Şimdi Ara

PCI Express Frequency hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PCI Express Frequencyi artırmak performans sağlarmı??
    overlock değerleri şöyle

PCI Express Frequency:100
    PCI Clock Synchronisation Mode:33.33
    Spread Spectrum: Disable
    Memory Voltage:1.9
    CPU Vcore Voltage:1,320
    CPU Frequency:400
    DRAM Frequency:DDR2-800mhz
    FSB Termination Voltage:1.200
    ram timingleri :5-5-5-15-5-35

PCI Express Frequency 120 yapsam mesela hiç bi etkisi olurmu performans için??

• evet arkadaşlar bunu bende merak ediyorum . overclockcular genelde 100 tutuyor ama mantık olarak bakarsak ekran kartım 128 bitlik 8600 gt şu anda 128 yaptım bi atabilite sorunu yok gibi görünüyor konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini rica ediyorum saygılar.
  • Ekran kartına yüksek frekans vermek performans açısından bir artı getirmez. Çünkü sadece diğer bileşenlerle iletişimini hızlandırmış olursunuz, görüntü işleme ve monitöre yönlendirme ekran kartı üzerinde yapılıyor sonuçta. Diğer bileşenlerle iltişimi hızlandırmak teoride toplam sistemi hızlandıracakmış gibi görünsede standart hız işlenecek verileri ekran kartına göndermek için zaten fazlasıyla yeterli. Daha kolay anlaşılması açısından, 4 şeritli bir yolda sadece bir araba gidiyorsa yolu 5 şeride çıkarmak hiçbir işe yaramaz.
    Ayrıca PciEx veriyolunun hızını arttırırsanız anakartın elektrik ihtiyacı artacak, anakart daha çok ısınacak ve stabilite hatta abartıldığında fiziksel problemlere sebep olacaktır.
  • Özellikle 3D Mark 2001'de pci-e geçiş hızını arttırmanın puana etkisi olduğu yönünden çok sağlam kaynaklardan bilgi almıştım zamanında
    Her uygulamada & oyunda olmasada, kimi durumlarda artısı bulunuyor sanırım. Fakat pratikte pek bir faydasini göremezsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Ekran kartına yüksek frekans vermek performans açısından bir artı getirmez. Çünkü sadece diğer bileşenlerle iletişimini hızlandırmış olursunuz, görüntü işleme ve monitöre yönlendirme ekran kartı üzerinde yapılıyor sonuçta. Diğer bileşenlerle iltişimi hızlandırmak teoride toplam sistemi hızlandıracakmış gibi görünsede standart hız işlenecek verileri ekran kartına göndermek için zaten fazlasıyla yeterli. Daha kolay anlaşılması açısından, 4 şeritli bir yolda sadece bir araba gidiyorsa yolu 5 şeride çıkarmak hiçbir işe yaramaz.
    Ayrıca PciEx veriyolunun hızını arttırırsanız anakartın elektrik ihtiyacı artacak, anakart daha çok ısınacak ve stabilite hatta abartıldığında fiziksel problemlere sebep olacaktır.

tşk ler arkadaşım 100 e indireyim bari zaten 40 larda dolaşıyor santigırat. :)

demiştim ama şimdi tekrar düşündümde 100 iyimidir yani? yoksa daha mı düşürmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinak -- 4 Ekim 2007; 20:29:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCI Express Slotu Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    13 yıl önce açıldı
    PCI DEVİCE NEDİR?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.