Şimdi Ara

PC Takılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.

    Yaklaşık 1.5 yıl önce masaüstü bilgisayarımın hdd si yanmış ve yeni bir hdd almak zorunda kalmıştım.Bu yeni hdd yi aldığımdan itibaren bilgisayarımda takılma sorunu var.Yeni hdd olduğu için başlarda pek önemsememiştim ama dediğim gibi aradan 1.5 yıl geçti ve sorun hâlâ devam ediyor.
    Aslında sorun her zaman yok.Bazen hiçbir program açık olmasa bile takılıyor, bazense sistemi sonuna kadar zorlayacak şekilde programlar açıkken hiç takılmıyor.
    Takıldığı zamanlarda maksimum 30 sn de bir kez takılıyor ki bu iyi zamanları.Bazen 1 sn bile düzelmeden sürekli takılıyor.Takılırken mouse imlecini oynatabiliyorum ancak sadece o kadar.Bilgisayarın tüm fonksiyonları durmuş gibi oluyor ve o an ekrandaki görüntü neyse bir süre o kalıyor.Müzik varsa o da takılıyor.
    Takılırken ekrandaki görüntü böyle, kasada ise işlem yapıyormuş gibi ışık yanıyor hiç flash veya duraksama yapmadan ve PC normale dönmeden 2-3 sn önce işlemci ışığı sönüp PC normale dönüyor.Ancak bu olay sürekli devam ettiği için PC de hiçbirşey yapılamıyor.

    Sistem olarak biraz eski bir sistemim var.Sorunu ben şu şekilde düşünüyorum ;
    Ana kartım Asus K8U-X ve 1 GB ram var.Muhtemelen ya 1GB ram ya da ana kart 160 GB hdd yi desteklemiyor.Önceki hdd 80 GB di ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmıyordum.Yinede ana kartın veya ramlerin karakteristiğini tam bilmediğim için buraya sormak istedim.
    Şu an kullandığım hdd nin boyutu 160 GB ancak yinede PC nin zorlanacağını düşündüğüm için 80 GB den fazlasını doldurmuyorum.Ama sorun hâlâ devam ediyor.
    Bu arada hdd yi aldıktan sonra herhangi bir bios update vs. yapmadım.Sorunu bir süre önce bir bilgisayarcıya anlatmıştım ve bana eski hdd ile birlikte bilgisayarın başka parçalarınında zarar görmüş olabileceğini, ve bu sorununda kaynağının o olabileceğini söylemişti.Düşündüğüm zaman zarar görebilecek parçalar olarak ram, ekran kartı veya ana kart geldi aklıma ama bu parçaların zarar görmesi PC nin hiç çalışmaması demek.

    Kullandığım hdd için bir güncelleme vs. yaparak durumu düzeltebilir miyim yoksa düşündüğüm gibi bilgisayarın parçaları mı hdd yi kaldırmıyor acaba ?







  • CPU SICAKLIGI
    ANAKART SICAKLIGI
    HDD SICAKLIGI
    EKRAN KARTI SICAKLIGI

    V.B OLABİLİR.

    HARD DİSK SORUN OLABİLİR.
  • aynı ide hattı üzerinde bağlı başka aygıt var mı ?
  • @Theheroes_tr
    Sıcaklıkla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum.Yazın düzgün çalışıyordu ama şu günlerde sorun var.Yinede benimde aklıma geldiği için pc me fan aldım ama pek birşey değişmedi.

    @Can Okr
    Hayır sadece kullandığım hdd var.
    PS:Bir ara bilgisayarımdan birşey atmak için arkadaşım hdd sini getirmişti.Onu taktığımızda pc duraksamadan sürekli takılmıştı, çıkarınca eski haline gelmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.