Merhabalar ben bu PC i alalı 1.5 yıl oldu yüksek ihtimal fanı toz kaynıyordur. 2 senelik garantisi var diye şuana kadar hiç açmadım kasayı fakat şuanda umrumda değil kasayı temizlemek istiyorum. Temizlersek gerçekten PC daha verimli ve hızlı çalışır mı ? Çoğu yerde yazıyor da merak ettim.
elbette etkisi olacaktır. iyi bir soğutma olmadığı zaman sistemdeki ısı yeteri kadar atılamaz sistemi ısıtır ısınan cpu daki bir takım koruma önlemleri önce bilgisayarı yavaşlatır olmadı hala yetmiyorsa kendi kendini kapatana kadar gider. bu yüzden billi aralıklarla fanları ve kasanın içini tozdan arındırmak faydalı olacaktır. ki geçenlerde eski laptopumu server yapmadan önce bir temizleyeyim dedim fan ile soğutucu bakır finler arasında tozdan halı olmuş. işlemi tam olarak yerine getirmek için bir termal macun almanızı öneririm.
cpu fanını sökün kompresör gibi bir şey kullanarak tozlardan arındırın yok bende diyorsanız eski bir diş fırçası ile fanı ve mrtal bloğu temizleyin. sonrasında temiz bir bez kağıt havlu gibi bir şeye biraz aseton dökerek cpu ve metal bloktaki kalıntı termal macunları temizleyin. ardından alğınız termal macunu cpunuzun üzerine uygulayın. ancak öyle boca etmeyin azıcık sürerek üzerinde gezdirmeniz yeterli olur.
PC nin tamamını tabi fanlarda dahil hava kompresörü en iyi ve en kolay çözümdür temizleyin
İşlemcinin termal macun durumuna bakın eğer zorlu uygulamalar oyun vs çalıştırıyorsanız devamlı macun kurumuştur yenileyin
Daha sonra donanım ısılarına bakarak fikir edinebilirsiniz...
Garanti devam ediyorsa servisde bu hizmeti veriyordur mutlaka ..Servisde temizletebilirsiniz.. Belki zaman olarak kayıp olur ..Bir kaç gün sistem servisde kalır ..
Etkisi konusunda da arkadaş gerekn bilgileri vermiş zaten ..
tabi faydası olur fan ne kadar verimli çalışırsa bilgisayarda o derece verimli çalışır fanlar tozlu olduğu zaman fan pek verimli olamaz dolayısıyla işlemci ısınır sistemde donmalar/kapanmalar meydana gelir ancak sana tavsiyem servisine yaptır garantiyi boş yere çöpe atma ilerde büyük bi sorun oluşunca çok masrafa girersin
tozlarını almak vede çok küçük miktarda makina yağı ile tam motoruna denk gelecek şekilde bir kere damlatmak epeyce performans ını arttırıyor ben yıl da bi kere bakıma sokarım fanlarını
Tamamdır teşekkür ederim bilgiler için arkadadaşlar. İyi günler