Şimdi Ara

Pepe'nin Hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pepe herkesin olmak isteyecegi turden iman dolu bir insandi. Herzaman neseli olup, herzaman soyleyecegi pozitif bir sey vardi. Birisi istediginde hemen gidiyor, daima “daha iyisi olamaz!” diye cevap veriyordu. Bircok defalar isini degistirdi ve birlikte calisanlarin cogu onu takip ettiler. Onun pesinden gitmelerinin nedeni davranislariydi: dogustan bir liderdi o. Eger yaninda calisanlardan birinin bir problemi varsa, Pepe ona, bu durumun pozitif yonunu gostermek uzere hemen oradaydi.
    Birgun Pepe’yi gormeye gittim ve ona “anlayamıyorum…herzaman bu kadar pozitif olmak mumkun degil, bunu nasil yapiyorsun?” diye sordum.
    Pepe:
    Her sabah uyaniyorum ve kendi kendime “Pepe bugun iki secme sansin var: neseli ya da nesesiz olmaktan birini secebilirsin diyorum. Ben neseli olmayi tercih ediyorum. Hos olmayan bir durumla karsilastigim her defasında, kendimi bir kurban gibi kabul edebilir veya deneyim kazanabilirim. Ben ogrenmeyi tercih ediyorum” diye cevap verdi. “Ne zaman biri sikayete gelse, elestirisini dinleyebilirim veya ona, yasamin pozitif yonunu gosterebilirim. Ben ona, yasamin pozitif yonunu gostermeyi tercih ediyorum.
    -evet, elbette, ama bu o kadar kolay degil diye cevap verdim ona.
    -evet oyle, cevap verdi Pepe. Hayatta hersey bir tercih meselesidir. Basite indirgersek, her durum bir tercih olarak ele alinabilir. Her durum karsisinda nasil bir yol tutacagini secersin. Digerleri seni etkilediginde , nasil bir tavir takinacagini secersin, neseli veya nesesiz olmayi secersin. Ozet olarak, yasamini nasil surdurecegini secersin.
    Pepe’nin bana soyledikleri uzerinde uzun uzun dusundum. Ikamet problemleri nedeniyle iletisimi kaybettik ama ben bir secim yapmakla karsi karsiya kaldigimda daima Pepe’yi dusundum. Birkac yil kadar sonra, Pepe’nin yapmamasi gereken birsey yaptigini ogrendim. Bir kapiyi acik birakmisti ve bir sabah üç silahli hirsiz firmasını soymak icin gelmislerdi. Korkudan titreyen Pepe’nin, kasasini acmaya calisirken eli kaymisti. Panige kapilan hirsizlar da ona ates etmislerdi. Pepe oldukca cabuk bulundu, hastane acil servisine goturuldu. Sekiz saatlik bir ameliyat ve haftalar suren yogun bir sagliga yeniden kavusturma cabasi sonucu Pepe, vucudundaki birkac mermi parcasi ile hastaneden cikti. Alti ay kadar sonra, Pepe’yi yeniden buldum ve ona nasil oldugunu sordugumda, cevap hic degismiyordu: “daha iyisi olamaz!”
    Hirsizlarla karsilastigimda, kafasindan neler gectigini sordugumda: “yaralandigimda yere dustum. İki secenegim oldugunu hatirladim, yasayabilir veya olebilirdim. Ben yasamayi sectim.” diye cevap verdi bana.
    “Hic korkmadin mi?” diye sordum ona.
    “Hekimler harikuladeydi. Bana hep herseyin iyi gittigini soylediler. Bununla birlikte, beni ameliyathaneye goturduklerinde , yuzlerindeki ifadeyi gordugum zaman, gercekten korktum. Yuzlerindeki ifadeden sanki “bu adam ölüyor.” gibi okuyordum. O anda, bir karar almak mecburiyetinde oldugumu hissettim. Doktorlardan biri herhangi bir seye alerjim olup olmadigini bana sordugunda “evet, mermilere karsi.” diye cevap verdim. Gulmeye basladiklarinda ise onlara “ben yaşamayi seciyorum, beni bir canli gibi ameliyat ediniz, ölüymüsüm gibi degil!” dedim.
    Pepe, doktorlar ama ozellikle sasirtici davranisi sayesinde sagligina kavustu.
    Hergun dolu dolu yasamayi veya tersini tercih etmek zorunda oldugumuzu ogrendi. Sonuc olarak, onemli olan takinilan tavirdi.
    Sonuc olarak herseyde,
    Nasil olursan ol,
    Nasil hissedersen hisset,
    Digerleri seni nasil gorurlerse gorsunler,
    Nasil yasarsan yasa
    Karari sen vereceksin!

• İbretlik
    Hocam sağolun paylaşım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akin_Tr -- 3 Şubat 2013; 12:56:55 >
  • pepe pepe yaralandı şarkısı burdan çıkmış demek ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam hocam
  • bendende de bi şiiri

İnsan Sevdiğini Hiç Üzer Mi
    Sebepsizce Hiç Ona Küser Mi
    Eğlenerek Oynamak Varken
    Ardına Bakmadan Hiç Gider Mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: İplenmeyen Adam

bendende de bi şiiri

İnsan Sevdiğini Hiç Üzer Mi
    Sebepsizce Hiç Ona Küser Mi
    Eğlenerek Oynamak Varken
    Ardına Bakmadan Hiç Gider Mi

İşte Pepe.
  • Pepe kafası işte, yine saçmalamış, Pollyanna'nın dibine vurmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Pepe'nin Hikayesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.