Şimdi Ara

Parrot Bebop 2, Skycontroller Deneyimler, Testler Paylaşım Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimleon

    sorular;
    1- alçak irtifada denediniz mi? yani, araç seviyesinde, 1-1.5m gibi
    2- drone, güzergahda değişiklik olunca, yani bir engel arkasına kısa süreli geçme veya virajda görsel temsı kaçıronca duruyor mu? bir videoda görüntüyü kaçırıp, uzaklaşıp gitti.
    3- hangi yöntemi kullandınız? gps mi yoksa görsel hedef mi?

    teşekkürle.

    1- Alçak irtifada kendimi denedim beni 1 metre yükseklikte takip ediyor.

    2- Görsel temas kaçınca gpsden yinede beni takip etti ve tekrar buldu beni,bazen 2 3 saniyeliğine bir başka arabaya odaklanıyor ama gpsle karşılaştırınca tekrar benim arabaya odaklanıyor ama skycontroller gps sinyalini kaybederse drone anında duruyor 3 4 saniye sonra bağlantı gelince tekrar devam ediyor,kumandadan konumunu istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz,sinyal kaybı gibi durumlarda yinede takip etmeye devam ediyor yada bana öyle geldi tam test edemedim orayı kesin bilgi değil.

    3- Gps ile takip hareket halinde oda sizinle hareket ediyor.Görsel takipte sabit olduğu yerde duruyor ve sadece görsel olarak sizi takip ediyor hareket etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A7323562 -- 15 Ocak 2017; 15:0:13 >




  • https://youtu.be/n8lIXjJMyuc

    Videoda bulunan arkadaş büyük bir uçuş planı çizmiş sinyal olsada olmasada tamamlıyor cihaz ancak bilinçli bir drone kullanıcısı her zaman cihazına bağlı olmalı.



    Cihaz düşerse bulma ihtimalin olmayacak çünkü sinyal olmadığı için en son gps koordinatlarını kumandaya iletmemiş olur.





     Parrot Bebop 2, Skycontroller Deneyimler, Testler Paylaşım Konusu

     Parrot Bebop 2, Skycontroller Deneyimler, Testler Paylaşım Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A7323562 -- 16 Ocak 2017; 14:49:21 >




  • 3. günde güneş açmasa da yağmur bir parça durunca hemen bahçeye çıktım.
    Amacım ilk uçuşu yapıp kontrollere alışmaktı.

    15-20 dk sonra yağmur tekrar bşlayınca mecburen döndüm.

    işte ilk videolar.












    Bebop hakkında bir şeyler yazacak durumum yok, ancak çektiğim videoları evde biraz inceleyip, işledim.
    Sonuç;
    1280x720p çekimde 20 mbit lik bir data stream vardı ki, bu bluray disklerde kayıtlı videolara neredeyse yetişecek data akışında.
    Ancak, ister lensi, isterse işlemcisi vasat olduğu için kalite de vasat. Ancak bir çoğumuzun işini görecektir.
    Sonuçta Pazarlayacak bir ürünümüz olmayacak.
    Bu videoları bir uygulamada işlemekte fayda var, Elements 11 kullanarak fps ve contrast ve ışığı iyileştirdim, sonuç daha iyi oldu.
    Ayrıca bu videoları nerede izlediğiniz de önemli, çalıştığım PC de 2 monitör var, biri 150 usd Inca (1280x1024) diğeri 800usd (1929x1080) dokunmatik Dell,haliyle farklı görüntüler veriyorlar.
    Youtube da ipad den izleyeceğim bakalım 7" ekranda nasıl olacak.

    Son bir not, internetten aldığım VR gözlüğe iphone 6 taktım ve kullandım, çok zormuş, çünkü küçücük bir parkta, ağaçlar, teller, direkler arasında nereye gittiğinizden ziyade etrafta ne var gözle de görmek lazımmış. Açık alanda yeniden eneyeceğim.
    Zaten, bu parkata uçurmakla biraz riske girdim ama 3 gündür beklemekten sıkılmıştım.

    iyi forumlar.




  • Hocam yağmur,toz,kum bunlar çok tehlikeli beboplar için.



    Hocam 1080p video düzenleyebileceğim bir program biliyormusunuz benim baktıklarım hep 720p.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelelim son uçuşlara.

