|
IT kariyerime ilk başladığımda, profesyonellerin sık sık ITIL hakkında konuştuğunu duyardım. Herkes bu sertifikaya değer veriyordu ama ben neden bu kadar önemli olduğunu tam olarak bilmiyordum. İşte bu yüzden PeopleCert ITIL-4-Foundation exam girmeye karar verdim ve açıkçası bu sınav, IT hizmet yönetimine bakış açımı tamamen değiştirdi. ITIL 4’ü Anlamak ve Gerçek Hayattaki Önemi Sınava hazırlanmeden önce ITIL’in IT hizmetleriyle ilgili olduğunu biliyordum, ancak bunun gerçek iş dünyasıyla nasıl bağlantılı olduğunu anlamamıştım. PeopleCert ITIL 4 Foundation exam questions çalışmak bana şunu gösterdi: ITIL 4, IT hizmetlerini müşterilere ve organizasyonlara değer sağlayacak şekilde yönetmeye odaklanır. ITIL-4-Foundation Exam Nasıl Fayda Sağlar? PeopleCert ITIL-4-Foundation sınavı hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için tasarlanmıştır. Hizmet yönetimi, değer akışları (value streams) ve sürekli iyileştirme gibi temel kavramları ölçer. Benim için bu sınava hazırlanmak üç önemli katkı sağladı:
Hazırlık Sürecim Bu sınava hazırlanmayı kendim için bir eğitim gibi gördüm. İlk olarak ITIL 4 Foundation kitabını okuyup notlar aldım. Daha sonra sınav formatını anlamak için örnek sorular çözdüm. Faydalı bulduğum kaynaklardan biri CertBoosters oldu. Gerçek sınav tarzına benzeyen pratik sorular sunuyordu. ITIL-4-Foundation Gerçek Hayatta Neden Önemlidir? Sınavı geçtikten sonra ITIL’in sadece bir sertifika olmadığını fark ettim; aslında bir düşünce biçimidir. İşte IT alanında çalışan herkes için önemli olmasının bazı nedenleri:
Öğrenciler için bu sertifika, IT hizmet yönetimi, destek ve hatta proje yönetimi gibi alanlara kapı açan güçlü bir temel oluşturur. Sınava Girmeyi Planlayan Öğrencilere Tavsiyeler
|
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler