Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
316.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stekemen

quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

2010 passat trendıne larda ayak bölgesi aydınlatma varmı acaba?

Yok yok benim araçta da öyle bir aydınlatma yok kardeş.

taktırlıyordur serviste belkide
  • Değerli Aytunca,
    4,8 müthiş bir rakam, canu gönülden tebrik ederim.
    Ben Passat 1.6 için sattığım 2001 model 1.6, 16 valf benzinli Megane aracımla 280 km'de ortalama 4.6 litreyi bulduğumda, herhalde bunu kimse yakalayamaz diye düşünmüş, hatta ödül almak umuduyla Renault firmasına da haber vermeyi planlamıştım (Aracın katalog değerleri yanılmıyorsam 90 km hızla 100 km'de 5.3 litre idi). Bu durumda siz benim tüketimimi açık bir şekilde aşmış görünüyorsunuz. Bakalım Passatımı aldığımda ben de aynı değeri yakalayabilecek miyim (daha doğrusu yaklaşabilecek miyim)?
  • bu vw ni anlamıyorum.neden ayak bölgesi aydınlatmyı koymazsın ki passata?maliyeti nedir bunun:(
  • Taner Göde ile Stekemen arasındaki tartışma beni de çok üzdü. Bence Taner bey haklı bir gönderme yapmak istemişti. Stekemen de kendini bu konu başlığı altında daha iyi ifade edebiliyor, burayı seviyor. Eminim kendisi de öteki konudan haberder, ama burayı kullanmayı adet edinmiş, buradaki arkadaşları kendine yakın görüyor ve gayet doğal bir saikle sorusunu sormuş. Yine de Taner Beyin yönlendirmesine bu kadar alınganlık göstermemeliydi. Çünkü gerçekten de farlar genel konulara giriyor ve "VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü"nde daha kolay cevaplanabilecek bir konu.
    Lütfen birbirimizi kırmayalım, hataları hoş görelim. Uyarılar haklıysa olgunlukla karşılayalım.
    Kendi felsefem: Yanlışımı söyleyene ancak teşekkür etmem gerekir (Tabii kibarca olursa daha iyi olur)
    Sevgli Taner Bey, Foumdan ayrılmamanızı rica ediyorum.
    Sevgili Stekemen, siz kanaatimce öfkeli bir anınızda Taner Beye cevap verdiniz, eminim siz de bu sonuçtan memnun değilsinizdir.
    Küçük bir özür, bizi tahmin edemiyeceğimiz kadar yüceltebilir.
    TÜM PASSAT 1.6 MPI KULLANICILARINA İYİ FORUMLAR

• Değerli arkadaşlar,

Elde ettiğim tüketim değerleriyle ilgili yapmış olduğunuz nazik tebriklerinizi en içten duygularımla alıyorum.... Biliyorsunuz esasında bizim motorla ilgili bilen bilmeyen ileri geri konuşuyor... Bu kişilere bir cevap niteliği taşıması açısından kayda değer buluyorum... Hepimiz gerçekten 1.6 cılar olarak diğer passat sahiplerinden biraz ayrılıyoruz... Evet çoğumuz iş sahibiyiz, işyeri sahibi değiliz.... Kısacası çoğumuz emekçi.... Ayrıca Taner beyin pireye kızıp yorgan yakmamasını rica ediyoruz... Taner beye müthiş sevgi besleyen bu grubu bir anda unutması ve bize mesaj yazmaması bize üzüntüden başka hiç bir şey vermez... Biz araçlarımıza aşık olduysak, çöpçatanımız taner beydir... Bu satırları okuduktan sonra bir kelime de olsa bize mesaj gönder.... Seni seven onlarca arkadaşın seni 1.6 passat sayfalarında görmekten mutluluk, onur duyacaktır... Taner bey gel emekçi kardeşlerini yanlız bırakma... tüketim rekorumla ilgili senin bir yorum yapmaman bile çok acı.... GEL GEL GEL... Taner.... Düşünülmez sensiz bu yer....

