Arkadaşlar dün akşam pcyi kapadım ve sabah açmak istediğimde bidaha açılmadı power tuşuna basıorum ama hiç bi türlü açılma olmuo...sorun nerdedir acaba??
elektrik geldiğine emin ol. elektrik kablolarını değiştir. elektrik varsa başka bir powerla bilgisayarını çalıştır. bunları yapınca büyük ihtimal çalışır. çalışmazsa burada paylaş daha büyük bir sorun olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ceo-tr
elektrik geldiğine emin ol. elektrik kablolarını değiştir. elektrik varsa başka bir powerla bilgisayarını çalıştır. bunları yapınca büyük ihtimal çalışır. çalışmazsa burada paylaş daha büyük bir sorun olabilir.
elektrik gidip gelmiş kardesim gelince bi süre sonra açmak istemiş ama açılmamıs...işin kötüsü 2-3 gün önce 3 yan apartmanımdaki kuzenin pcside durup dururken açılmamaya başladı ama onun anakartının üzerindeki küçük yeşil ışık yanıo,bende o yeşil ışık yok..
1 Power kablosunu çek biraz bekle 10 15 sn tak sonra açma tuşuna basarken power'ın fanına bak bir kıpırdanma olup bırakıyorsa power'ın yanmış 2 Power kablosunu takarken sağa sola doğru oynat ucundayken cızırtı duyarsın o haldeyken power a bas bu şekilde açmayı dene açılırsa kabloyu tam oturt bundan sonra açılır elektrik giderse aynı şeyi tekrar etmen gerekir benim pcim böyle ondan biliyorum elektrik gidince power'ı sağa sola oynatıyom cızırtıda basıyorum açılıyor sonra tam oturtuyorum düzelir manyak bir sistemim var
anakart üzerinde normalde yanan led varsa ve şu an yanmıyorsa anakarta elektrik gelmiyor. power supply i değiştir. başka powerla tekrar dene.
quote:
Orijinalden alıntı: ceo-tr
anakart üzerinde normalde yanan led varsa ve şu an yanmıyorsa anakarta elektrik gelmiyor. power supply i değiştir. başka powerla tekrar dene.
yok bu haldeyken bile yanıo ışık..
hocam biryerden power supply bul. kasaya onu tak. çalıştır bakalım. açacakmı. powerdan olmadığını kesin anlayalım bi. diğer ihtimallere sonra girelim. diğer ihtimaller pahalı ihtimaller olabilir. umarım değildir.
hocam biryerden power supply bul. kasaya onu tak. çalıştır bakalım. açacakmı. powerdan olmadığını kesin anlayalım bi. diğer ihtimallere sonra girelim. diğer ihtimaller pahalı ihtimaller olabilir. umarım değildir.
aman dostum allah korusun yaa :D,suan işsizim valla :)..ya suan evde diilim ben ama birazdan giidecm ve önce ramlarin yerlerini değiştircem,çözüm diilse ekran kartını söküp takıcm,eğer oda olmazsa bi tane power suppley alacam...kendim takabilir miyim powerı acaba arkadaslar,çünkü powerı vatandan alacam ve takma parası 50 lira falan istiolar,servis ücreti :S....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme