Şimdi Ara

Pardus'ü kullanan ilk belediye Pardus duvar kağıtlı Windows kullanıyormuş. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
2
Favori
45.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllar önce Pardusun üzerine çok düşülmüştü. Fena da değildi ancak program uyumları, driver ve ağ sorunlarının bir çoğu aşılmamıştı. Yine bir sürü linux tabanlı serbest yazılımcıların geliştirdiği linux tabanlı sistemler vardı ubuntu, mandrake vb. onlarda da benzer problemler vardı ama adamlar patchlerle bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Pardus öylece kalakaldı.Pardus şu anda yıllar önceki haliyle kaldı herhangi bir geliştirme de yapılmadı. Yıllar önce geliştrilmesi bırakılan o dönemler bile büyük sorunları aşamamış sistemden bugün medet ummak traji komik.
    İlk başlanılan heyecanla devam edilmiş olsa idi belki bugün bir yere kadar kullanılabilirdi.

Asıl sıkıntı şuki işletim sistemi ile birlikte donanım üreticileri ve program üreticilerinin de linux desteği vermesi. Bu olmadığı takdirde top yekün bir geçiş mümkün olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 26 Ağustos 2018; 15:4:46 >
  • Şaşaırmadım hiç bu muhafazakarların alayı sahtekar 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Mavi ekran verdin tabi. Donanım yetersiz olunca.
    Dolar bir gecede 2 katına çıktı ve imfden borç alındı

Ve sen çıkmış diyorsun ki bu hükümet önce hükümetin ekmeğini yedi

Ben mavi ekran verdim sen simsiyah ekran verdin

Eğer sen kendini donanım li zannediyorsan donanımlı insan senin gibiyse ben donanımsız kalmayı tercih ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

Yedi Güzel Adam Müzikleri dosyasına koptum ben en çok

Kurumsal bilgisayar mı kişisel bilgisayar mı belli değil
    Sağ üstte direkt dizi videoları var sanırım. Eee o kadar boş vakitlerini nasıl değerlendirecekler. Zor iş gün boyu oturup para kazanmak. Biraz dizi , biraz film, biraz oyun gün bitiyor.

• Louis Van Gaal kullanıcısına yanıt
    dünyanın en iyi 100 üniversitesinden birinden msc derecesi alıp böyle keko şivesiyle mi konuşuyorsun yani, hadi "proficent" "plase" vs. diyelim ki typo insanlık hali, e salak saçma capitalization hataları, formal takılmaya çalışıp "btw" yerine uzun uzun "by the way" yazıp u wanna vs. şeklinde informal kalıplar kullanmak neyin nesi? mother tongue demişsin de o ana dil olsa olsa kürtçe olur bu kafayla

çift haneli iq sahibi olmak utanılacak bir şey değil ülke ortalaması belli sonuçta, ama bilgi sahibi olmadan böyle boş boş konuşmak, karşındakilere gerizekalı muamelesi yaparak palavralarını yedirebileceğini düşünmek utanmayı gerektiren bir şey, yapma yani boş yere rencide olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

dünyanın en iyi 100 üniversitesinden birinden msc derecesi alıp böyle keko şivesiyle mi konuşuyorsun yani, hadi "proficent" "plase" vs. diyelim ki typo insanlık hali, e salak saçma capitalization hataları, formal takılmaya çalışıp "btw" yerine uzun uzun "by the way" yazıp u wanna vs. şeklinde informal kalıplar kullanmak neyin nesi? mother tongue demişsin de o ana dil olsa olsa kürtçe olur bu kafayla

çift haneli iq sahibi olmak utanılacak bir şey değil ülke ortalaması belli sonuçta, ama bilgi sahibi olmadan böyle boş boş konuşmak, karşındakilere gerizekalı muamelesi yaparak palavralarını yedirebileceğini düşünmek utanmayı gerektiren bir şey, yapma yani boş yere rencide olursun
    Nasil İngilizce konuşacağımı sana mı soracağım? İster wanna yazarım ister want to yazarım ister hiç bisi yazmam sanane yav? Formal kalıp değilmiş bak sen

Herkesi ötekileştiren zihniyetten bir an once kurtulmaniz gerek. Zira bu şekilde de olur, başka şekilde de olur. Sizin istediğiniz şekilde yazmadım diye bu tarz keko yakistirmalari komik olmuş.

Böyle yazdığına göre muhtemelen çift haneli iq sahibisin. Bosver üzülme herseyin çözümü var, düşük iqluluk senin seçtiğin birsey değil ama o şekilde gözükme bari :)

Çok şükür sıktığım bir palavra yok, istediğin takdirde ücreti mukabilinde İngilizce dersi de verebilirim hatta sana :)

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın sadece yazım hatası/typo, fazla kalıplar kullanmak , aynı cümleyi tekrar ederek paragraf doldurmak dışında başka yetersizlikleri daha var.(Tabi ki bu eksikleri kendisi 'Mother Tongue' düzeyinde İng biliyorum diye ortaya çıktığı için bahsediyorum)

"Except your thoughts where did u steal that paragraph ? That was fun to Read." kısmındaki "Except your thoughts" 'düşüncelerin hariç' demek istiyor da yanlış. "Your thoughts aside" tam doğru kullanım: "Your thoughts aside, where did you steal that paragraph" Fakat "bu paragrafı nerden çaldın" sorusu da gereksiz cunku paragrafın kime ait olduğunu "economics researcher Carlo Cipolla" ile zaten belirttim. Cunku soru, 'kurtarma sorusu' yani tam sorabilecek çapta değil, o yüzden böyle kaçamak soruyla sıyrılmaya calıştı.

tekrar eden kısımlar: "That wouldn’t be a problem for me ... that would be a problem for the others"

"if you wanna discuss ... then we can discuss" uzun ve dolu bir mesaj olsa tekrarlar sorun olmazdı da 2 satırlık mesaj olunca dikkat çekiyor. Bilgisizlik alametleri. Ne o 'Mother Tongue' hehee

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

çok isterim, yalnız önce şu diplomalarını bir göreyim abisi, ona göre para ödeyeceğiz ya sonuçta

başkalarının laflarını aynen onlara kullanınca zeki görünmüyorsun ayrıca, dediğim gibi kendini boş yere rencide ettirme
  • Bu milleti aptal yerine koymaktan başka bir şey değil. Gerçekten Pardus kursalardı da farketmezdi. Pardus denen işletim sistemi zaten debian.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

çok isterim, yalnız önce şu diplomalarını bir göreyim abisi, ona göre para ödeyeceğiz ya sonuçta

başkalarının laflarını aynen onlara kullanınca zeki görünmüyorsun ayrıca, dediğim gibi kendini boş yere rencide ettirme
    Diplomalarimi sosyal medya üzerinden Paylaşmıyorum, yakın arkadaşlarım veya güvendiğim insanlar görebilir sadece. Yanlış anlama prensip meselesi. Ha birde çalıştığım şirketin iksi gördü hayran kaldı tabi Türkiye üzerinde fazla mevcut olmadığı için şaşırmıştir diye tahmin ediyorum :)

Düşük iq konusunda cümlelerim aynen geçerli btw.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Arkadaşın sadece yazım hatası/typo, fazla kalıplar kullanmak , aynı cümleyi tekrar ederek paragraf doldurmak dışında başka yetersizlikleri daha var.(Tabi ki bu eksikleri kendisi 'Mother Tongue' düzeyinde İng biliyorum diye ortaya çıktığı için bahsediyorum)

"Except your thoughts where did u steal that paragraph ? That was fun to Read." kısmındaki "Except your thoughts" 'düşüncelerin hariç' demek istiyor da yanlış. "Your thoughts aside" tam doğru kullanım: "Your thoughts aside, where did you steal that paragraph" Fakat "bu paragrafı nerden çaldın" sorusu da gereksiz cunku paragrafın kime ait olduğunu "economics researcher Carlo Cipolla" ile zaten belirttim. Cunku soru, 'kurtarma sorusu' yani tam sorabilecek çapta değil, o yüzden böyle kaçamak soruyla sıyrılmaya calıştı.

tekrar eden kısımlar: "That wouldn’t be a problem for me ... that would be a problem for the others"

"if you wanna discuss ... then we can discuss" uzun ve dolu bir mesaj olsa tekrarlar sorun olmazdı da 2 satırlık mesaj olunca dikkat çekiyor. Bilgisizlik alametleri. Ne o 'Mother Tongue' hehee
    Kardeşim veya agbim sana tek bir sorum var sen gerizekali veya herhangi bir zihinsel sorunun mu var?

Adam frammar değerlendirmesi yapmış sanki 20 puanlık essay yazıyor. Ngilizceyi kitaptan falan mı öğrendin? Hiç konuşmalarına tanık etmedin mi fln?

Hadi bunları geçtim 1 paragraf İngilizce texti buraya yazacak kadar ne yaşadın ve hangi kafayla benim buna ciddi bir cevap vereceğimi düşündün? Niye vereyim? Zaten cevap verilmesi gerekenlere verdiğim için şuanda gayet güzel bir işim var. Sana verince nolcak iş mi vercen?

O kadar yıl ukde kaldım yüzlerce insanla muhatap oldum gerek iş gerek sosyal çevremde sen gibisine denk gelmedim. Allah sabır versin ailene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louis Van Gaal -- 26 Ağustos 2018; 19:25:5 >

• arkadaş genel olarak yetersiz zaten, klasik bir siyasal islamcı profili gramer zaten yok, tatil yöresinde ingilizce öğrenen garson kıvamında kendisi, en basiti o tekrarlardaki "that wouldn't" bile "it won't" olması gereken bir yapıda, demonstrative pronoun niye kullanıyorsun, auxiliary verb niye kullanıyorsun, tekrarların sebebi zaten kelime dağarcığı olmamasından kaynaklı ki bu adam yurtdışında msc yaptım şu an phd yapıyorum falan diyor, bu akademik kariyerdeki adam bu ingilizce ile nasıl bir toefl vs. alıp da oralara başvuracak, çok çılgın sallamalar yani bunlar

terminolojiye hiç girmiyorum zaten, hadi bizimki mühendislik, hele hele böyle siyaset trollü boş adamlarla senin gibi linux vs. teknik muhabbete zaten hiç girmem de, "proficent" user nedir ya mba econ vs. bile artık bunu öğrendi akademik dilde power user olarak kullanıyor, kaldırım bölümünde çift m.eng diploması olan adam nasıl bilemiyor hala yani

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Hayatında Linux kullanmamış kişi, 18 yıldır Linux kullanan bana Linux alanında yol haritası çiziyor. Mother Tongue düzeyinde İng biliyorum diyor, yoklayınca rahatsız oluyor. Ben 500+ filmi altyazısız orjinal seyrettim, 1000+ ing kitabı hatmettim, ben öyle demiyorum bu kırtasiyeden 2 lisans 1 phd kağıdı almış Mother Tongue İng biliyorum diyor. Yine de tamamen objektif değerlendirdim atarlandı, sen biraz sübjektif yaklaştın, huysuz virjine döndü :)

• Ortamdaki bilinçsizlik ve ciddiyetsizlik seviyesini göstermesi açısından iyi bir örnek olmuş , sırf denileni yapıyoruz millileşiyoruz demek için yapılan basit tiyatro , yazık çok yazık insanların aklı ile alay etmeye utanmıyormusunuz hiç...
    Kafalayabileceğin saflar dolu herhalde çevrende, o yüzden benim gibisine denk gelmemişsin. Onlara milli işletim sistemimiz hazır biraz daha gayret yerli sistemimiz olacak vs. ayaklarıyla keriz yerine koyabilirsin ancak aynı seyi ben de denemeye çalıştın ben de tepki gösterdim, sen bunu zihinsel sorun olarak değerlendirebilirsin fakat bunun adı kalibrasyondur. İnce ayardır.

• Ben cebime bakarım diyen birini kaale alıp bunca karşılık vermişsiniz, harcadığınız zaman yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Petegrus

trollüğün de bi sınırı var mk

Alıntıları Göster
    Evet çok troll var bu forumda ve bu konuda , sanırım beni birisiyle karıştırdın yanlış alıntı yaptın
  • İlk çıktığında pardus'u uzun müddet kullandım ama herhangi bir ışık görememiştim sonra unutuldu. Şimdi tekrar gündeme geliyor fakat eksikleri çok.
  • Devlet dairelerinde office bile kullanamıyor çoğu, Unix arayüzü perişan eder. Bence Unix öğrenmek isteyen önce biraz dos öğrenmeli, ya da ben dos+novell den geçince bana daha pratik gelmişti

• namaste1968 kullanıcısına yanıt
    Sadece arayüz vardı, kedi medi birşeyler uydurnuşlardı, 10 kişilik ekip yetetsiz geldi bence, bir de kimse inanmadı ve desteklenmedi, wifi ve ekran kartları hep driver sıkıntısı yaşıyordu o dönem pardusta ya da unixte

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.