• 10 hava yasıgı var torpido sogutmasını bilmiyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: kenanoglu99

Bazı 2. el ilanlarında 10 hava yastığı ve torpido soğutması olduğu yazıyor??Ben 6 hava yastığı olduğunu biliyorum. Bu konuda bilgisi olanlar???
  • Park sensörü serviste ne kadara takılıyor? 350 TL den bahsediliyor. Piyasada bu fiyata göstergeli güzel ürünler var. Hangisi mantıklı??
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikchi -- 17 Ağustos 2013; 11:10:19 >
  • quote:

Park sensörü serviste ne kadara takılıyor? 350 TL den bahsediliyor. Piyasada bu fiyata göstergeli güzel ürünler var. Hangisi mantıklı??

Selam,

VW bayilerinin söylediğine göre 350TL lik park sensörleri COBRA marka ve vw tarafından onaylanmış bir marka. Biz Çin malı takmıyoruz o yüzden fiyat pahalı deniyor.
  • Değerli dostlarım,

Forumdan ayrı kalmam söz konusu değil. Haziran ve Temmuz aylarında biraz daha yoğunum (Alamancıların gelmesinden ötürü de) ama gözüm hep sizde. Merak etmeyin. Bugün kuzenimin 1.6 MPI 102 HP motorlu 2010 model JETTA'sına (sorun çıkmazsa) LANDIRENZO takılacak, dediğine göre yeni ECU ve yeni bir uygulama ile. Ayrıntıları ancak montajdan sonra alabilirim ama LPG artık benzinle 1:1 yakacakmış, yani % 10 daha fazla yaakıt tüketme durumları olmayacak. Henüz çok yeni bir gelişme, montaj yapan elemanlar da seminerden yeni döndüler. Bakalım nasıl olacak.
  • Arkadaşlar döşeme rengini sordum ama arada kaynadı galiba ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Arkadaşlar siyah içi bej seçeneği var mi . Bir de taner bey in hoşumuza gitmese de bazı uyarılar yapmaya hakkı olduğunu düşünüyorum . Tepkimizi içimize atmak daha mantıklı. Onun küsmesi herkese zarar verir . Resmen Yönetici olmasa da şu an bu topiği o yönetiyor . Saygılar .

Siyahların içi gri geliyor. Özel sipariş mümkün değil.
  • quote:

Park sensörü serviste ne kadara takılıyor? 350 TL den bahsediliyor. Piyasada bu fiyata göstergeli güzel ürünler var. Hangisi mantıklı??

ben arabama servisde bir vida bile taktırmam bana 1750 lira cektıklerı sisfarını 140 liraya aldım
  • arkadaşlar kapıları kılıtleyınce camları otomatık kapatamıyomuyuz.illa uzun sureli basmamız mı lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Değerli dostlarım,

Forumdan ayrı kalmam söz konusu değil. Haziran ve Temmuz aylarında biraz daha yoğunum (Alamancıların gelmesinden ötürü de) ama gözüm hep sizde. Merak etmeyin. Bugün kuzenimin 1.6 MPI 102 HP motorlu 2010 model JETTA'sına (sorun çıkmazsa) LANDIRENZO takılacak, dediğine göre yeni ECU ve yeni bir uygulama ile. Ayrıntıları ancak montajdan sonra alabilirim ama LPG artık benzinle 1:1 yakacakmış, yani % 10 daha fazla yaakıt tüketme durumları olmayacak. Henüz çok yeni bir gelişme, montaj yapan elemanlar da seminerden yeni döndüler. Bakalım nasıl olacak.

Bu olursa devrim niteliği taşır.Ayrıntıları ve sonuçları merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Değerli dostlarım,

üstad bu gelişme, sıvı püskürtmeli bir sistem olabilir mi? vialle deki gibi? fiyat ne kadar? merak ettim şimdi. benzinle aynı tüketim miktarını iddia etmelerinin mutlaka bir açıklaması vardır.
    landi renzo da sonuçta büyük bir marka

• Vialle LPİ sistemi garantiyi bozmuyormuş diyorlar böyle bir şey var mı ? birde fiyatlar diğer LPG sistemlerine göre çok yüksek 3.300 tl civarı.
  • Garanti süresi içerisinde bırakın motora veya aracın herhangi bir yerine müdahalede bulunmak, 15.000 km'de veya bakım tarihinden 1 hafta önce veya sonra yetkili servise gitmemek dahi garantiyi bozuyor. Motor kaputunu açıp sadece BAKABİLİRSİNİZ, hiçbirşeyine dokunamazsınız. Motora antifriz koyamazsınız, çünkü soğutma suyu aslında "su" değil, bir tür karışım ("glikol/su çözeltisi") ve zaten antifrizli, motorun paslanmasını önlüyor ve daha fazla ısı tahliye ediyor. Servisin haberi olmadan motor yağını değiştiremezsiniz, ekleyebilirsiniz, o da servisin kullandığı yağın aynısı ile, hidrolik direksiyon olmadığından onda bir sorun yok, filtrelere de dokunamazsınız, sadece cam yıkama suyu ekleyebilirsiniz. Onu da sizlere tavsiyem ucuz mavi suları değil de limon özlü, alkollü ve saf sulu sarı renkli orjinal cma yıkama suyunu kullanmanız ve kapalı şişe suyu ile üzerini tamamlamanız, aksi halde musluk suyu ve diğer ucuz sular su haznesinde tortu yapar.

VW zaten VIALLE'nin LPdi ve/veya LPi sistemine karşı(ymış) öğrendiğim kadarı ile. 1.6 MPI 102 HP motorlara VW kendi fabrikasında LANDIRENZO marka OEM kit takıyor. LPG montajında motorun garanti dışında kalması sözkonusu değil de LPG sisteminin motorda yol açabileceği arızalar garanti dışında kalıyor ama 1.6 MPI 102 HP motor zaten LPG'ye kusursuz uyum sağladığından ve şimdiye kadar da bundan vazgeçmek için herhangi bir büyük gelişme olmadığından bence de bir sorun yok.

750 TL'ye sıralı LPG sistemi var (MIMGAZ), 2250 TL'ye de sıralı LPG sistemi var (PRINS). Aynı işi görüyor, belki farklı yollarla ama netice aynı fakat önemli olan sorunsuzluk, garanti sonrası hizmet, yedek parça ve işletme esnasında parçaların motorla uyumu, dönüşümün motora en az zarar verecek şekilde yapılması, ustaların temiz veya dağınık çalışması gibi hususlar tabi ki fiyata yansıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ==>burak7777<==

Vialle LPİ sistemi garantiyi bozmuyormuş diyorlar böyle bir şey var mı ? birde fiyatlar diğer LPG sistemlerine göre çok yüksek 3.300 tl civarı.

• Bugün kuzenimin 2010 model VOLKSWAGEN JETTA 1.6 MPI 102 HP PRIMELINE aracına Adana OLGUN LPG Dönüşüm Servisinde LANDIRENZO marka sıralı LPG sistemi takıldı. 45 litre simit tank kullanıldı (net 38 litre sıvı LPG alır), LPG göstergesi orta konsolda milimetreik olarak uyan boş tuş yerine takıldı ve mükemmel uyum sağladı. Yedek lastik için OLGUN LPG'nin müşterilerine özel yaptırdığı kılıf kullanıldı (bir tane de ben aldım, eşimin aracında kullanmak için), bilgisayarla LPG'yi benzinle 1:1 yakması için yeni ECU ve proğramın yerleşmesi biraz zaman aldı ancak sonucunda ustalar bunu da başardı ve sistem sorunsuz çalışıyor. LANDIRENZO'nun sesli çalışan enjektör rayı daha az ses çıkarsa daha güzel olacak ama ne yazık ki ses yapıyor (tıkır tıkır tıkır).

Resimler:

• merhabalar değerli passat 1.6 sahipleri ,kullanıcıları ve sevenleri.bende bu araçtan almayı düşünüyorum eylül ayında. şimdi birkaç sorum olacak müsaadenizle

1.eylül ayı için şimdiden sipariş verilebilir mi?
    2. yeni kasa çıkacakmış,eylül ayında gelmeye devam edecek mi?
    3.pazarlığı şimdi yapıp araç gelince mi ödeme yapılıyor yoksa teslim günü fiyatlar mı geçerli?
    4.alır almaz lpg düşünüyorum,taner bey lpg den ötürü olan hasarlarda garanti sayılmıyor demiş, acaba lpgg den ötürü bu gibi bir sıkıntı yaşayan duyan birisi var mı?
    5.periyodik bakım aralığı nedir ve ne kadara mal olmaktadır?

kusuruma bakmayın kafanızı şişirdim ancak bu araçla ilgili en doyurucu bilgileri buradan alabileceğime inanıyor,lütfedip cevaplayan dostlara teşekkür edip saygılar sunuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.