Şimdi Ara

PC FORMAT ATMIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün bilgisayarın ramını değiştirdim. Makinayı çalıştırdım windows açılmadı. Sordum hdd botu çökmüş dediler format atmaya kalktım. bu kezde windows kurulmadı. Kur dostyaları kopyalanıyor diyor orada donup kalıyor. Ramı değiştrdim olmadı, cd rom değiştirdik olmadı, sorun devam ediyor. Acele yardımlarınızı bekliyorum.

• dostum açılmadı derken bi hatamı veriyor nasıl açılmıyor biraz daha ayrıntılı anlatırsan yardımcı olablirm
  • şimdi kardaş bilgisayar açılıyorda windows xp geleceği anda ekran kararıp kalıyor. Yani ilk açılışta bios okumasını falan yapıyor.. windows kurmaya çalıştığım zamanda cd ile başlatıyorum herşey çok güzel ama kur dosyaları kopyalanıyor diyor ordan sonra işlem yapmıyor.
  • YAW DERDİMİZİ ANLAYAN YOKMU BURADA
  • Saygıdeğer kardesim öcelikle asağıdaki işlemleri uygula;

1. Ankart bios ayarlarını resetle var ise onbord argıtları test amaclı kapalı konuma getir.
    2.Sağlam olduğuna emin olduğun bi Cd-rom ile Sağlamlığından emin olduğun Win Xp sp2 libir cd ile sistemi tekrar kurmayı dene
    3. 1.ve 2. maddeler uyganlıdığında sonuc ayni ise Hdd sök Başak bir Pc üzerinde Partion tablosunu sil ve yeniden olustur. Partion Magic ile yada Windows yönetimsel araclari ile yapa bilirsin.
    4. 3. madde uygulandıkdtan sonra değişik bir vga kartı ve ram ile sistemi tekrar kurmayı dene .
    5.Baska bir Hdd ile sistemi kurmayı dene.

Olası nedenler Sunlardır.

Win Xp Kurulumunun Dosyalar kopyalanıyor bölünde takılıp kalmasının sebeleri asağıdaki Gİbidir.

1.Cd okuyucunuz yada Kullandığınız Cd sorunlu olabilir
    2. Bios ayalarınızdaki herhangi bir yanlıs config ayarı bu soruna neden olabilir
    3.Vga Kartı Ram refreshleme sıranında sorun yasıyor olabilir
    3Kullandığınız ram yada ramlerin bir kaçı arızlı yada bios ram ayarlarınız da sorun olması.
    4.Hdd üzerinde sanal bozulmalar olumus olabilir yada partion taplosu zarar görmüs olabilir.

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 18 Aralık 2006; 15:27:47 >

• bilader sen neredesin ya sanamı göndersek ne etsek

bilgiler için teşekkürler deneceğim dost
  • hdd yi nii ye değiştirmedin??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.