Şimdi Ara

Passat 1.4 TSI alıncak yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tncyoo

Mesajımda DSG garantisi şeklinde bir ibare belirtmedim. Kaldıki garanti sadece bir özellik için verilen birşey değil aracın geneli için verilir. DSG ile ilgili arıza olduğunda bahsedilen garantinin içerisinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini kimse başına gelmeden bilemez kaldıki vw garantisinde bile bunu kullanıcı hatası deyip uğraştırabilir. Çoluk çocuk değiliz kendimizle sizin tabirinizle kafa yaptıralım. Ayrıca mesajınızda yazım tarzınız iğneleyici rahatsız olduğumu ifade etmek isterim.
    Saygılar

amacım seni rencide etmek değildi zaten.
    doğuşun veremediği garantiyi 1 yıl renault nasıl veriyor araca onu sorguladım.
    Kafa yapmaktan kastım da adam kazıklama çalışmalarıdır.
    O şanzıman patlayınca nereye yaptıracaklar?Renault servisine mi çekecekler arabayı?

• Yetkili servis yada expertiz yapan bir yerde kontrol edin, evvelki sahibi hor kullanıp araca zarar vermediyse; 54 bin km oldukça düşük bir km passat için. 4-5 sene geçmekle kuru 7 dsg için yağ değişim vakti gelmiş, yapılmadıysa yaptırmak lazım. Her 4 sene yada 70 bin km de bir bunu yapılırsa bir problem yaşanacağını sanmam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış anlamış olabilirim neyse sıkıntı yok zaten. Verilen garanti konusuna bende inanmadığım ve çıkabilecek olası sorunlarda masrafın yüksek olacağı için ikinci elde bu aracı seçmenin doğru karar olmadığına karar verdim. Sabah almaktan vazgeçtigimi ilettim. Artık düz vites Passat yada kısmetimizde başka ne araç varsa arayışa devam.
    Cevaplar için tekrar teşekkürler.
  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim ikinci elde yaşayabileceğim sıkıntıları hesap ettiğimde düz vites aracın daha mantıklı olacağına karar verdim bu araçtan vazgeçtim.
  • quote:

Ben yanlış anlamış olabilirim neyse sıkıntı yok zaten. Verilen garanti konusuna bende inanmadığım ve çıkabilecek olası sorunlarda masrafın yüksek olacağı için ikinci elde bu aracı seçmenin doğru karar olmadığına karar verdim. Sabah almaktan vazgeçtigimi ilettim. Artık düz vites Passat yada kısmetimizde başka ne araç varsa arayışa devam.

Düz vites bulduğun an temizini al,passat şahane bir araçtır.
  • arac 54 binde uzak dur perte cikmis artik dsg ya sabiiir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 8 Haziran 2013; 1:10:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Düz vites bulduğun an temizini al,passat şahane bir araçtır.

Hey Allahım ya...:)

Kaç defa Passatın oldu arkadaşım senin neyini öneriyorsun, ben kullanıcısıydım mesela biri önerirmisin derse beklentisini sorarım.

Passat herkes için mükemmel diye nitelenebilecek bir araç değil, hele hele çok övülen konforu hususunda bana göre
    yalıtım Motor sesi yalıtımı güzel, yol sesi rezalet, ben B7 kullandım süspansiyonu iğrenççç? tipik orta sınıf Alman sertliği...

Ama mesela Dsg tork konvertörlü şanzımanları sonsuza dek unutturabilecek ayarda aracı hafifletiyor, tork konvertöründe boğulmasını engelliyor.
    Koskoca gemi gibi araç 1.6 dizel Dsg, i30' gibi kompakt bir araçtan daha atak, daha az yoruluyor ve kayıpsız yol alıyor bu yönleri iyi.

Yani ne aradığınıza bağlı, her anlamıyla harika değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 8 Haziran 2013; 1:53:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Araştırdıkça kafam daha çok karışıyor DSG çok iyi yazanda var çok sorunlu uzak durun yazanda. Vereceğim para benim için az bir para değil o kadar para verip sorun yaşarsam hayal kırıklığı olur. Aracı alır memnun kalmaz ve satmaya kalkarsam ikinci eli nasıl bu aracı,n benzinli diye zor mu satarım piyasası ne durumda. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız bu aracı alırmısınız yoksa araç alma süremi 8-10 ay uzatıp biraz daha para ekleyip sıfır muadil araç mı almalı?

DSG sorunsuz diye kimse diyemez.

Fakat tek bir şey söyleyeceğim, bunu siz de araştırın.

Forumda DSG bozuk diye çığırtkanlık yapan adamların kaçında VW var, kaçında DSG var. Buyrun araştırın.

DSG nin sorunlu yanı olduğunu vw de kabul ediyor,ve emin olun sorun çıktığında mağdur olanı görmedim.Arkadaşımın polo gti'ının garantisi bitmesine rağmen düzenli olarak bakımlarını yetkili serviste yaptırdığı için,dsg deki mekatronik arızasını iyi niyet garantisinden değiştirdiler.Sadece işçilik parası ödedi.

• quote:

Hocam renault bayisinin verdiği sözde garanti 1 yıl olarak konuştuk en son,ama dediğiniz gibi arıza olduğunda neyin garantisi olur o muamma arıza sizden kaynaklı kullanıcı hatası dediğinde ayıkla pirincin taşını, galiba biraz daha beklemeye alıp kararımı gözden geçirmem gerekiyor. Benim alacağım model ve 7 ileri olarak tabir edilen DSG vitesteki mekatronik ve kavrama ile ilgili bu ve birkaç forumda bizzat kullanıcıların çokca sıkıntı oldu ancak garanti kapsamında değişti yazılarına sıkça rastladım ve benim alacağım aracın üretici garantisi bulunmaması benim için büyük risk galiba. Düz vites olsa düşümeden alınabilir ancak DSG ile ilgili okuduklarım nedeni ile duraksamak ve iyi ölçüp tartmak gerektiğine karar verdim. Herkeze verdiği bilgiler ve uyarıları için teşekkür ediyorum, biraz erteleyip kararımı gözden geçirmeye karar verdimbu ve karar vereceğim başka araçlar için yine fikir ve yardımlarınızı istemeye devam edeceğim. Hayırlısı olsun nasipte olan gelir nasıl olsa hayırlısı olsun.

Arkadaşım sana yardımcı olayım.Öncelikle sen Reno bayisini falan boşver,buradaki bazı işbilmez çok bilmişleri tamamen boşver.Bende bir vw cc sahibiyim,aynı zamanda Taner abinin de üye olduğu vw passat forumunun katılımcılarındanım ve çevremde passatından tut,polosuna,sciroccosuna kadar bir dünya dsgli aracı olan tanıdığım var ve yalan yok bir çoğu bu kavrama problemlerini yaşadılar.Bende aracımı alırken bu insanlara detaylı şekilde danışıp aldım.Para kimse için kolay kazanılmıyor ve sende tereddütlerinde haklısın.Sen bu araca ısındıysan öncelikle yapman gereken aracın şasi nosunu veyahut plakasını alıp herhangi bir yetkili vw servisine gidip, aracın bakımlarının düzenli olarak yetkili servistemi yapıldığını öğrenmen.Eğerki yetkili vw servisinde bakımları yapılıyorsa o araç dsg şanzımanla ilgili iyi niyet garantisine giriyor ve en fazla bu şanzımanla ilgili çıkan probleme işçilik ücreti alınıyor.Mekatronik veya kavrama değişimi 380 tl ydi.Zaten değişen parça da otomatik olarak 2 sene parça garantisine giriyor.Ama bu araç sanayilerden çıkmadıysa ve yetkili serviste servis kaydı yoksa araçtan kesinlikle uzak dur,çünkü Doğuşun bu konuda affı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Adam passat alıyor zaten,5 serisi değil.
    Passat bu fiyat klasmanında şahane bir araç.
    Her araç parasına göre.
    Kuzenimde de passat var uzun dönem kullandım fiyatına göre gayet de mükemmel bir araç.
    Passat harika değil yeaaa tarzı ergen yorumları atana kadar adama 43 bine daha iyisini önerin sevaba girersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 8 Haziran 2013; 16:46:58 >
  • D sınıfı otomobiller, ikinci el de en alınası arabalardır. C sınıfı arabaların ikinci eli, neredeyse sıfırı ile aynı paraya satılıyor. Temiz bir D sınıfı araba bulununca, kaçırılmamalı diye düşünüyorum.
  • gh912 G kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınız için teşekkürler, diğer forumda da benzer bir başlık açtım orada da sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular. Bizzat sormadım ama bütün bakımları serviste yapılmış aracın. Baktıgım bu araçtan vazgeçtim. Sorun çıkma olasılığının yüksek olması bu kararı verdirdi. Belirtiğiniz iyi niyet garantisi iyi ancak bunu yapacaklarının bir garantisi yok. Araç sıfırdan beri bende olsa ve garanti bitse belki kozum daha güçlü olur ancak ikinci el ve garantisi bitmiş araçta her ne kadar servis bakımlı olsada kapsam dışı bırakma ihtimalleri olması bile vazgeçmeme neden olur. Almışken iyi bir araç almak istiyorum artık düz vites araçta bakıyorum, benim için yüklü olan bir miktara araç aldıktan sonra külfetli bir masraf açması hem maddi hem manevi beni yıpratır biraz titiz ve garanticiyim. Konforlu, büyük arıza açmayacak parama göre alabileceğim en iyi aracı almak için araştırmalarım devam ediyor tavsiyelere açığım.
    Saygılar

• quote:

Hocam mesajınız için teşekkürler, diğer forumda da benzer bir başlık açtım orada da sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular. Bizzat sormadım ama bütün bakımları serviste yapılmış aracın. Baktıgım bu araçtan vazgeçtim. Sorun çıkma olasılığının yüksek olması bu kararı verdirdi. Belirtiğiniz iyi niyet garantisi iyi ancak bunu yapacaklarının bir garantisi yok. Araç sıfırdan beri bende olsa ve garanti bitse belki kozum daha güçlü olur ancak ikinci el ve garantisi bitmiş araçta her ne kadar servis bakımlı olsada kapsam dışı bırakma ihtimalleri olması bile vazgeçmeme neden olur. Almışken iyi bir araç almak istiyorum artık düz vites araçta bakıyorum, benim için yüklü olan bir miktara araç aldıktan sonra külfetli bir masraf açması hem maddi hem manevi beni yıpratır biraz titiz ve garanticiyim. Konforlu, büyük arıza açmayacak parama göre alabileceğim en iyi aracı almak için araştırmalarım devam ediyor tavsiyelere açığım.
    Saygılar

Hakkınızda hayırlısı diyelim.İnşallah gönlünüze göre temiz bir araç bulursunuz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.