Şimdi Ara

Pdr Olmuyorsa Sosyoloji Okunmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim amacım pdr okuyup öncelikle özelde şansımı denemek olmazsa da en kötü ihtimalle rehber öğretmenliğini garanti altına almaktı.Ama pdr puanları yüksek olduğundan sanırım bu yıl tutmayacak.Sınava 2.girişim olduğu için alternatif meslekleri araştırmaya başladım.Felsefe-Sosyoloji gibi bölümlerin geçmiş yıllarda rehber öğretmen olarak atandıklarını öğrendim.Acaba bu hala geçerli mi?Atanmak için formasyon gerekiyormuş sanırım.Bu formasyon nasıl alınır ne işe yarar,alınması zor mudur?Normal pdr okuyarak rehber öğretmen olandan ne farkım olacak?Bir de bu sosyoloji nin konusu nedir psikoloji yle bir bağlantısı var mı?Sosyoloji yi bitirirsem işimi yapmam için gerekecek özelliklere sahip olabilirmiyim?Ayrıca özelde iş bulma durumu nasıldır?Felsefe ve diğer rehber öğretmen olmamı sağlayabilecek meslekleri de değerlendirirseniz sevinirim.

• yok mu bir bilen,cevap verecek?
  • sosyoloji ve psikoloji çok farklı alanlar.biri ruh bilimidir diğeri toplum bilimi.felsefe ise daha farklı.
  • Eğer üniversiteye meslek edinmek için giriyorsanız tercih sıranız 1-pdr 2-sosyal hizmet olmalı.

Eğer üniversiteye entelektüel bilgi düzeyinizi arttırmak ve bir alanda uzmanlaşmak için giriyorsanız tercih sıranız 1-psikoloji 2-sosyoloji olmalı.
  • fen-edebiyat fakültelerine formasyon geldi ama felsefeyi falan kapsıyormu bu formasyon ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaulCrewe

Eğer üniversiteye meslek edinmek için giriyorsanız tercih sıranız 1-pdr 2-sosyal hizmet olmalı.

Eğer üniversiteye entelektüel bilgi düzeyinizi arttırmak ve bir alanda uzmanlaşmak için giriyorsanız tercih sıranız 1-psikoloji 2-sosyoloji olmalı.

benim hedefim pdr ancak olmazsa sosyal hizmet dusunsem mi diye dusunuyorum is olanaklari hakkinda bi bilgi verebilir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rehberlik ve psikolojik danışmanlık asla ölmeyecek bir meslek 16 bin açık var atanma puanı kpssde sıfır.....yanlış duymadınız sıfırla atanıyorlar....eğer ki benim elimde bir imkan olmuş olsaydı seneler önce özel üniversitede olsa da prd yazardım, psikolojide de asla işsiz kalmazsınız...emin olun buna...fakat sosyolojiler adeta sürünüyorlar sakın sakın sakın yazmayın hayatınızın pişmanlığını yaşarsınız.....eğer ki ben sosyolog olmak istiyorum her türlü okuyunca iş bulurum diyorsanız sizin bileceğiniz bir durum...fen edebiyatlara formasyon verildi saçmalığınada sakın kanmayın...bu dümen yılardır aynı...fen edebiyat kadrolarını kimse tercih etmiyor diye üniversiteler yöke başvurdu...sonuçta üniversite para kazanmııyor..yök te formasyon verdim diyor..şimdi bütün öğrenciler kolay yoldan öğretmen olurum diye fen edebiyata gidecek ama çok yazık umarım bu yalana kimse kanmaz hayatlarını mahvetmez...benim en az 10 arkadaşım fen edebiyatta, tarih, matematik, edebiyat, fizik mezunu hiçbir yere işe giremeyip deshanelerde köle sisteminde çalışıyorlar..not ortalaması yüksek olacak..alesten 85-90 alacaksın üniversitenin yayınladığı kontenjana sıralamasına gireceksin formasyon alacaksın..sonrada neredeyse hiç atanamayan öğretmen listesine girmek için kpss de 90 almaya çalışacaksın...işte fen edebiyat formasyon kandırmacasının iç yüzü ...sakın kanmayın sakın kanmayın...şimdi yaşınız küçük düşünmezsiniz...ygs lys dersinden kurtilimde bir üniversiteye girim dersiniz..ya da arkadaşlarını kazanmıştır siz de onlardan geri kalmamak adına gireyim dersiniz...sakın yanlışa düşmeyin...seçeceğiniz bölümlerin kpss atanma puanlarına bakın iş şartlarına bakın öyle yazın...ama ben size tecrübeli oalraktan asla ölmeyen ve her zaman iş bulacağınız meslekleri yazıyorumm...
    1.fizik tedavi rehabilitasyon
    2.hemşirelik/ebelik
    3.sağlık teknikerlikleri..çeşitleri
    4.rehberlik psikolojik danışmanlık
    5 psikolog
    6.hukuk
    7 tıp/diş hekimliği
    8.din kültürü öğretmenliği
    9 ilahiyat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu Eczacılık mı
    10 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.