Pardusta nasıl root olarak erısım yapabılırım sifre istıyor nedır bu sıfre ,bısey daha netede baglanamıyorum neyapmam gerkıyor
Root şifresi kurarken yazdığğın şifre bi klasörü açıp F4 tuşuna bastıktan sonra
su
Komutunu girdikten sonra gireceğin şifre ile root hakkı alabilirsin.
peki ilk açılış ekranında root kullanıcısını hiç gostermiyor.
daha onceden Gelecek Lünux kullanmistim onun ilk açılış ekranın root kullanıcısı ve oluşturdugum diger kullanıcı ikisi bir gozukuyodu.
PARDUS 'ta sadece kullanıcı var, ROOT kullanıcısı ile nasil oturum acacaz.. basit duzeyde anlatirsanız cok iyi olur...
quote:
Orjinalden alıntı: TechNiciaN
peki ilk açılış ekranında root kullanıcısını hiç gostermiyor.
daha onceden Gelecek Lünux kullanmistim onun ilk açılış ekranın root kullanıcısı ve oluşturdugum diger kullanıcı ikisi bir gozukuyodu.
PARDUS 'ta sadece kullanıcı var, ROOT kullanıcısı ile nasil oturum acacaz.. basit duzeyde anlatirsanız cok iyi olur...
root kullanıcısıyla sistemi kullanmak sakıncalıdır. Root kullancısı ile KESİNLİKLE oturum açmayın. Konsolda root kullanıcı yetkisine ihtiyacınız varsa su deyin ve root şifresini girerek root olarak konsolu kullanın. Sonra da çıkın. Ancak diğer işlemler için root' a ihtiyacınız yok. Ayar programları zaten root erişimine ihtiyaç duyduklarında şifre sorarlar. Girersiniz ve işiniz biter.
Tekrar etmekte yarar görüyorum: root kullancısı ile sistem kullanmak tehlikelidir. Çünkü her an bir hata yapabilirsiniz ya da kullandığınız programların zayıflıklarından kaynaklanabilecek bir açıkla sisteminiz kolaylıkla ele geçirilebilir. Lütfen root ile sistemi kullanmayın.
sifreyi " uludag" olarak denedin mi?
quote:
Orjinalden alıntı: asalzxz
Pardusta nasıl root olarak erısım yapabılırım sifre istıyor nedır bu sıfre ,bısey daha netede baglanamıyorum neyapmam gerkıyor
Nete baglandım asagıdakı gıbı BILMEYENLERE
Pardus/Ayarlar/İnternet ve Yerel Ağ/Ağ yapılandırması na giriyoruz Yeni Bir Bağlantı Oluşturuyoruz. Sonra Bunu Düzenliyoruz. Ağ Altında Otomatik Ayar(DHCP) Yazıyor ve varsayılan olarakta bu seçenek işaretlenmiş. Bunu Elle Ayarla Şeklinde Değiştiriyoruz. Ve Adres Satırına Sizin Ağda Aldığınız ip adresini Giriyorsunuz. Modem Ana Sayfasını Görmek İçin Browsere Girdiğiniz ip adresini yazıyorsunuz benim modemim origo olduğu için modemin ip adresi olan 10.0.0.11 sizin farklı olabili
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger
quote:
Orjinalden alıntı: TechNiciaN peki ilk açılış ekranında root kullanıcısını hiç gostermiyor. daha onceden Gelecek Lünux kullanmistim onun ilk açılış ekranın root kullanıcısı ve oluşturdugum diger kullanıcı ikisi bir gozukuyodu.
root kullanıcısıyla sistemi kullanmak sakıncalıdır. Root kullancısı ile KESİNLİKLE oturum açmayın. Konsolda root kullanıcı yetkisine ihtiyacınız varsa su deyin ve root şifresini girerek root olarak konsolu kullanın. Sonra da çıkın. Ancak diğer işlemler için root' a ihtiyacınız yok. Ayar programları zaten root erişimine ihtiyaç duyduklarında şifre sorarlar. Girersiniz ve işiniz biter.
Tekrar etmekte yarar görüyorum: root kullancısı ile sistem kullanmak tehlikelidir. Çünkü her an bir hata yapabilirsiniz ya da kullandığınız programların zayıflıklarından kaynaklanabilecek bir açıkla sisteminiz kolaylıkla ele geçirilebilir. Lütfen root ile sistemi kullanmayın.
Tamam soylediklerine bende katılıyorum. fakat ben Root erisimine su anda Yerel ag ile ilgili bir problemim icin ihtiyac duydum..
