Şimdi Ara

PC donma sorunu (hiçbir başlıkta bulamadım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba!! bendeki donma sorununu yaşayan birini göremedim forumlarda. şöyle ki : İşlemcinin fanını çıkardım temizledim ses çok çıkıyor diye. Sonra tekrar taktığımda pc açılıyordu fakat oyunlarda bir süre sonra tamamen kilitleniyordu PC. ben de iyi bir işlemci fanı aldım. (coolermaster hyper 412) . onu taktığımda sorunun hala devam ettiğini gördüm. BIOS'dan baktığımda CPU sıcaklığı normal gibi.(35-40 arası). Termal macun ve kurulum gayet normal. fan yerine oturdu. ben işlemci soğutucusunu değiştirmeden önce hiç böyle bir sorun yaşamıyordum. Sadece ses vardı. Şimdi sürekli donuyor. Yardımcı olabilirseniz çok iyi olacak. Teşekkürler.

İşlemci: AMD Phenom 2 x6 1100T
    Ekran Kartı: Nvidia GTX560 Tİ
    Anakart: Gigabyte 990FXA-UD3 (AM3+ SOKET)

• sacrdsilence S kullanıcısına yanıt
    Islemciyimoyntmis veya altina istemeden tozlari itmis olabilirsin islem ciyi cikartip yerini ve uzerinintemizle
    Fani takatkan vidalari anakarti siyirmadigindan emin ol
    Duzelir duzelmesse yaz

DIKKAT kendine guvenmiyorsan islemciyi cikartma tirnaklardan biri bile kirilirsa duzgun calismas
  • Playexata kullanıcısına yanıt
    eski sogutucuyu çıkarırken macun kurumuştu ve işlemci de çıktı. Ama tırnakları düzgündü yerine oturdu zaten. 6 çekirdeği de görüyor şu an hepsi aynı sıcaklık değerlerinde. işlemci iyi soguyor. 22 derecede şu an tüm çekirdekler. yeni sogucutucu çok büyük. 2 rami slotunu kapattı. onları diğer slotlara taktım. acaba ondan mı kaynaklanıyor?
    Slotlar da bozukluk varsa olabilir
    Ancak ramlarde bir sorun olacagini zannetmiyorum cunku ram okunamazsa pc acilmaz sen cpu ya bak ve termal macun kurumus diyosun onunyenildin mi
    eski cpu fandaki kurumuştu. şimdi yenisini aldım taktım. macunu da ilk defa yapmama ragmen videolardan bakarak gayet iyi sürdüğümü düşünüyorum. fan da oturdu tüm ayaklarını vidaladım. aklıma başka bi neden gelmedi. en yüksek gereksinimli oyunu açıp max ayarda oynadım. 45 dk sonra birden dondu. sonra yeniden başlattığımda bu sefer daha açılışta dondu. değiştirdiğim tek şey ramlarin slotları ve cpu fan. anlamadım nedir sorun :(
  • Aklima son birsey geliyor yeni banin cok buyuk oldugunu yazmissin acaba bu fanin voltaji yuksek midigerine gore
    Bu durumda voltaj yetersiz kaliyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklima son birsey geliyor yeni banin cok buyuk oldugunu yazmissin acaba bu fanin voltaji yuksek midigerine gore
    Bu durumda voltaj yetersiz kaliyor olabilir yani fan normalde az gucle calosirken birseyolmaz ama cok isinirsa cok elektirik ceker onla alkali olabilir
  • Arkadasımda masa ustu vardı oda devamlı donar kalırdı tavsan gibi ne yaptıysak olmadı suruculeri güncelledik olmadı.Megerse bios güncellemesiymiş güncelledik ve düzeldi...
    yok eski fanı da takmaya calıstım onda da böyle oluyodu ztn. yenisini takınca düzelir diye umuyodum olmadı. ama 1 saattir fln kapanmadı oyun da oynadım. ramin birini cıkardım. tamamen tesadüf eseri çözdüm mü acaba? :D
    Demekki ram soketlerinin biri bozukmus ikinci ram aihtiyac oluncak kda donuyodu okuyamiyinca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playexata -- 5 Eylül 2013; 10:07:35 >
    evet bo sorunu hallettik ama başka bi soruna yol açtı. :D sagol yardımların için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.