Şimdi Ara

PCB CNC nasıl yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
9.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Metal islemede mekanik imkanlarimiz 0.1 mm hassasiyete zar zor izin veriyor. Biraz altinda toleransla calismak gerektiginde sadece bir deligi nerede ise 10 dakikada delmemiz gerekiyorki bu durumda iscilik cok artiyor. Bu nedenle hic arzu etmedigimiz halde, vidalarla konumu ayarlanabilen mekanik kuruluma yoneldik.

600x150x10 aluminyuma motorun tam oturabilmesi icin gerekli delikleri ve yuvalari acmak hic sorun degil ancak ayni malzeme uzerine mil deliklerini delmemiz imkansiz. (Ben yapamam) Mil deliklerini delmek yerine sitemizdeki M04 kodlu malzemeyi kullanmak nerede tek cikis yolu.

Tornada bahse konu vidayi bahsettiginiz uzunlukta yapmamiz asla mumkun degil.

Iste bu yuzden artik akillandik ve bazi parcalari hazir alma yoluna gidiyor, yapabildiklerimizi de kendimiz yapiyoruz.

Mini cnc isi dusuk toleranslarla calismayi gerektiren bir is ve butun zorluk bu tolerans konusundan kaynaklaniyor.

Sonuc olarak istenen koordinata istenen capta delik delmek hic kolay bir is degil.

Ozel is yaptiracaksaniz ayni zamanda cok ekonomik olsun derseniz bizim kaabiliyetimiz 500 mikrometre hata yapmaya musait.

Bu toleransin cok altinda islem yapmak gerekiyorsa cok iyi cnc makineleri olan atelyelere gitmelisiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

...Tornada bahse konu vidayi bahsettiginiz uzunlukta yapmamiz asla mumkun degil.

Tornada , "lünet (hareketli-hareketsiz )" denilen aparatla , istediğiniz uzunlukta vidayı dişleyebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Metal islemede mekanik imkanlarimiz 0.1 mm hassasiyete zar zor izin veriyor. Biraz altinda toleransla calismak gerektiginde sadece bir deligi nerede ise 10 dakikada delmemiz gerekiyorki bu durumda iscilik cok artiyor. Bu nedenle hic arzu etmedigimiz halde, vidalarla konumu ayarlanabilen mekanik kuruluma yoneldik.

600x150x10 aluminyuma motorun tam oturabilmesi icin gerekli delikleri ve yuvalari acmak hic sorun degil ancak ayni malzeme uzerine mil deliklerini delmemiz imkansiz. (Ben yapamam) Mil deliklerini delmek yerine sitemizdeki M04 kodlu malzemeyi kullanmak nerede tek cikis yolu.

Tornada bahse konu vidayi bahsettiginiz uzunlukta yapmamiz asla mumkun degil.

Iste bu yuzden artik akillandik ve bazi parcalari hazir alma yoluna gidiyor, yapabildiklerimizi de kendimiz yapiyoruz.

Mini cnc isi dusuk toleranslarla calismayi gerektiren bir is ve butun zorluk bu tolerans konusundan kaynaklaniyor.

Sonuc olarak istenen koordinata istenen capta delik delmek hic kolay bir is degil.

Ozel is yaptiracaksaniz ayni zamanda cok ekonomik olsun derseniz bizim kaabiliyetimiz 500 mikrometre hata yapmaya musait.

Bu toleransin cok altinda islem yapmak gerekiyorsa cok iyi cnc makineleri olan atelyelere gitmelisiniz.

Ben şuan motor ve milleri aynı parçaya monte ettim.Delikleri frezede kendim açtım.Bazı yerlerde tezgahın dijital koordinat sistemini kullandım 1000 de 5 gibi bir boşluk olduğunu zannediyorum.Anlamadığım nokta siz parçaları cnc freze de mi işliyorsunuz yoksa elde mi?Mdf den memnun kalmazsam alüminyumdan bir tasarım yapmayı düşünüyorum.Bu konuda biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim.

• Frezeyi servo sistemlerle cnc haline getirdik ve 5 mikrometrelik artimlarla koordinat okuyan gostergelerimiz var. Fakat bu, yapilan isin 5 um hassasiyette olacagi anlamina gelmiyor.

Binde 1 demek 1um hata demek. Bu hatayi asamayacak sekilde is yapmak Cin yada Taywan mali frezelerin becerecegi is degil.

Zaten piyasada da kolay kolay bu kadarcik hatayla is yapacak yer bulamazsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.