Arkadaşlar hisse fiyatı 1.2 %400 bedelli arttırımı oluyor bu rüçhan. Olayı nasıl olucak acaba ? Ben hisseye daha gazla yatırım yapmak istiyorum bilaçosu çok iyi 6 ay sonra tekrar 4 tl seviyelerini göreceğine inanıyorum beni aydınlatabilir misiniz? rüçhan mı alıyım yoksa hisse mi alıyım? bölğnmeden önce mi hisse alıyım bölümdükten sonra mı? bölümdükten sonra hisse alsam rüçhan almak ile arasındaki fark nedir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pekgy rüçhan hakkımda

-
-
Hocam merhaba,
Yeni bir yatırımcı olduğunuzu düşünüyorum. Biraz detaylı yazıcam dikkatle okursunuz umarım.
Öncelikle bedelli sermaye artırımı ne zamansa yani şirket derki 5 mayısta rüchan tahtasını açıyorum 20 mayısta kapatıyorum.
Rüçhan tahtası açıldığı gün belli bir fiyat düşer hisseden. Hisse hareketi dışında karınız olmaz. 1.2'den bedelli yaptı mesela ana kağıt 1 tlye düşer. 0.2'dende rüçhan kağıdınız olur. Bu rüçhanlara son gün 1 tl verilerek ana hisseye dönüştürülür.
Burada neler oluyor derseniz rüçhan 0.2'den açılır ama 15 gün içinde iyice değer kaybedebilir. Yada ana hisse fiyatı prim yapıp rüçhan cazip hale gelebilir.
1000 lot pekgy alırsanız bedelli işlemi başladığı gün size 4000 lot rüçhan verir. Hesabınızda bedelli bittigi gün 4000 tl olursa (Hak kullanım bedeli 1tl var sayıyorum) Bu rüçhanlar size 4000 liraya normal hisseye döner.
Bedelli sermaye artırımı genelde saçma firmaların yaptığı küçük yatırımcının bilgisizliğini sömürmeye dayalı bir saçmalıktır. Adamlar yıllarca yatırımcısına kar ettiremeyip üstüne bedelli yaparak milletten para toplar. İzahnamelerini açın okuyun para somut işlerde kullanılmaz bile yok makina yenileme yok yurt dışında kiralanacak varlık edinimi. İnsanların parasını sömürürler.
Bana kızmayın ama o kağıtta olacaklar genelde şu şekildedir. Yıllarca beklersiniz doğru düzgün bir kazancınız olmaz. Siz borsaya lanet okur borsadan soğursunuz.
Şimdi şirketin dolaşımdaki lotuna baktım 200 milyon. bedelli sonu 1 milyar lotu geçecek. Karı 38 milyon lira. Bu kağıdın tahtasını kimse kaldırmaz kolay kolay. Küçük yatırımcıda kendini çok akıllı sanıp atlar ve hisseler elinde çakılır. Bu oyunlar yıllardır değişmedi hocam kurbanlar değişiyor sadece.
Yazın yapılan trend'e aldanabilirsiniz bedelli kağıtları tak tak götürdüler. O tamamen yeni yatırımcının fazla olmasından dolayı insanların bilgisizliğini kullanan spekülatif hareketlerdi bakın hep çakılıyor bedelli kağıtlar.
Uzun vade düzgün kağıtlar alıp güzel paralar kazanın derim. Bu şekilde yıllarca boş beklersiniz. Bunlar telegram üstatları twitter ağası kağıtları. Paranızı bunların keyfine kullandırtmayın. Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir karda zararda sizin şirketlede ilgilenmedim göz ucuyla baktım sadece olayları geçmiş bilgilerim-tecrübelerimle özetledim.
-
Ben de öyle düşünüyordum hocam. Millet bu fiyatten bedelliye girmez diye kağıdın yukarı basılmasını bekliyorum lanet hisseyi 1.40 aldım direk 1.40 satıcam inş aklımddakini yaparlar yoksa bedelli çok sıkıntı
-
Teşekkür ederim bu arada yanıtınız için
-
Rica ederim. Umarım en kısa sürede zararınızı çıkarırsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X