Arkadaşlar oc yaptım bi denemede resetlendi buraya kadar normal ama son denemede pc açılmadı. daha doğrusu görüntü gelmiyo. nedendir. nasıl düzeltebilirm. acil cvp larınızı bekliyorum. teşekkürler...
OC den dolayı biosunda sorun olmuş besbelli
Kasa kapağını açınca bios pilinin yanında bir jumper vardır.. O jumperin takılı olduğu yerde 3 pin bulunur ve normal ayarda jumper 1-2 pinlere takılıdır.. Onu 2-3 konuma getirip sistemi çalıştırdığında biosun resetlenmiş olucak ve bütün ayarlar default ayar gelicektir. Sistem senden (bios için jumperi 1-2 konumuna) def ayarları yüklemeni isticek. Güç düğmesinden sistemi kapat ve jumperi 1-2 konumuna getir... Olay çözülmüş olucak..
Yada en kötü jumper yok felan dersen ki; vardır... Bios pilini çıakr beş dakika bekle geri tak olay tamamdır
Ben de daha yeni öğrendim, insert tuşuna basılı tutup kasadan power'a basınca bios sıfırlanıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: caadas
Ben de daha yeni öğrendim, insert tuşuna basılı tutup kasadan power'a basınca bios sıfırlanıyor.
Bak bilmiyodum ... Öğrenmiş olduk.. Bi denicez elbet... Her anakartta geçerlimi acaba
Evet sanırım geçerli. Ben de overclock yaparken bilgisayar açılmamıştı. Önceden az çok bilgi toplamıştım. Kasayı dahi açmadan insert sayesinde hallettim. İlk birkaç denememde olmamıştı. Belki de uzun basmak gerekiyordu ama bir keresinde ekran geldi ve bişeyler geri saymaya başladı. O panikle hemen ilk gördüğüm menüye girdim. Sanıyorum varsayılan olarak o geri sayan yer bios sıfırla gibi bişeydi.