Şimdi Ara

performans arttırmak için hangi ssd'yi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    2011 yılında satın aldığım asus k53sv-sx144d model laptopumun birkaç parçasında değişiklik yapıp performansını arttırmak istiyorum.

    öncelikle hdd ssd değişimi ve arkasından mevcut bulunan 4gb rami 8gb a çıkarmayı planlıyorum.

    internettem edindiğim bilgilere göre anakartımın sata 3 desteği bulunmakta. şuanda mevcut bulunan hdd boyutu 320gb ve %60 doluluğa sahip.

    hdd ssd güncellemesi yaptıktan sonra çıkarttığım hdd yi de kullanmak istiyorum hatta cdrom bölmesi için ilave bir donanım da satın aldım.

    şuanlık problemim ssd ler konusunda pek bilgi sahibi olmadığımdan marka-model ve fiyat-performans ürünleri açısından 200tl-300tl arası ideal bir ssd düşünüyorum.

    önereceğiniz bir ürün var mıdır? yardımlarınızı rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djnej -- 15 Kasım 2019; 14:59:31 >



  • Crucial urunleri olumlu yorumlar aliyor genelde;

    http://teknofiyat.com/?search=crucial+bx500+240gb

    Imkan varsa 350 liraya 480gb modeli de alinabilir;

    http://teknofiyat.com/?search=crucial+bx500+480gb
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Sandiskin ürünlerini fiyat performans olarak öneriyolar ne düşünüyorsunuz? Bir de black friday günleri ssd fiyatlarını etkiler mi? Geçtiğimiz yıl böyle bişey oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djnej kullanıcısına yanıt
    SSD fiyatlari zaten uygun su ara, black friday'de daha da ucuzlayabilir tabii ki.

    2015 te aldigim birkac sandisk SSD plus var hala tas gibi calisiyolar, onlar da tercih edilebilir tabii ki acikcasi hepsi birbirine cok yakin urunler. James Donkey, Kingston, Crucial, Gigabyte, Sandisk, Toshiba vs vs giris seviye modeller aldiginizda cok farkli sonuclar cikmiyor. Biraz daha ust seviye Crucial MX serisi, Samsung EVO serisi gibi modellerde de fiyatlar artiyor. Siz alacaginiz seviyeyi tercih edip uygun fiyat kovalayin. BX500, Sandisk Plus vb hepsi alinabilir urunler giris seviye icin.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    sanırım öncelikle boyuta karar vermem gerekiyor. 240gb ssd+320 gb hdd ideal gibi duruyor. zira 240-480 gb arası genelde 100 tl fark oynuyor. 2011 model bir laptop için 480gb ssd gereksiz gibi duruyor. amaç zaten performans arttırmak. yorumunuz nedir?
  • djnej kullanıcısına yanıt
    Gundelik kullanim ve ofis isleri icin 240gb yetiyor. Oyun kurmayacaginiz icin 480 gerekmeyebilir. Yine de SSD'lerin kapasitesi arttikca yazma omurleri de artiyor. Yani 240gb bir SSD ye atiyorum 10tb veri yazdiktan sonra performansi dusmeye baslayacaksa 480gb SSD'de 20TB veriden sonra performans kaybi basliyor gibi. Yine de surekli download yapmiyorsaniz gundelik kullanimda o degerlere ulasmaniz mumkun degil. 240 yeterli olur bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.