Yerel aga erismek istedigimde LISA ile ilgili birsey soyluyor. simdi hatırlayamadım. Ve Bu lisa Da Root kullanıcısı ile ayarlanabiliyor..
Siz biliyorsaniz soyleyin. Root ile nasil oturum acacigimizi Cunku Ben bu Linux'u Ogrenmek icin kullanıyorum. Yoksa Banka Yoneticisi Falan degilim.
Ve Bu Bana gore En onemli konulardan birisi bu. windows'ta da sonucta Bazen Administrator olarak oturum acmak gerekiyor..
Siz biliyorsaniz soyleyin. Root ile nasil oturum acacigimizi Cunku Ben bu Linux'u Ogrenmek icin kullanıyorum. Yoksa Banka Yoneticisi Falan degilim.
Bunun için banka yöneticisi olmanıza gerek yok. Yapacağınız en ufak hata, sisteminize zarar verecektir. Masa üstü oturumunu root olarak açabilseniz dahi programlar size bu konuda sorun çıkaracaktır.
Root olarak oturum açacaksanız 2 şey tavsiye edilir: 1- konsol açtığın zama su komutunu girin. Sizden şifre isteyecektir. Root şifresini yaz ve artık sadece o konsol için root' sunuz. 2- Ctrl+Alt+F1 tuşlarına basın. login: diyecektir. root yazın. password: deyince de root şifrenizi girin. Artık root' sunuz.
quote:
Ve Bu Bana gore En onemli konulardan birisi bu. windows'ta da sonucta Bazen Administrator olarak oturum acmak gerekiyor..
Bence de en önemli konulardan birisi bu. Çünkü Windows' ta Administrator olarak oturum açmaya izin verildiği ya da Win9X serisinde zaten Administrator olarak sistem kullanıldığı için en ufak kullanıcı hatası, virüs vs. gibi nedenlerle sistem çöküyor.
Tekrar ediyorum: Masa üstünü kesinlikle ama kesinlikle root olarak kullanmaya çalışmayın. Ayrıca Windows ile karıştırmayın. Bu çok farklı bir şey. Hem Windows' ta su diye bir şey olmadığı için Administrator olarak oturum açmanız gerekiyor.
Hala root olarak masa üstünü kullanmakta ısrarcıysanız KDM ayarlarında bir "root girişine izin ver" gibi bir seçenek olacaktı. Ancak hiç kullanmadığım için bilmiyorum. Google' da "kdm permit root login" tarzı bir arama ile bir sonuç bulabilirsiniz.
ben neden ısrar ettiğimi soyleyeyim.
cunku PARDUS 'u veya Gelecek Linux'u Bilgisayarıma zaten ogreneyim diye kurdum. Yani sistemin bozulmasinin su anda bir onemi yok..
Su anda bir onemi yokken bu işleri iyice ogreneyim ki, yarın gerçekten root olarak oturum acmam gerektiginde Sistem zarar görmesin... Sonuçta konu ne olursa olsun, Birşey bozmadan öğrenilmez.. Sistemi çökertecez tekrar kuracaz, tekrar kuracaz ve tekrar kuracaz ki bu arada bir çok şey ogrenelim.
çok iyi hatırlıyorum, ilk bilgisayarım oldugunda format atmayi ogrenir ogrenmez Her gun gunde 2 kez bilgisayarıma win98 kurardım.. O gunler sayesinde simdi Bilgisayar Ogretmenliginde Okuyorum..
ilgilendiginiz icin sagolun....
/usr/kde/3.5/share/config/kdm/kdmrc dosyasında
AllowRootLogin=false
satırındaki " false " u , " true " yaparak kde ye root olarak girebilirsin.Yani ;
AllowRootLogin=true
Onun dışında , root olarak girmenin dikkat gerektirdiğini anlamışsındır.Tabi dünyanın da sonu değil , merak etme...
quote:
Onun dışında , root olarak girmenin dikkat gerektirdiğini anlamışsındır.Tabi dünyanın da sonu değil , merak etme...
işte bugun bir şey daha ogrendim.. Ve Bu Olene dek devam edecek inşaallah...
Bilgi için sagol..
Uyarılar içinde sagolun ancak. Ben Bir Son kullanıcı degilim, simdiye Dek Teknik Servis Elemanıydım, simdi ise Bilgisayar Sistemleri Ogretmenliği ogrencisiyim.
Bunu ogrenmek istememin sebebini umarım daha iyi anlamıssınızdır... Yani Elimden Geldigince Cok Sey Ogrenecegim ki. Yarın ogretmen oldugumda Daha Cok Seyi Daha iyi Anlatayim. Senden Benden Cok Daha iyi, bilgisayar Beyinli insanlar yetistireyim.. :)))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme