Şimdi Ara

Pasaport kayıt hakkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurt dışından yanımda iphone getirdim.Pasaportuma kayıt edecektim fakat 60 gün geçtikten sonra başka bir hat aldım.O hattı takınca bir 120 gün daha verdi.Hal böyle olunca ben de kayıt işini erteledim.Bu süreçte tabi Türkiye'ye gireli 4 ayı geçti ve internette okuduğuma göre pasaportumun kayıt hakkı da düşmüş oldu.Fakat emin olmak için btk ya girdim.Oradan imei kayıt hakkı sorgulamaya geldim ve sorugladım.Kayıt hakkını bulunmaktadır dedi.Ben bu işten hiçbirşey anlamadım açıkçası.Anlayan biri kesin bilgi verebilir mi ?
    Türkiyeye girdikten 4 ay içinde kayıt yapılmıyorsa bir daha yurt dışına çıkana kadar kayıp yalılmaması kesin bilgi midir ?
    Yoksa bu durum hat başına verilen 120 günlük süre ile mi karıştırılıyor ?
    Teşekkürler.



  • Devlet her vatandaşına kayıt hakkı vermekte. Fakat kayıt yaparken devlet senden yurda giriş tarihini istiyor. Yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün geçtiyse ki dediğine göre geçmiş hakkın olmasına rağmen pasaport kaydı ne yazık ki yapamazsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Benim bir salaklığıma geldi,pasaporta kayıt etmedim,hakkımı da kaybetmiş oldum.Şimdilerde satmaya çalışıyorum cihazımı :).
  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt
    Uygulamada ilk mesaj görünmediği için alıntıladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.