Şimdi Ara

PENTAX K10D, CANON 400D, NİKON D80 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Değerli fikirlerinizi bir süredir takip takip ediyorum, gerçekten oldukça fazla şey öğrendim son bir kaç ayda.

Ben de geçen ay 350D ile DSLR macerasına başlamak üzereyken yeni çıkacak makinaları beklemeye karar vermiştim. 350D'ye geçen ay 1650 ytl garantili fiyat veriyorlardı. Bugün Yalçınlar 400d satışına başlamış D80'in de fiyatını açıklamış.

400D 15-55 lens: 12 taksitli 1898, nakit 1708
    D80 18-135 lens ile : 12 taksitli 2998

görüldüğü üzere canon kit lens ile gelmesine rağmen büyük fiyat farkı var, açıkçası çok fazla boş zamanı olmayan biri olarak aradaki farkı çıkartacak seviyeye gelmem zor gibi görünüyor.
    400D fiyatı bana uygun geldi hatta şaşırttı beni, GG'da vs satılan yurtdışı fiyatlarla aynı ama garantili olması cazip görünüyor. 18-55 ile başlayıp bir kaç ay sonra daha kaliteli bir lens alınabilir.

Bu makinanın alınabilir olup olmadığını bir de fayda/maliyet açısından değerlendirebilirmisiniz.

Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: augustt

Merhabalar,

Değerli fikirlerinizi bir süredir takip takip ediyorum, gerçekten oldukça fazla şey öğrendim son bir kaç ayda.

Ben de geçen ay 350D ile DSLR macerasına başlamak üzereyken yeni çıkacak makinaları beklemeye karar vermiştim. 350D'ye geçen ay 1650 ytl garantili fiyat veriyorlardı. Bugün Yalçınlar 400d satışına başlamış D80'in de fiyatını açıklamış.

400D 15-55 lens: 12 taksitli 1898, nakit 1708
    D80 18-135 lens ile : 12 taksitli 2998

görüldüğü üzere canon kit lens ile gelmesine rağmen büyük fiyat farkı var, açıkçası çok fazla boş zamanı olmayan biri olarak aradaki farkı çıkartacak seviyeye gelmem zor gibi görünüyor.
    400D fiyatı bana uygun geldi hatta şaşırttı beni, GG'da vs satılan yurtdışı fiyatlarla aynı ama garantili olması cazip görünüyor. 18-55 ile başlayıp bir kaç ay sonra daha kaliteli bir lens alınabilir.

Bu makinanın alınabilir olup olmadığını bir de fayda/maliyet açısından değerlendirebilirmisiniz.

Teşekkürler.

ister canon olsun ister nikon olsun her iki makinada basarimi yuksek makinalar fakat giris seviyesi dslr lar icin bu fiyatlar biraz fazla ...... ustelik canon un kit lensinin performansi pek iyi degil tercihinizi canondan yana kullanacaksaniz govde + sigma 18-125 f/3.5-5.6 dc lens ile birlikte almanizi oneririm bu lens hem telede hemde genis acida cok tatminkar sonuclar almanizi saglayacaktir...... fakat giris seviyesi icin pentax k100d , olympus e-500 ve sony a100 daha uygun secimler...

• Bana göre yalçınlar gibi tuzlu bir yerin 400D fiyetı normal geldi, sirkeci-hayyamda dahada uygun bulunabilir. Ayrıca k100D iyi bir makine değil bence.. örnek resimlerine çok fazla sitede baktım pek beğenmedim ama hala *ist DS bulunabiliyorsa (ki bildiğim bi yer var(bana kalsın)) k100D den daha iyi gibi.. örnek resimlerde bunu destekler nitelikte. Ayrıca, çok kanıtlanmış bir mevzudur ama , misal olarak: A610 dan 350D ye geçen bir kişi için kit lensin âdiliği nekadar dikkat çeker ve önemlidir??

Bence sıralama f/p açısından şöyle..

1.Pentax *istDS
    2.Canon 350D
    3.Nikon D50
    4.Canon 400D
    5.Nikon D70s

Ayrıca nikonlarda raw işleme programının sonradan satın alındığı gibi bişey okudum aslı varmıdır? bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim ..

• quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Bana göre yalçınlar gibi tuzlu bir yerin 400D fiyetı normal geldi, sirkeci-hayyamda dahada uygun bulunabilir. Ayrıca k100D iyi bir makine değil bence.. örnek resimlerine çok fazla sitede baktım pek beğenmedim ama hala *ist DS bulunabiliyorsa (ki bildiğim bi yer var(bana kalsın)) k100D den daha iyi gibi.. örnek resimlerde bunu destekler nitelikte. Ayrıca, çok kanıtlanmış bir mevzudur ama , misal olarak: A610 dan 350D ye geçen bir kişi için kit lensin âdiliği nekadar dikkat çeker ve önemlidir??

Bence sıralama f/p açısından şöyle..

1.Pentax *istDS
    2.Canon 350D
    3.Nikon D50
    4.Canon 400D
    5.Nikon D70s

Ayrıca nikonlarda raw işleme programının sonradan satın alındığı gibi bişey okudum aslı varmıdır? bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim ..

k100d ile ist serisinin goruntu algilayicisi ile goruntu islemcisi ayni dolayisiyla sonuclari birbirisine cok yakindir , bence k100d ile cekilen fotolar size etkileyici gelmedi veya ornek fotolar da cekimcinin farkliligi bariz belli oldu diyelim ama iki makina arasinda k100d nin noise performansi daha iyi cunku farkli bir NR algoritmasi kullaniyor ....... kompakt makinalarda lens sensore gore imal ediliyor ama dslr makinalarda oyle degil mesela 135mm filmli canon makinaniza ait bir lensi eos350d makinanizdada kullanabilirsiniz dolayisiyla buyuk sensorler icin imal edilmis bir lens kucuk sensorlerde beklenen kaliteyi veremeyebiliyor , terside dogrudur bu olayin ozetle kompakt bir makinadan eos350d ye gecen birisi farki daha hizli bir suredede fark edebilir ...... birde nikonlarda raw goruntuyu diger formatlara donusturmek icin bir program veriliyor ama adobe PS kadar ayrintili bir yazilim degil , ama isteyen olursa bende birkactane raw isleme yazilimi bulunuyor onlari gonderebilirim......

bence secim soyle olmali f/p icin

1) pentax k100d
    2) pentax k10d (yakinda piyasada)
    3) canon eos 400d
    4) sony a100 (noise performansi bu listeye uygun olmasada)
    5) nikon d70s
    6) nikon d80

*** Burdan sonrasi BzBz ye cevap olarak yazilmamistir bu topic ve dslr almayi dusunenlerin dikkatlerini bence onemli olan birkac noktaya deginmek istedim ***

ek olarak insanlar dslr alirken sadece goruntu kalitesini kriter olarak aliyolarki bu kismen yanlistir cunku tum dslr makinalar iso100 de cok temiz fotolar uretir iso800 deki gurultuleride monitore gozunuzu dayayip bakmadiginiz surece farkedemeyeceginiz kadar azdir ....... dslr secerken bakmaniz gereken ozellikler flash senkronizasyonunun hangi estantene degerlerine kadar cikabildigi , govdesinin nem toz gibi dis etkenlere dayanikliligi , hafiza kartina yazma hizi , govdenin imalat kalitesi , perde omru , vizor genisligi ve aydinligi , AF hizi gibi , govde temizliginin kolay yapilip yapilamamasi gibi etkenler goz onune alinmasi gerekir ...... bu gibi kriterler goz onune alindiktan sonra kara verilen govde icin de lens secimine gidilmeli mesela yukarida bahsi gecen govdelerin en eskileri olan eos350d ve d70s bile cok cok iyi makinalardir ........ son olarak bu govdeleri kit lensi ile kullandiginiz taktirde d70s ile d80 in yaptigi cekimler arasindaki farklar dikkate alimayacak kadar az olacaktir , eger dlsr almayi dusunurken bu kriterler size onemli gelmiyorsa Sony R1 muthis lensi ve dslr kalitesindeki goruntu performansiyla vitrinlerde haberiniz olsun........

• Zalmana açıklamaları için teşekkürler. 2. paragrafta dslr için yazdıkların bana mantıklı geldi, haklısın.
    Ben büyük ihtimalle araba fuarından 1-2 hafta önce 1 dslr, yani bu saydıklarımızdan birini alıcam, almalıyım. Tüm kompaktlar gelicekmişde .. K10D nin fiyatı ortalama ne olur? bence 400D yi, bi pentax olarak geçmemeli (rekabet olayı). 400D den ne gibi göze batan artıları var bu K10D nin.
    Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
  • k10d en buyuk avantaji buyuk ve aydinlik vizoru manuel focusta cok ise yariyor daha sonra body grip'i daha buyuk ele daha iyi oturuyor ve kumandanin sende oldugunu daha guzel hissetiriyor , spot olcum var eos 400d de bu ozellik yok makro cekimlerinde ve yansiyan isiklarin oldugu ortamlarda pozlama hatalarini engelliyor , d80 ile ayni sensore sahip olmasina ragmen noise degerleri daha iyi ama eos 400d kadar iyi degil , flas senkronizasyonu daha iyi , body su , toz ve kum gibi ortam etkenlerine dayanikli ayni zamanda pentax lenslerde oyle , birde titresim onleyici var body de ..... eos 400d giris seviyesi bir dslr ama k10d orta seviye bir makina dir bu da unutulmamali ,,,,,, bence bu sebepler yeterli k10d yi tercih etmek icin 1100 dolar gibi bir fiyat olacak TR de kit olarak 18-55 ile birlikte..... senin yerinde olsam govde + sigma 18-125mm f/3.5-5.6 dc lens ile birlikte alirdim makinayi kit lensinden cok cok iyi performans veren bir objektif ustelik tele mesafeside ilk etapta yetecektir sana daha sonra 50mm makro f/2.0 bir lens dusunulebilir...... pentax su an japonyada en cok tercih edilen dslr markalarinda birtanesi ; eger bu hafta mutlaka makina alacaksan d80 alman daha mantikli......

• 1100$ tr de genellikle geldikten sonra € ya ayarlanıyor. direk çevirme aynen görüntü 1100€ şaka gibi .. ama hakkaten 1100 $ olacaksa baya uygun kalıyor. Objektif uyarınıda mutlaka dikkate alıcam. Ayrıntılı açıklamaların için teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.