Şimdi Ara

Patent Başvuru Marka Başvuru Ve Tescil - Global Tescil Ofisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Marka Tescil Önemli Noktalar

    Marka tescili yapılırken ve yapıldıktan sonra önemli olarak adlandırılan bazı noktaların varlığı söz konusudur. Bilindiği gibi marka tescili sahibi kişileri o gününe ya da marka ya benzer ürünlerden ayırt edilebilmesi için marka tescilinin büyük önem teşkil ettiğini söylemek lazımdır. Kurumların ekonomik bakımdan da yararlı bir biçimde bu işlemden yararlanması söz konusudur. Bilindiği gibi marka tescili yapılan markaları korunaklı bir yapısı olurken bunun da ekonomik açıdan kurumlara fayda sağladığını söylemek lazımdır. Marka tescili ayrıca hukuksal platformlarda kurumların avantajlı bir durumda yer alması için gerekli olan bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

    Genel olarak söylemek gerekirse marka tescili yapılan markanın diğer markalardan farklı bir özelliği yer alırken bunun yanı sıra korunaklı bir yapısı da yer alıyor. Marka tescilinde bazı hususlara oldukça fazla dikkat etmek önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Piyasada marka tescili kolay bir işlem olarak bilinse de doğru yapılmadığı sürece markanıza ve kurumunuzda çeşitli zararları verilmesinin önünü açtığını söylemek doğru olacaktır.

    Marka Tescilinde Hangi Noktalar Önemlidir?

    Marka tescili sırasında önemli olarak adlandırılabilir hususlara göz atacak olursak karşımıza ilk olarak ürünün tescil işleminin yapılıp yapılmayacağı çıkmaktadır. Eğer piyasada sizin önünüze benzer bir ürünün varlığı söz konusu ise ürünün marka tescilinin yapılması pek de mümkün değildir. Bu yüzden piyasada güzel bir araştırma yapılarak o ürüne benzer ürünlerin olup olmadığı kanısına varılabilmektedir.

    Marka tescili sırasında önemli olarak söylenebilir olan diğer bir önemli kural ise oyunun sadece tek bir ülkede mi yoksa birden fazla ülkede mi kullanılacağı olduğu bilinmektedir. Çünkü yurtdışı pazarına açılım yaptığınızda sizin sorunlar ile karşılaşmanız için bu Kural’ın Es geçilmemesi gerekiyor.

    Marka tescil işlemi yapılacak ürün eğer marka tescil önemli noktalar sadece yurtiçi merkezde olarak tasarlanmış ise ülke dahilindeki yasalar gereğince uygun olup olmadığı araştırılmalı ve daha sonra ise başvuru işlemini yerine getirilmesi gerektiği bilinmelidir.

    Araştırma olarak adlandırılan Marka Tescili işlemini bu aşamasında güzel bir araştırma yapmak sizin ileriki zamanlarda sorunlar ile karşılaşmanız için önemli bir husus olarak biliniyor.
    https://globaltescilofisi.com/

    Anahtar Kelimeler ; Patent Başvurusu, Marka Başvurusu, Tescil







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.