Şimdi Ara

PCM vs DOLBY/DTS, PURE DIRECT vs Decoder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimdeki sistemde

D-Smart--------->HDMI>----------TV---------->OPTICAL>----------VSX-520

olarak bağlıyım. D-Smart ya da TV'ye bağlı HDD ile film seyrediyorum. Sesi her daim Receiver'dan alıyorum.

1) D-Smart yayın Dolby/DTS ise, TV ses ayarı PCM mi? olmalı Dolby/DTS mi? olmalı, devamında receiver ayarı Pure Direct mi? Dolby/DTS Decoder mi olmalı
    2) TV'ye giren MKV Dolby/DTS ise, TV ses ayarı PCM mi? olmalı Dolby/DTS mi? olmalı, devamında receiver ayarı Pure Direct mi? Dolby/DTS Decoder mi olmalı

Prensip olarak kaynaktan çıkış anında ses decode edilebiliyorsa sonraki bağlantılar hep direct olmalı diye düşünüyorum.

Ama bazı kaynaklar, Bluray Player'dan (ya da kaynak her ne ise) çıkışı PCM yapıp, Receiver üzerinde Dolby/DTS seçiminin daha iyi olacağjnı öneriyorum.

Bir bilene sormak istedim.

Teşekkürler.

• Digiturk, d-smart, uydu izliyorsanız - DOLBY PLII MOVIE

PCM, stereo ya da AAC kodlanmış dizi / film dosyası izliyorsanız - DOLBY PLII MOVIE

AC3, Dolby Digital ya da DTS kodlanmış dizi / film dosyası izliyorsanız - STANDARD

Stereo Müzik dinliyoranız - Pure Direct (CD Player, DAC, pikap gibi kaliteli bir kaynaktan dinliyorsanız, yoksa standard da kalabilir farketmez)

Zaten optik bağlantı ile DTS-HD MA, TrueHD, Dolby Digtal Plus gibi HD sesleri alamazsınız.

Pure Directi dediğim gibi sadece kaliteli kaynaktan müzik dinlerken kullanın, film vs. izlerken kullanırsanız avr'nin enhancer, kesnkilik önleme, ses düzeyi eşitleme gibi gibi özelliklerini de kapatmış olursunuz film/dizi izlerken.
  • teşekkürler.

yani MKVmiz eğer Dolby/DTS ise, TV çıkış ayarı PCM olmamalı. çünkü olursa receiver ekranında PCM yazıyor ve prologic devreye giriyor, yani receivera 5 kanal ses gelmiyor.

Peki o zaman neden diğer kaynaklarda BD çıkışını PCM ayarla ki kanallar ayrı ayrı ve sıkıştırılmamış olarak çıksın demişler onu bir yere oturtamadım. bakınızhttps://www.lifewire.com/blu-ray-audio-bitstream-vs-pcm-1846396

bunu birebir denemek sanırım en iyisi. Çünkü buradaki esas belirsizlik, sesin kaynağındaki çıkış PCM seçildiğinde sesin kaç kanal ve nasıl bir sıkıştırma (ya da sıkıştırmadan) çıkıyor olduğu. yoksa receiver automatic surround seçeneğinde iken zaten dinleyici lehine en uygun ses ayarını (direct, pure direct, phase control, ASL, EQ, gerekirse prologic, EX ya da Neo, ES) seçiyor. bu konuda VSX-520'yi gayet başarılı buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanpinar -- 10 Şubat 2017; 19:10:5 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.