    önce elle kontrol ederek bir uçuş yaptım, ancak 400m mesafedeyken wifi koptu, 10-15 sn heyecanlandım, sonra wifi bağlanınca Rth (Return to home) ile otomatik geri çağırdım. bu kör anlarda ne olduğunu bilemiyorsunuz, düştümü havadamı, Rth de çalışmıyor. (Rth de uçuş yüksekliği 20m dikkatli olmak lazım)
    Bu nedenle 2. uçuşu Freeflight uygulamasının FlightPlan seçeneği ile yaptım. önceden alanın üzerinde bir planlama yapıp, "git" diyorsunuz, drone uçuşu yapıp dönüyor, wifi kopsa bile sadece gps yardımı ile sorunsuz video çekerek uçuyor.
    Uzun menzilli uçuşlarda bunu yapmak daha iyi olacak.

    işte video.



    Not: videodaki sçramalar youtube nedeniyle, yükledikten sonra "videoda bazı parazitler var düzelteyemi mi." diye sorunca "evet" demiştim. düzeltmiş ama pixelleri de kaydırmış. bir daha sorarsa "HAYIR" diyeceğim.
    video ayarlarında 1080p 60fps seçtim, sonrasında 720p ye çeviriyorum.

    Ek;

    bu ise manuel uçuş, 400m mesafedeyken 25. saniyede wifi gitti, videoda 20sn kadar havada asılı beklediği görülüyordu, kestim çıkardım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 10 Şubat 2017; 10:40:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aradan 6 yıl geçmiş hatta 7:) ama yorum yapmak istiyorum. Bu yaz Spark bakıyordum ama Önüme bebop 1 çıktı skycontroller dahil olarak şişik 2 pil ile satın aldım. Zaten rc uçaklar ile uğraştığım için pili upgrade etmem çokta sürmedi. Neyse şişik pilden 2'sini imax b6 sayesinden 1 tanesini çalışır hala diğerinin 1 hücresi öldüğü için 2s lipo'ya çevirdim. Bu drone'yi aldığım zamanlar ağustos 20 gibi yükseklik fln gözüküyordu sonra o gözükmemeye başladı ve araştırdım. Gps ten şüphelendim. Ama Tr'de hiç gps bulamadım Almaya'da ki dayıma bile baktırdım ama ebay'de bile hep 2.el güvenemedim bende. Yaklaşık 1 hafta önce dolap uygulamasından bi adam var gps anakart ve kamerayı bana sattı drone'yi parçaladı yani. Gps i taktım o gün perşembeydi ama çalıştıramadım. Sonra kırmızı kafalığın içini marker ile siyaha boyayıp gps olmamasına rahmen gps belki çeker diye drone ile 3 uçuş yaptım hepsinde 40 metrelere çıkarttım ve 3. uçuşta gps kitlendi. Sonra 1 uçuş daha yaptım ve kilitledi. Sonra gps çalışır halde iken 3. uçuşta gaza gelip sevişten yani 1km toplam gidiş gelişlik bir rota çizdim. Ar3pro uygulamasından da bağlantı kopsa bile rotayı tamamla gel e bastım. Drone 50 metrede gitmeye başladı ve en son çizdiğim rotada ilerliyordu ve binaların arkasına geçince göremedim. O gidiş bu gidiş rotanın geçtiği alanı 3 saat boyunca aradım herkese sordum gören varmıdır fln diye. Binaların çatılarına çıktım ama nafile. Nereye gitti bilmiyorum. Bağlantı olmadığı için gps son konum olarak kalktığı yeri yani evi gösteriyor. Şöyle bir teorim var: Burada yani Muğla'milasta Dağın tepesinde Havalimanı için büyük bir radar var, bu radar belki gps sinyalini bozmuş olabilir diye düşünüyorum ama sadece bir düşünce. Neyse O kadar armama rağmen bulamadım. Üstünde 1k'lık lipo pilimde gitti. Şuan aynı adamdan çok cüzi bir miktara, 1300 mah lipo,alt gövde,4 motor,orj şarj aleti,4 pervane,anten(2x) ve birkaç birşey daha vardı unuttum. Adam öğrenci olduğum için çok yardımcı oldu gerçekten. Onları sipariş ettim. Ve geçen Sahibinden de dolaşırken parrot bebop 2 gördüm. Bugünde onu sipariş ettim. Drone sıfır adam drone hakkında çok bilgiye sahip değilmiş, pili şişikmiş ama problem değil şoklamayı deniyeceğim önceki gibi çalışırsa ne mutlu ama çalışmazsa 1300mah lipo takıcam 6-7 dk uçurur. Sonra bi 3000-4000 mahlık pil alırım.Toplamda 2 tane bebop'um olmuş olacak 1 tane de skycontroller. Yani Ben buradan çıkarılacak şey çokta gps e güvenmemek gerek yoksa sonu böyle hüsran bir şekilde bitebiliyor malesef





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.