Bildirim
Patlamamış mobil dns adresi olan?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
OpenDns kullaniyorum sorun yok
208.67.222.222
208.67.220.220
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tunnelbear app ini kullan en iyisi .
Ama deneme sürümü sadece 7 gün.
Arkadaşlar iphone wifi için dns adresi bilen yokmu heryerde verilen adres 8.8.8.8 bu da kapatılmış -
173.230.156.28 şimdilik çalışıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: vlkn216
173.230.156.28 şimdilik çalışıyor
eyvallah -
195.46.39.39
195.46.39.40 -
66.93.87.2 - 66.93.87.3 burdan girebilirsiniz gayet hızlı dns -
Demin face'den şöyle bir liste geldi:
Bu arada, olaydan anlayan arkadaşlar DNS'in nasıl yasaklanabildiğini biraz anlatmaya çalışabilirler mi?
Bende hala Google DNS'leri seçili olduğu halde sadece Twitter'a giremiyorum. Bu DNS'ler diğer adres çözümlemelerini gereği gibi yapıyorlar. Sadece Twitter'da sorun çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 23 Mart 2014; 0:36:06 > -
quote:
Orijinalden alıntı: turuncum
Demin face'den şöyle bir liste geldi:
Bu arada, olaydan anlayan arkadaşlar DNS'in nasıl yasaklanabildiğini biraz anlatmaya çalışabilirler mi?
Bu resimde olanların bazıları IP oluyor onları bulup IP'leri engelliyorlar diğer kalanlar ise 8.8.8.8 Google DNS gibi ise DNS'yi engelliyorlar. Geniş olmadı ama :) Yada Türkiye'deki tüm internet servislerinin (TTNET , Süperonline vs.) gibi hepsini ip bazlı engellediler. Yani DNS gibi şey komple böyle engellemiş olabilirler. Fakat çare bitmez . Vpn servisleri bu arada devreye giriyor ya kendinize VPN Servisi alıcaksınız yada ben para veremem diyorsanız . Hotspot Shield VPN, Onavo, TunnelBear, TOR veya Chrome'a eklenti olarak kurulan Zenmate'i kullanarak Twitter'a rahatlıkla giriş yapabilirsiniz ayrıcada yasaklı sitelerede.
Edit: Twitter giriş için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 23 Mart 2014; 0:41:18 >
-
Anlamadığım kısım şu: twitter.com yazdığımda 8.8.8.8 ip adresinde dns çözümleyici beni twitter'ın ip adresine yönlendirmiyor mu? Yani benim twitter'a ulaşmamı engellemek için 8.8.8.8 e ulaşmam engellenmeli. Halbuki twitter harici adreslere sorunsuz ulaşıyorum bu dns üzerinden.
Bu arada bilgisayarda da mobilde de vpn kullanıyorum. Sadece kafam karıştı, dns hakkındaki kısıtlı da olsa olan bilgim bu durumu açıklamıyor. Demek birşeyleri eksik biliyorum diye sordum.
edit: Dns'ten bana dönen ip numarasına yönleniyorum, bloklanan da o ip'ler mi oluyor demek istediniz? Yani, d,rekt twitter'ın ip'sini adres satırına yazsam da bu ip'lere erişim bloklandığından yine erişemez miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 23 Mart 2014; 0:51:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: turuncum
Anlamadığım kısım şu: twitter.com yazdığımda 8.8.8.8 ip adresinde dns çözümleyici beni twitter'ın ip adresine yönlendirmiyor mu? Yani benim twitter'a ulaşmamı engellemek için 8.8.8.8 e ulaşmam engellenmeli. Halbuki twitter harici adreslere sorunsuz ulaşıyorum bu dns üzerinden.
Bu arada bilgisayarda da mobilde de vpn kullanıyorum. Sadece kafam karıştı, dns hakkındaki kısıtlı da olsa olan bilgim bu durumu açıklamıyor. Demek birşeyleri eksik biliyorum diye sordum.
edit: Dns'ten bana dönen ip numarasına yönleniyorum, bloklanan da o ip'ler mi oluyor demek istediniz? Yani, d,rekt twitter'ın ip'sini adres satırına yazsam da bu ip'lere erişim bloklandığından yine erişemez miyim?
Benimde pek bilgim yok fakat tahminimce bu DNS adreslerinden IP bazlı engellediler yani DNS adreslerinden sadece Twitter engelli yani örnek Google IP 1 ise Twitter IP 2 olsun diyelim bende örneğin 8.8.8.8-8.8.4.4 DNS kullanıyorum bunun gibi bir çok DNS'den 2 IP'sini engellemişler sadece 2 IP'si hariç tüm sitelere giriyor böyledir büyük ihtimal. IP bazlı engelleme deniliyordu çünkü haberde okuduğuma göre.
-
Cyberghost vpn kullanın bir yıl ücretsiz vip sürümü veriyor ip bazlı yasaklama geldiği için DNs işe yaramaz artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi token45 -- 23 Mart 2014; 1:22:14 >
Beter olun burayıda kapıcaklar yakında inşallah.
Uzun ADAM (y)
Aynen.. @Cengiz Elektronik -
Onnavo da patladı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu üstte kalsın kullandığınız hızlı DNS leri paylaşırsanız herkes faydalanabilir. Teşekkürler
Twitter'in kapatıldığı 2. gün Apple Store
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X