|
-
Mbappe denilen sahtekar, sakatim numarasi yapip, Fransa milli takimiyla Azerbaycana gitmeyip, Dubaiye parti yapmaya gitmiş, padel oynarken fotolar çekinmiş. Gerçekten, literatürde Mbappelerin yüzsüzlüğü diye bir şey var. Bizim topçulari sakat sakat oynatan Deschamps çapsizi, bu çöpe inanilmaz bir tolerans gösteriyor. Ballon D'or döneminde Mbappe üzülmesin diye Mbappe de hakediyor, dedi. Evet, bu bir şaka değil. Daha sonra, utanmadan prim yapmak için Ballon D'or galasina gitti.
Mbaye, dün Senegalle 1 gol atip, 2 assist yapti, penaltiyi da Mbaye yaratti.Mbaye için hava değişikliği iyi oldu.Üzerinden çekingenliğini atar. Lakin, Fransa için büyük kayip.Özellikle, büyük maçlarda Mbaye gibi anormal kuvveti olan, pres ve savunmaya üst düzey katki veren bir topçu, maç alacak seviyeye gelince, dünyadaki her takimda oynar.
_____________________________ -
Atletico Madrid başkani, Alvarez için takimdan ayrilmayacak, şüphe etmeyin, demiş.Anladiğim kadariyla, Alvarez ve menajeri ilk tercih olarak PSGyi görüyorlar, PSG olmazsa Barça da olur düşüncesindeler. Ama, 120 milyon avroya birakmazlar. En az 150 isterler.
!50/5 yillik kontrat 30 milyon avro amortisman gideri yillik.Ramos 16,5 ve Kolo Muani 18 milyon avro. İkisini satarsak bütçeye yük olmadan alabiliriz lakin yillik 30 milyon avroya değer mi, bu konuda şüpheliyim.Münihi bir şekilde ikna edip, Karli almayi denemizi tercih ederim.150ye kadar çikardim Karl için.
-
UEFA, Diaza 3 maç ceza vermiş.Bileğini makaslayip Hakimiyi bilerek sakatlamaya çalişiyor.Bunun için de 3 maç ceza çok az.10-15 maç ceza almaliydi.
Le Havre maçinda Mbayeyi beğendim.Senegal milli takimi yaramiş.Normalde şut atmamaya yeminli olan Mbaye, 4-5 tane net pozisyona girdi.2-3 tane de net pozisyon yaratti.Yavaş yavaş maç alacak seviyeye geliyor. Enrique maçtan sonra Mbayenin özgüveni olmadiğini, zamanla sakinlik ve özgüven kazanacağini söyledi.Beraldo ve Ramos gibi 2 kalas
yine rezilleri oynadi.Enrique, Beraldo için her topçunun inişleri çikişlari vardir, dedi.Lakin, Beraldonun çikişlarini hiç görmedik.1 aydir as takimla antreman yapan Ndjantou bile katki yapacak seviyeye geldi, bu 2 kalasda gram gelişim yok.
Lee bile seviye atladi.Koreli David Silva gibi takiliyor.Agresif olup, daha iyi top tutmasiyla yaraticiliğini birleştirince, seviye atladi.
U19 takim, Youth Leaguede Tottenham U19u 5-2 yendi.Hakem çok kötüydü, yoksa daha farkli bitebilirdi.Tottenham U19lu topçular ellerini çok fazla kullandilar. Mounguengue ve Adam Ayari iyilerdi.Boly, kendini buluyor, sağ kanadi her zamanki gibi otoban gibi kullandi.
Katar Emiri, yeni stad için 1 milyar avro vereceğini söylemiş.Pintiliğin bu kadari.Şeyh, stadta her şey olsun derken, bu paraya stadin çeyreği yapilmaz.Geçenlerde, küçük Pakistanin finansal verileri açiklandi.160 milyar sterlin paralari varken, yillik 1.3 trilyon sterlin kamu harcamalari varmiş.Vergilere yüklenmeleri de bir şey değiştirmez. Batmişlar. Londranin yarisini almak Katar Emirini kesmedi demek ki, küçük Pakistanin hepsini istiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbaye49 -- 26 Kasım 2025; 22:45:12 >_____________________________ -
Ndjantou, Tottenhama karşi ilk 11 başliyor, hem de false 9da.Enriquenin Ndjantouyu false 9 oynatmasini bekliyordum lakin beklediğimden geç oldu.
Tottenham hocasi, Arsenal maçindaki hatali kadro yerine bu kez doğru topçu tercihleri yapmiş.Özellikle sol kanatta yarattiklari 3e1lerle pozisyon yarattilar.Önde baskiyi da iyi yaptilar.Ortasahanin vites yükseltmesiyle maçi kazandik lakin yediğimiz gollerin hepsi de basit hatalardan kaynaklandi.Tottenhamin 2.golünde duran top savunmasi rezalet. Chevaliler, yumruklayacaği topu almaya çalişiyor.Barcola, sahada yoktu.Ndjantou, ceza sahasinda 2-3 pozisyonda panik yapsa iyi bir maç çikardi.Sorumluluk almasini sevdim.Hernandezin 3.golde savunmasi rezalet. Xavi Simonsa dirsek atmasi ondan daha büyük rezalet.İyi maçlar çikarirken,arada sürekli faul yapmaya çalişan bir kasaba dönüşüyor.
Enrique maçtan sonra Hernandezle konuşacağini söyledi.
Chevalier, gerçekten çok şansliydi.Lamine Camara denen kasap, ayağini kirabilirdi.Turpin denilen palyaço hakem bozmasi sadece sari kart gösterdi.Kehrerin son adam olmasina rağmen, Mbayeyi düşürmesine de sari kart gösterdi.Neyse ki, VARdan döndü ve kirmizi gösterildi.
Enriquenin Mayuluyu false 9da oynatmasini doğru bulmuyorum.Chelsea ve Arsenal gibi fiziksel takimlara karşi, geçişleri savunacak,ikinci toplari toplayacak,dikine gidecek,fizikselliği artiracak Mayuluya ortasahada ihtiyaç var. Özellikle, takim savunmasinda ve oyun kurulumundaki rolüne iyice adapte olmasi için sürekli ortasahada oynatilmasi gerekirken, Enrique fantezi ariyor.Ndjantouyu biraz kuvvetlendirip, tüm false 9 fantezilerini gerçekleştirebilir.
Mbaye, sonunda golünü atti.Assisti de Ndjantou yapti.Mbaye, bir tane daha atiyordu, Rennesli stoper çizgiden çikardi.
Mayulu ilk yari gol atmasina rağmen, top oynamadi.Uyuşuk uyuşuk gezdi, lakin 2.yarida iyiydi.Assisti de güzeldi.
Ndjantou, oyun kurulumunda muazzam iş yapti, oyunun yönünü değiştiren paslarini beğendim.Safonov da iyi bir maç çikardi.1-0dan önceki kurtarişi kritikti.Oynamasa da kendini hazir tutup, şans geldiğinde de iyi değerlendirdi.
Lee, son 2 maçtir eski haline geri döndü.Övmeye de gelmiyor. Lakin, üzerine koyarak giden Ndjantou ve oyunu değiştirecek seviyeye gelen Mbaye varken, işi zor.Lee yüzünden Bouaddiyi kaçirma lüksümüz yok. Hadi diyelim Korede senelik 1 milyon forma satsak, bu yüzden tutulmali derdim ama küçük Pakistan ve Almanyada bile Koreden fazla forma satiyoruz.Lee, ilk geldiğinde Korede forma satiş rekorlari kiriyorduk.Bir anda, çok azaldi.
Dün, Enriqueye Bolye neden süre vermediği soruldu.Forma hediye etmiyorum, hakeden oynar, dedi. Oynamiyorsa, kendini geliştirmeli diye de ekledi.5 aydir omuz sakatliği nedeniyle oynamamiş bir topçudan bahsediyoruz. ilk maçi için süre verip, bir jest yapabilirdi.Enrique, sürekli altyapidaki topçularla ilgili çok talepkar olduğunu söylüyor ama 1 aydir as takimla antreman yapan ve 5 ay oynamamamiş 16 yaşindaki topçudan hem form tutup, hem de kendini daha fazla geliştirmesini beklemek haksizlik.
