bulabildiğim resimler bunlar.. ama bu şekilde değilde daha farklıda olabilir.. elimdeki pcmci kartı usb den kullanabilecek ya da express kart yuvasına takacak bi converter lazım..
usb den olan ben de baktım ama gormedim gorduklerim de cok ucuktu
pcmcia portu usb porta mı cevirmek istiyorsunuz? Evet ise 4 port usb 2.0 45YTL SIFIR..
Micro pcmcia yuva ise durum farklıdır.
mevcut usbniz varsa(1 tane olması yeterli) usb hub ile çoğaltabilirsiniz.. pcmcia slotunuzu da harcamamış olursunuz..
elimdeki pcmci kartı laptopun pcmci girişi mini olmasından dolayı laptopa takamadım. bu normal pcmci connect kartı aynı laptopta kullanmak için bi çevirici arıyorum.. yani usb ye çeviren de olabilir mini pcmci ye çeviren de.. tam anlaşılmadığımı düşünerek tekrar yazmak istedim.. usb portlarımı artırmak ya da başka bişey değil.
mevcut usbniz varsa(1 tane olması yeterli) usb hub ile çoğaltabilirsiniz.. pcmcia slotunuzu da harcamamış olursunuz..
ama aynı hub'ı bir sürü cihaz (mouse, usb disk, flash disk vs.) paylaşırsa veri aktarım hızı düşer (daha doğrusu düşebilir)
quote:
Orjinalden alıntı: arsoy
quote:
Orjinalden alıntı: necoinside
ama aynı hub'ı bir sürü cihaz (mouse, usb disk, flash disk vs.) paylaşırsa veri aktarım hızı düşer (daha doğrusu düşebilir)
Kalite bir hub kullanırsanız bu sorunla karşılaşmazsınız çoğu usb port çoklamaktan çok kablo ile giriş arttırıyor. İçersinde herhangi bir usb kontolcü beneri chip içermiyor adı çoklayıcı işi var olanıbile bozmak. 15ytl alınanlar genelde böyle uyduruk oluyor paraya kıyıp alınmalı. Konuya geri dönersek mini pcmcia portu normal pcmcia çeviren apartı ben trde hiç görmedim ne yalan söyliyeyim..