Şimdi Ara

PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
50
Favori
178.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hachi-kyu-san

Yeni Patentim (SS'li) Patentle ilgili Sorular&Cevaplar

Diye okudum.

aynenpatente bakmaya gelmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün bende aranıza katıldım dostlar.

PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)

100 tl'ye rollerblade spark 4.0 aldım. gayette iyi gözüküyor. henüz denemedim. yarın denedikten sonra izlenimlerimi paylaşacağım. :)
  • Arkadaşla habere konu olmuşuz. Otobüse yakın olan arkadaşım, diğeri benim.

Paten üstünde ölümle dans

• Powermove, ben de paten almak istiyorum ve sana sormak istediğim bir kaç tane paten var. Özellikle aklıma takılan şeyler tekerlerin erimesi. Bana hemen eriyecekler gibi geliyor videolardan ötürü. Eskiden de paten kullanmıştım rahat 8 sene falan olmuştur. 5. sınıfta falan caddede kayıyordum paten tümseklerden atlayarak. Şimdi yaş oldu 20 tekrar çıktı paten sevdası daha dün buz patenine gittik arkadaşla ve kayabildiğimi görünce tekrar gaza geldim :D Şimdi 300 liraya kadar bütçe ayırabilirim ama 300 liraya bir paten alıp kazık yiyip, ortalama altı paten almak istemiyorum. Yani tekeri kötü olur framei kötü olur o tür şeylerden çekiniyorum. Ben sana linkler atsam bi güzel bana anlatır mısın nasıllar diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hachi-kyu-san

Yeni Patentim (SS'li) Patentle ilgili Sorular&Cevaplar

Diye okudum.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

@4goodlife
    Sağolasın dostum 425 TLye geldi. Kışın stok kapatırlarken daha da ucuzlatıyorlar ama o zaman da numara bulma şansı çok düşük.

@CGunok
    Aslında biraz da nasıl kaydığınla alakalı. Başlarken kademe kademe ilerlemen lazım, trafiğe çıkmadan önce 1 hafta falan boş alanlarda çalışmak lazım. İyice yavaşlamayı ve durmayı öğrenmen faydana olur. Sonrasında eğer atlayıp zıplıyorsan ufak tefek incinmeler, sıyrıklar muhakkak olur ama 1-2 hafta sonra öyle durduk yere düşmezsin artık.

Bir şekilde kaymaya başladığın zaman geliştirmen daha hızlı oluyor. 1-2 hafta sonrasında zaten pateni ayağından çıkarmak istemiyorsun.

Kaç km hız yapıyorsun ? Hocam benim patenim var da 25 tl lik bişey di neyse onla kayıyorum ama en fazla yapabileceğim 15 km bisikletle 45 km o yüzden yeni bisiklet alıcam. Eğer ayağı çok yormuyorsa ve 40 km ye ulaşılıyorsa bence paten daha iyi ?

• Ben de yıllarca fitness patenle rampa kaydım izmir bostanlıda, 5 6 senedir kaymıyorum karşı tarafa taşındık ettik, şehir dışına okumaya gittim vs. geçen gün geçirdim ayağıma patenleri, gittim rampalara, kilo olmuş 100, ayakta çıkamıyorum rampalara, zorlanıyorum vs. eskiden kayarken tüy gibi hafiftin, savruluyodum rampalarda. öyle bi hevesim kaçtı, düz kaydım azcık, geri döndüm benden genç arkadaşlar vardı, iki muhabbet ettim, benim patenlerde rollerblade, dedim ihtiyacı olan varsa satayım, yok abi dediler şimdi herkes agresif paten alıyo burda dediler, satılmaz dediler, kaç istiyosun sen dediler, valla dedim 50 60'a bırakırım 8 sene önce aldım patenleri, baktılar ettiler 100 den aşağı verme abi dediler... iyi dedim ben de. işin aslı, artık kayamıyorum eskisi gibi ve şehir dışında okuyorum, rampa dışındada sarmıyor beni pek. ilgilenen olursa, izmir içi elden satış gerçekleştirebiliriz, ya da aracı aracılığıyla satışı gerçekleştirebiliriz. foto resim eklerim. konuyu açan arkadaşın patenlerede benziyor.

• @MetiLLi
    Çok fazla T fren yapmazsan, deli gibi dönüp dönüp powerslide atmazsan tekerler hemen erimez. Ne kadar çabuk eriyeceği teker sertliğiyle de alakalı. Sertliği gösteren ibarenin yanında A bulunur örneğin 80A, 84A gibi. Değer ne kadar yüksekse teker de o kadar serttir. Paten alırken öncelikle belirleyeceğin şey nasıl kullanacağın. Sadece spor amaçlı düz mü kayacaksın? Ulaşım amaçlı da kullanırım ara sıra zıplarım mı diyorsun yoksa parkur içinde rampalarda mı kullanırım diyorsun? Kararını verdikten sonra gerisi bütçene ve zevkine bakıyor. Zaten Türkiye'de bulunabilecek belli başlı iyi markalar var onlardan şaşmadığın sürece aldığın patenden memnun kalırsın. Nasıl kullanacağını yazarsan ve beğendiğin patenleri konu içine yorum atarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

@ugrgcr
    İki model de gayet tutulan güzel modeller ve piyasada bulunabilir. Fusion X3ü baya kullandım. Linkteki Seba da kardeşimde var onu da denedim. Botunun X3ten birazcık daha rahat olduğunu söyleyebilirim. İki patenin de teker boyu 80mm. Seba Frx80in tekerleri 85A, Fusion X3ün 80A. Bu demek oluyor ki Seba ile biraz daha hızlı olursun ama yumuşak teker yeri daha iyi tutacağı için keskin manevralarda, slalomlarda X3le daha rahat edersin. Tamamen tercihine bağlı.

@patatesli milkshake
    Hocam o patenlere genel olarak "Kırtasiye pateni" diyoruz. Mümkünse kullanmayın kullandırtmayın. Onlarda paten sizi götürmez, siz pateni götürürsünüz. Yorulduğunuzla kalırsınız hiç bir keyfi olmaz. İnsanı patenden soğutur. Şu ana kadar en fazla hızımı ölçme şansım olmadı elime navigasyon geçerse deneyebilirim. Ama şunu söyleyebilirim 15 kilometre hızı ortalama bir patenle çok rahat geçersiniz. Yokuş aşağı sanıyorum 60-70e kadar çıkabilirsiniz. (İyi tekerler, dar kıyafet, eğilip-kapanarak kayma vs.)

@Akçalı.
    Hocam farkettim sizinle çoğu zevkimiz uyuşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam breakdance ve graffiti ile de ilgileniyordunuz. Tavsiyem satmayıp kullanın. Düz yolda kulaklığı takıp kaymanın da zevki ayrı.

• @powermove eyvallah hocam..

• Izmir de nerden satin alabilirim ? Tavsiye edebileceginiz marka/model var mi ? Rampada kullanabilecigimi sanmiyorum bulundugum yere yakin bi rampa yok.Duz yolda kullanabilegim bi paten lazim.Fazla bilgim olmadigi icin kendimi ifade edemedim pek

Edit:Urban lazim bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malcolm.X -- 8 Mayıs 2013; 19:10:17 >
  • up

• kafa gitti patent diye okuyorum
  • @Malcolm.X
    Dostum ayırabileceğin bütçe ne kadar?
  • @Powermove

Arkadaşla acele bir karar verip busso aldık.

Ürün Detayları
    Abec 7 Rulman
    Silikon Teker
    Aliminyum Teker Bağlantıları
    Arka Fren

Ben şimdi arka freni çıkarmayı deneyeceğim. Urbanlara şuanlık param olmadığı için frenli aldım ama ben psikolijik olarak sanki kısıtlanıyorum gibi hissediyorum frenle ve freni kullanmıyorum zaten.

Edit: Ama bana biraz rahatsız paten gibi geldi. Yarım saat falan ayakta durdum patenle ayaklarım ağrıdı. Tabi arkadaşa öğrettiğim için ben pek süremedim onun yanında durdum belki ondan da olabilir. Yani sürünce daha az rahatsız eder gibi geliyor çünkü o zaman giderken ayak kaldırdıkca rahatlıyordu ayak birazda olsa. Onun dışında bakalım daha süremedim tam. Zaten unutmuşumda biraz güvenemedim kendime direk. Ayrıca çok rüzgar vardı kadıköyde resmen durduğum yerde rüzgar beni itiyordu :D

Edit2: Fiyat 140a aldık biraz kazık nette 100e vardı ama bekleyemedik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetiLLi -- 8 Mayıs 2013; 22:02:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

@Malcolm.X
    Dostum ayırabileceğin bütçe ne kadar?

max 250

• Ben de şu Twister 80'i mağazada denemeye fırsat bulabilirsem ve denediğimde ayağıma olursa almayı düşünüyorum. Ayağım geniş ve 45 numara. Patenin kasasından şikayetçi olanlar var çok merak ediyorum nasıl olacağını. Bu paten gerçekten çok hoşuma gidiyor umarım ayağıma uyar.
  • @Malcolm.X
    Rollerblade Spark 80 önerebilirim. Sezon dışında çok daha fazla alternatif olurdu ama şuanda fiyatlar biraz pahalı ve sürekli yeni modeller sürülüyor piyasaya.

@Aang67
    Twister 80 de güzeldir hocam. Türkiye'de en çok satan modellerden. Numarasını bulduktan sonra sorun olmaz ayağınıza olur, ayağı terletmeme konusunda iyidir Twister 80.
  • Bende ilk kez paten almayı düşünüyorum hevesim var. Yurt dısına cıkacağım haziranda fakat neye dikkat etmem gerek bi bilgim yok

• Decathlonda bulabilir miyim acaba

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.