Şimdi Ara

Pc kontrollü RC Heli olurmu?Nasıl olur?Menzil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.GTA oynamış biri olarak şöyle bir hayalim var.

Helikopterin önüne ufak bir wireless kamera konulacak.Helikopter 2.4 ghz wireless adaptör sinyali ile yönlendiricek.

Kontrol zor olurmu?Heli kumandasını windows ortamında çalıştırmak için nasıl bir yol izlenir?Uyum sorunu çıkarmı?

Cevaplarınızı bekliyorum.

• up
  • İlk önce şunu sormak gerekir. Daha önce RC helikopter kullandın mı? Kullanmadıysan kameradan bakarak hiç kullanamazsın. Ama fikir vermesi açısından şuna bakabilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=pgqmJyFpWDM&feature=fvst
  • Konuyu açalı bayağı oldu hiç kullanmadım ancak 1-2 gündür fpv hakkında birşeyler öğrenmeye başladım.Kamera konusunda fpv yardımcı olacak ama r/c'yi wifiye nasıl dönüştürürüz bilemiyorum.Ayrıca menzilin mümkün olduğunca uzun olması lazım.En fazla ne kadar menzile ulaşır ki bunlar?

Videodaki yazlımın pc versiyonu varmıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 18 Mart 2011; 15:48:10 >
  • rc yi wifi ye bağlamak kolay. En basitinden kumandayı bilgisayara bağlayabilirsin.
    Asıl sorun olacak kısımlar daha başka.
    Önce model helikopterler ile ilgili bilgiye ulaşmaya çalışabilirsin.
    www.heliteknik.com
  • Peki kumandayı pcye bağladıktan sonra büyük bir antenle 2.4 ghz sinyal verip uçağı yönlendirebilirmiyim wireless adaptörlerle

Şöyle anlatayım.

Bunlardan herhangi birini yapabilirmiyim?Kumandanın ucuna rp-sma konektörlü wifi anteni takılabilirmi?Birde kumandası yerine logitech joystick kullanabilirmiyim?

Çok cahilce konuştuğumun farkındayım ancak hep böyle bir hayalim olmuştur rc ile evden oturduğum yerden dışarda bir tur atmak falan mümkün değlilmi kilometrelece uzakta şehir içinde kullanılabilrmi diye düşünüyorum.Büyük ihtimalle hayır ama Teknoloji sürekli gelişen bir şey zaten Heron isimli uçaklar benim hayal etiğimi yapmış ama ben daha basit bir şey istiyorum umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 18 Mart 2011; 19:39:48 >

• ben kod yazıp direk heliye bu kodu gömmeyi planlıyorum arkadaşlar. kumandaya gerek kalmayacak.
    esc gibi bir işlemciyi heliye monte edicem. bunun için çok seçenek var. yazacağım kodu, sökmeden değiştirebileceğim ve kontrol birimlerini bağlayabileceğim bir elektronik beyin...
    tek aradığım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcvctm76 -- 19 Mart 2011; 22:53:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler buluşlar güzel sonuca ulaşılırsa paylaşın burda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcvctm76

ben kod yazıp direk heliye bu kodu gömmeyi planlıyorum arkadaşlar. kumandaya gerek kalmayacak.
    esc gibi bir işlemciyi heliye monte edicem. bunun için çok seçenek var. yazacağım kodu, sökmeden değiştirebileceğim ve kontrol birimlerini bağlayabileceğim bir elektronik beyin...
    tek aradığım bu

Hocam o kodları yazmak kolay mı sanki?Hangi programlarla ne şekilde çalışcaksın?
  • aslında çoktan beri düşünüyorum bunu :D
    şaka bir yana 4-5 sene oluyor bir algoritma hazırlamıştım. yükseklik ve hız ölçümünü yapabileceğim cihaz bulamamıştım. şimdi hepsi net. sadece radar yok.
    çok basit bir yazılım deniyicem. ben savaş uçağı uçurmuyorum sonuçta.
    uçak uçarken yüksekliğini koruyacak, geniş daireler çizecek o kadar. iniş kalkış ondan sonraki aşama. sonra radar. ben eminim ki buraya kadar yapmış birileri vardır. ama ben tamamen kendi imkanlarımla yapıyorum. ve sadece boş zamanlarımda.
  • içine FPV de koyulduğunda ve menzil uzun olduğunda çok iyi bir şey başarmış olursunuz.Başarılar
  • Hocam o kodları yazmak kolay mı sanki?Hangi programlarla ne şekilde çalışcaksın?

c++ ile yazıcam.