Favorisinin Ndjantou olduğunu anlayabiliyorum.Muazzam tekniği var. Karar alip, kararlarini uygulama hizi, oyun zekasi,dikine gitmesi ve çabukluğu onu özel bir yetenek yapiyor.Lakin, Boly de özel bir yetenek.Onu da kazanmak lazim.
Enriquenin 6 kişiyle önde basan takimlara karşi çözüm bulmasi şart.Monaco maçinda da aynisi oldu.6 kişiyle önde basan takimlara karşi, hazirlik pas rekorlari kiriyoruz.
Aslinda, Ruizi kesip Mayuluyu ortasahada oynatsa 6 kişiyle önde basamazlar, çünkü geride 4e4 oynamayi göze alamazlar.
UEFA, Kolombiya kasabi Diazin cezasini 3 maçtan 2 maça indirirken, Hernandeze dirsek yüzünden 3 maç ceza vermiş. UEFA, ayarli fikstürden sonra hakemleriyle de doğruyor bizi. Dünkü maçta, Marquinhos yapilan hareket net kirmizi kart.2 tane de penalti verilmedi.Marquinhos yapilan harekete sari kart bile çikmadi.UEFAnin küçük Pakistan ve ispanya takimlarini kollamasindan gina geldi artik.Adamlarda nasil bir lobi varsa. Kovács, dünyanin en iyi hakemi. Dünya kulüpler kupasinda Atleticoya faul verilmedi diye Kovácsi bizim maçlara vermiyorlar artik. Münihin fikstürü biraz zor. Onun dişindaki takimlarin hepsinin fikstürü Avrupa Ligi seviyesinde.Şeyh, sesini çikarmadikça, bunlara ayar vermedikçe her yerden saldiriyorlar. UEFA yönetim kurulunda olmasi, sesini çikarmasina engelse birakacak o görevi. Perez futbolu bitirecek, gel bizi kurtar diye yalvararak aldilar o UEFA yönetim kuruluna.Geçen sezon, Konatenin kirmizi kartini vermediler. Geçen sezon ŞLde elemelerde her maç verilmeyen 1 penaltimiz var.Biz, UEFAnin şaibeli hakemlerini de yenmek zorunda degiliz.
Paris temyiz mahkemesi, Mbappenin PSGnin 55 milyon avrosunu dondurmasi konusundaki davada PSGyi hakli bulup, mahkeme giderlerini Mbappeden tahsil etti.4 davadan 3ünü Mbappe kaybetti.Sonuncu davada hakem konseyinde 16 Aralikta karara bağlanacak.Mbappenin avukatlarinin İcra mahkemesi hakimine yalvararak, 55 milyon avroya el koydurmalari zaten saçma bir olaydi.
Hakem konseyindeki duruşmada, PSG Ethan Mbappeye mobbing uyguladi diye desteksiz salladilar. Ethan Mbappe de Marsilyaya gol atip, ertesi gün PSG maçina geldi.Gerçekten bu Mbappelerin yüzsüzlükleri karşisinda onlar adina utaniyorum.Kapidan kovuyoruz, bacadan giriyolar, bacadan kovuyoruz, başka bir yerden giriyorlar.
Enrique, transfere açik olduğunu söyledi.Gazetecilere, bize uyan, daha az pahali olan çok ilginç topçu taniyorsaniz, söyleyin, alalim dedi.
Kanat almayip, Mbayeyi kazanmak doğru karardi, lakin Ramos satilip, Alvarezin alinmamasi hataydi.Ndjantou, piyangodan çikti.Taraftarin bir kesimi, Karldan örnek verip, fark yaratmasini bekliyorlar. Karl, Münihle 1 senedir antremana çikiyor. Ndjantouysa 2 aydir. O seviyeye adapte olup üzerine koyarak gitmesi bu sürede imkansiz gibi bir şey.Enrique, saçmalamazsa Ndjantou gelecek yillarda fark yaratan bir topçu olacak.Ndjantouda Seedorfu görüyorum.Seedorf müthiş topçuydu.2 kişilik pres yapan,dikine giden,elit top kullanma becerisine sahip, yaratici, top tutan müthiş bir 8di.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki