Şimdi Ara

Pegasus PC2067 25.10.2018 20:35 Uçuşu Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşimle birlikte Alanya bölgesinde yaptığımız balayı tatili sonrası geri dönmek üzere Gazipaşa havalimanina geldiğimizde kapıda THY gorevlileri bize kendileri ile ucup ucmadigimizi sordu bizde Pegasus olduğunu soyledik. Saat 19:00 civarinda olan ucuslarini iptal etmişler ve yolcularini otobuslere bindiriyorlardi Antalya havalimaninda saat 23:00 da uçuş ayarlamislardi. Biz tabi tedirgin olduk iceriye girip havalimani gorevlileri ile konuştuk ve hava kosullari sebebiyle THY uçuş iptal ettiği fakay Pegasus'un iptal etmediğini soylediler sebebini sorduğumuzda boyun büküp cevap veremediler. Herkes tedirgin olmasına ragmen bizi ucaga aldilar saat 20:10 civari ve saat 21:30 ya da biraz daha fazla bir sureye kadar bizi resmen beşik gibi sallanan uçağın içinde beklettiler. Pilot anansonda öğrendiğimiz uzere ruzgar 100 km hizla esiyor ve kalkis limitlerinin cok cok ustunde olduğunu soyledi. İsrarla hava duzelmesini beklediler fakat duzelmedi sonra kapilari acip bizi ucaktan indirdiler.

    İndiginizde aciklama yapicaz dediler havalimaninda bir sure beklettikten sonra otobuslerle bizi Antalya havalimanina 4:50 de uçurmak uzere transfer ettiler hava düzelsin inatlari yüzünden bir suru insan mağdur oldu biz balayindan mi donduk iskence kampindan mi onu anlayamaz olduk zaten. Mesela bir hanfendi oğlunun sabah 7:30 da olan yemin torenine yetişmek icin binecekti ucaga acaba yetişti mi ? Bunun gibi bir cok insan mağdur oldu. Bir de pilot uçağın icinde bize beklenmeyen hava kosullari sebebiyle diye anons yapti fakat beklenmiyorsa THY nasil kendi uçuşunu 1.5 saat onceden iptal edip insanlari mağdur etmemek icin erkenden onlem almıştı ? Bu örnek magduriyet bizlere THY ve Pegasus firmalari arasinda var olan bariz kalite ve prestij farkini gosteriyor. Beşik gibi sallanan bir uçağın icinde 1.5 saat insanlari korku içinde bekletmeleri bile bir utanç tablosu bence hamilesi ve kalp hastasi var vs..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Hocam Thy star alliance üyesi. belirli kuralları var. İnisiyatifler pilotlarda değil artık. öyle son dakikaya kadar yolcuları bekleteyim, hava düzelirse uçarız gibi bir esneklik artık pilotlarda değil. Uçuşa 1,5 saat mi var? Hava hala kötü mü? Ama sanki düzelecek gibi mi? Yok arkadaş diyor thy iptal ediyorum. Star alliance kuralları bunu diyor. Bu kimi yolcular için iyi, kimi yolcular için kötü ama ne olacağını biliyorsun en azından. Hava şu şartlardaysa iptal olacak, değilse uçacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 28 Ekim 2018; 17:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra zaten THY ile uçarım ancak evim Sabiha Gokcen'e yakin diye Pegasus ile uçtum. Ama Star Alliance olsa da olmasa da insaniyet olarak beşik gibi sallanan bir uçağın icinde insanlar korkup korkmayacagini düşünüp hareket etmeleri gerekiyor bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pegasus seni mağdur etmiş gibi görünse de eğer o uçuş uçulsaydı pegasus seni zamanında varış yerine ulaştıracaktı. Pegasusun ne suçu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviyildizinoglu kullanıcısına yanıt
    Kafa kiyak galiba sizin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşeyi bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz hava durumu limitlerde olunca pilotlarda yolcular mağdur olmasın diye almışlar sizi amaçları sizi istediğiniz yere ulaştırmak olmayınca da laga luga etmişssiniz. Bundan sonra thy gidin lütfen ve lütfen sözünüzden de dönmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep kendi tarafından yazmışsınız olayları yok boyun bükmüş yer hizmetleri falan. Biraz empati yapmak lazım diye düşünüyorum. Kusura bakmayın ama herkes pilot kesiliyor maşallah yaa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviyildizinoglu kullanıcısına yanıt
    Ali Sabanci ile duygusal bağıniz var herhalde :) , Thy'nin saatler önceden iptal ettiği uçuş , Pegasus tarafindan sanki sürpriz şekilde hava bozulmuş olarak lanse edildi yolculara asıl sıkıntı burada başlıyor zaten.. Neyse ben ne desem size fayda saglamaz o yüzden daha fazla cevap vermemin anlami yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak hocam gazipaşa pisti özel bir pisttir. 08 e inilir 26 yönüne doğru kalkılır. Bu yüzden rüzgar çok önemlidir özellikle bu meydanda. Rüzgarın şiddetinden ziyade bu şiddeti yüzünden hesaplamalarda kalacak yeterli pist mesafesi önemlidir. THY firma garanticidir(restricted) var olan standart limitlerin üstüne ekstra şirket limiti vardır ama pegasus da kalkış limiti daha standart limite yakın old için acaba yolcular perişan olup beklemesinler diye kalkış yapmayı düşünmüşlerdir. O yüzden diyorum ki siz yolcu olarak böyle şeyleri düşünüp şirketi karalamak, en ufak bir problemde şirketi ve pilotları suçlamayınız. Lütfen bırakında siz yolcu bizde pilot olarak işimizi yapalım. Eminim ki sizinde mesleğinize karışılıp bilip bilmeden yorum yapsam sizde aynısını yapardınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.