Şimdi Ara

paylaşımlı ekran kartı bios iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende 2 tane ekran kartı var biri paylaşımlı biri paylaşımsız .paylaşımlı olanı biostan devre dışı bırakmak istiyorum. bios tan main bölümüne girdim ve hdd, dvd-rom vardı sadece bios sürüm modelim insyde h20 v3.5 yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckurdu26 -- 17 Kasım 2010; 20:02:42 >

Orijinalden alıntı: macarsalami26

ne biçim bi forum yardım eden yok mu?

evet bu ne biçim forum yazılacak lafmı kardeşim. türkiyenin en büyük forumu burası... yardım eden olursa zaten hemen yardım ederler... hemen cevap bekleyemezsin.
    olduki hiç bir bilgi vermemissin bilgisayarının özellikleri gibi... nasıl yardımcı olsunlarki

bu arada gelelim soruna eğer biosta seçenek yoksa kapatamazsın diye biliyorum. senin çift ekran kartı dediğin i5,i7 gibi işlemcilerin içinde entegre gelen ekran kartındanmı bahsediyorsun?
    bilgileri yazarsan yardım daha hızlı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckurdu26 -- 19 Kasım 2010; 21:07:55 >
  • öncelikle senin makinada optimus mu var yoksa switchable mı ? bu özellikler var ise sağ mousa tıkla hangi ekran kartını kullnamak istiyorsan onu seç iş bit sin ayrıca makinen kaç ram ve ne yapmak istiyorsunda bu kadar ram e ihtiyaç duyuorsun onuda söyler isen daha iyi yardımcı olurum makinen ne 64 bit mi 32 bit mi
    11 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

i5 işlemcili 2.53 - nvidai 1 gb 335m notebooks- 4gb ddr3 ram

sanırım otimus bence iptal etme oyun performanıs için yüksek hızdaki 335 m olan ekran kartını internette gezinirken ( pil performansı artması için) gelen on board ekrankartını kullanırsın oda çok ram yemiyor benim makinede 5860 versiyonu seninkinin yan, gerek yok. yüksek ekran kartını seç zaten diğeri iptal oluyor esasında senin için ayaplımış böyle güzel birsisteme yazık edersin.
  • quote:

yüksek hızda ekran kartını seç derken ?

şöyle i5 işlemcilerin içinde entegre ekran kartı var. yani senin yazdığın gibi 2 ekran kartına sahipsin. intelin içindeki ekran kartı sadece ekran kartı 3d oyun oynayamazsın. hız ve performansı çok düşük doğal olarak çektiği enerji az oluyor. sen 3d oyun oynarken nvidia 335m kullanacaksın diğer durumlarda mesela laptop bataryada çalışırken inteli tercih edeceksin böylece bataryan daha uzun gidecek. bu arada onboard ekran kartının kullandığı ram hiç kalaya alınmayacak seviyede... biostan iptal edemiyorsan "aygıt yöneticisi" "görüntü bağdaştırıcıları" burada gördüğün onboard ekran kartını "devre dışı bırak" de...
    4-geri şarjdayken eski haline nasıl getiricem ?

Bunlarıda öğrenisem çok iyi olucak ilgilendiğin için çok sağol

1-sen incelemenin birinde gpu-z ile çıkarmışın entegre ekran kartını onu nasıl yaptın?
    2-aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcısında 335m nvidia diyor onboard demiyor o nasıl kaldırılacak ?
    3-bataryadayken nasıl devreye geçircem 2. ekran kartını ?
    4-geri şarjdayken eski haline nasıl getiricem ?

Bunlarıda öğrenisem çok iyi olucak ilgilendiğin için çok sağol

1. gpu-z çalıştırdığında en altta ekran kartını seçtiğin bir sekme var ordan seçebilirsin.
    2.eğer aygıt yöneticisinde göremediysen sende onboard ekran kartı aktif değil yada driver sorunu var demek.
    3.otomatik olarak geçiş yapar.
    4.buda otomatik geçiş yapar.(istersen ellede kendin nvdia yazılımını kullanarak geçiş yapabilirsin)

ama anladığım kadarı ile sende driver sorunu var. windows7 64 bit işletim sistemi kullandığını düşünüyorum o yüzden
    http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-260.99-whql-driver.html
    bunu bir indir yok 64bit değilse 32 bit olanını indir kur. bakalım çıkacakmı? bende ati var o yüzden masaüstüne sağ tıkladığımda "değiştirilebilir grafikleri yapılandır" sekmesinden ve atinin yazılımından kontrol edebiliyorum.nvidia hangi isimle olduğunu bilmiyorun.

• bende zaten bu driver ın bir alt sürümü var.başka bir yolu yok mu ?
  • aslında olması lazım ama neden bilemiyorum. nvidia olduğu için tamda yardım edemiyorum olmazsa dediğim driveri bir yükle. birde biosta açılıp kapanma gibi bir özellikmi var? birde markası nedir bilgisayarının?

casper markası - biosta main bölümünde hdd ve dvd-rom var.

ftp://213.194.123.227/Dizustu%20Bilgisayar/Casper%20Nirvana%20Suruculeri/H36%20NVIDIA%20Optimus%20%20Ekran%20Kartli%20Serisi/Ekran%20Karti%20Surucusu/WindowsVistaWin7/X64/

buradan intel olan ekran kartı sürücünü indir kur bakalım..

birde senin makinenin driverleri
    ftp://213.194.123.227/Dizustu%20Bilgisayar/Casper%20Nirvana%20Suruculeri/H36%20NVIDIA%20Optimus%20%20Ekran%20Kartli%20Serisi/

burdan chipseti falan bir güncelle...

• 335m optimus ekran kartı mı oluyor acaba ? özelliklerinde yazmıyorda

335m optimus ekran kartı mı oluyor acaba ? özelliklerinde yazmıyorda

evet....
  • bios tan kapatamıyosun sanırım onbodu ama masa ustune sag tıkla nvidia denetim masasına gir orda genel ayarlardan tercih edilen grafik islemcisi secenegini otomatikten invidia yuksek islemcisi gibi bi secenek var onu sectınmı artık sadece nvidiayı kulanır.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.