senin projedeki gibi bilgisayardan kumanda etmek vardı aklımda. yani yazılım bilgisayarın içinde. işlemleri bilgisayarın işlemcisi yaparak transmitter gibi sinyal göndericek.. ama böyle olunca bile helinin içinde en azından toplanan anlık verileri bilgisayara iletecek sistem olması gerekiyordu. işlemci uygun olursa bunlara gerek kalmayacak.
  • bu konuda uğraşmış arkadaşların çok yardımı dokunabilir aslında..
    mesela bazı uçak oyunları (gerçek zamanlı olanlar) uçağın uçuşunu aynen gerçekte otomatik pilot yazılımı gibi kodlarla sağlıyor. tamamen uçağın o anki durumuna ait verileri değerlendirerek uçağı uçuruyor. oyunun dosyalarından parametreleri görmeyi denemiştim ama beceremedim. bilgisayar mühendisi arkadaşlar bunu yapabilir aslında. o dosyalar derlenmiş dosyalarmış. ama yine de anlaşılabilir sanıyorum..
    mesela graphsim adında bir şirket var. hatta eskiden abdde pilotların eğitiminde kullanılması için yazılımlar üretiyorlarmış. şimdi oyun da üretiyorlar. bu firmanın oyunları çok gerçekçi. mesela falcon4 de düşman uçaklar tamamen kodlarla uçuyorlar. biraz incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
  • UP
  • takip
  • bu benim bayadır aklımda öncelikle 50/60 tl ye satılan kumandalı kameralı helikopter ler var sistem gayet stabil cok incelemedim önce eski bir monitör bulcaksın daha sonra alacagın kumandanıyı eletirik sistem bilginle normal eski bir klavyeye baglayacaksın görüntü olayınıda hallettigin zaman baska sorun kamaz menzilide anten güclenririciden yaparsın
  •  Pc kontrollü RC Heli olurmu?Nasıl olur?Menzil

Bu arada Rc helikopterinin kumandasının devrelerinin aynısından yapılıp,,,
    kart şeklinde pc ye monte edilebilir, kasa içindeki gerekli yerlere bağlanabilir,,, Ve yazılmış olan ufak bir programla tamamen Tv kartı gibi veya başka bir cihaz gibi pcden kontrol sağlanabilir

zaten Pc kasasına bağlı olacak bir verici falan varken ayriyetten rc helikopterin kumandasınıda entegre etmeye gerek yokdur. zaten klavye- mouse yada joystick ile çalışacak cihaz.

oda olmadı kumanda elinizde kalacak sadece kameraya yoğunlaşıp, sadece kamerayı pcden izlenir hale getirilebilir,

( ya herşeyi bir kenara bırakın bunlarla uğraşmayın :D zaten pcden kontrol edilen kumandalı rc helikopter olmalı,,, piyasada satılıyor olmalı bence. :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 6 Haziran 2011; 4:35:11 >

• Sadece helikopter önüne takılacak wireless camera ve fazla bir monitör iş görür.Geriye kalan tek sorun menzil ile ilgili yüksek güçlü anten veya uydudan alan kiralamasıyla menzil 5-10 km arasına çıkar mı sizce?Gözetleme amaçlı kullanılabilir bu yöntem eğer yapılırsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

Sadece helikopter önüne takılacak wireless camera ve fazla bir monitör iş görür.Geriye kalan tek sorun menzil ile ilgili yüksek güçlü anten veya uydudan alan kiralamasıyla menzil 5-10 km arasına çıkar mı sizce?Gözetleme amaçlı kullanılabilir bu yöntem eğer yapılırsa

hocam 50 tane makina mühendisi öğrencisi vs... bir araya gelip düzgün bir rc uçak yada rc helikopteri yapamıyorlar.
    siz burda bize ahiret sorusu soruyorsunuz :D

zaten dediğiniz gibi öyle sistemler var, ufak gözetleme uçakları vs vs. heronlar,, Ama çok kapsamlı bir şey yapmaya kalkarsanız ona el koyarlar,,, kameralı helikopter 10-15 km menzilli, birde şehirde kamerayla çekip gözetlemediğiniz yer kalmaz. yani tüm şehre kamera yerleştirmiş gibi :)
    öyle bir teknolojiye sahip olan siz, Mobesen kameralarıyla anayolları zar zor takip etmeye çalışan trafik polislerine meydan okumuş olursunuz :D :D :D

siz bence hiç uğraşmayın zaten yapmayıda gözünüz kesmiyor anlaşılan..
    2000 dolar gibi bir paraya düzgün bir rc helikopter alın, kumandadan lcd ekranlı. size verilen alıcı verici menziliyle yetinin...

yapılır yapılmasına bu sayfada yazılanların hepsi yapılır, hatta kol saatinden sizi havadan takip Ve eskortluk eden bir helikopter bile yaparsınız, yaptırırsınız
    ama bu tabi 100-200 gibi komik fiyatlarla gerçekleşmez :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 7 Haziran 2011; 3:25:57 >

• kardeş ilk önce şu setten alıyosunhttp://www.fpvhobby.com/210-8-ghz-rtf-combo-set-4.html sonra şu videodakileri yap şu olmayacak diyenlere de göster oluyo mu olmuyo mu ben de şu an yapıorum yapım aşamasında fotolarını atarım sorun olursa beklerim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.