burası türkiye hatta rekabet kurumu da var sözde tüketici hakkı olduğu gibi herşey sözde...


    En iyi ihtimal para iadesi istesen paran iade edilene kadar thh itiraz vs olsa 1 yılı geçer 10 bin tl alcağın para doalr kru ve enflasyon etkisiyle 1 yıl sonra 4 bintl olur oda zaten mahkeme git gel işten kal senin eline geçen "0" tl olur üstüne akıl ve fizik sağlığınıda kaybedip kanser tedavisi görmeye başlarsın , oradan işgücü kaybını da hesaplarsan hayatın cacık olur sonra türkiyede yaşadığını anlarsın iş işten geçer geçmiş olsun





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.