Pardus kurdum bilgisayarıma, ama 4gb alan ayırmıştım. Şu anda 180mb gibi küçük bir boşluk kaldı. Geçici dosyalar gibi silip yer açabileceğim dosyalar var mıdır? Pardus'ta nerede tutulur bu dosyalar? Yalnızca internete giriyorum ve tarayıcının üzerinde yer alan verileri temizleme seçeneğini kullandığımda yaklaşık 45-50mb boşluk açıldı, hepsi o kadar. Ama paket yöneticisinden ara ara çeşitli paketleri indirip deneyip silmiştim. Acaba yeniden kurulumda hızlı olsun diye indirilen paketleri mi tutuyor bir yerlerde? Öyleyse nerede tutar? Bi yardım edin de biraz yer açayım şu bilgisayarda. İlk kurduğumda 1gb kadar bir boşluk vardı, 1 haftada doldu gitti...
/var/cache/pisi/packages klasöründeki bütün pisi paketlerini silin yada başka bir yere taşıyın oldukça büyük bir yer kazanırsınız bu paketler normalde güncelleme sırasında sisteme kurulan paketlerin yedekleridir... buarada 4gb alan pardusa kısa süre sonra yetmeyecektir en az 10gb alana kursaydınız daha iyi olurdu.
Paket yöneticisinde ayarlar>paket yöneticisini yapılandır seçeneği ile gelen ayar bölümünde önbellek sekmesinden indirilen paketleri temizleyebilir ve önbelleğin boyutunu ayarlayabilirsin.
Bencede 4GB çok az en azıdan 10gb ve üzeri tavsiye ediyor pardus zaten kendisi
ohhh bişe daha öğrendik bakın arkadaş sormuş usta arkadaşlarımız cevap yazmış ama sorulmamış olsa bilinmicek usta arkadaşlar sizlere sölüyorum millet sormadan deneyimerinizi yazın şu hata vardı böle yaptıım şöleydi böle oldu vey arkadaşın sorduğu soruyu bi başlıkta açıldını var sayalım başlık adı pardus geçici dosyaları silme herkes böle paylaşsın burada bişeler olsun diyosunuz herkes bi başlık açsa şiser sanki bi arkadaş soru sordunca cevaplandında şişmicek aynı şey ltfn paylaşın bildikleriniz
Arkadaşlar yalnızca paket yöneticisiyle alakalı olan geçici dosyalar değil, bütün hepsini soruyorum. Zaten paket yöneticisi için önbelleği kapatmıştım, ama gün geçtikçe boş yer azaldı, halbuki sistemde yalnızca internete giriyorum ve dediğim gibi tarayıcıların izleri için üzerlerinde bulunan silme seçeneklerini kullandım. Normalde Linux Mint kullanıyorum, orada c programlama ile ilgili problemim olduğu için Pardus kurdum. Ama boş yer kalmadı, şu anda da uğraşıp boş yer açabilecek, disk bölümünü genişletebilecek kadar zamanım yok.
Tasma>Kullanıcı hesabı>Gizlilik bölümüne gir.Onay kutularının hepsini seç ve temizle.
ohhh bişe daha öğrendik bakın arkadaş sormuş usta arkadaşlarımız cevap yazmış ama sorulmamış olsa bilinmicek usta arkadaşlar sizlere sölüyorum millet sormadan deneyimerinizi yazın şu hata vardı böle yaptıım şöleydi böle oldu vey arkadaşın sorduğu soruyu bi başlıkta açıldını var sayalım başlık adı pardus geçici dosyaları silme herkes böle paylaşsın burada bişeler olsun diyosunuz herkes bi başlık açsa şiser sanki bi arkadaş soru sordunca cevaplandında şişmicek aynı şey ltfn paylaşın bildikleriniz
Güzel bir öneri ama gereksiz. Gereksiz çünkü forumlar sorunları ve bildiklerimizi paylaşmak içindir. Ancak bildiklerimiz derken genelde bilinmeyen konuları şunu da öğrenin diye yazabilirsin. Ama genelin bildiği konular ya da bildiği kabul edilen konular yazılmaz. Onların yazılacağı yerler Pardus Wiki ya da Özgürlük İçin gibi sitelerdir. Eğer bu sitelere girip kısa bir araştırma yaparsan aradığın konu hakkında sonuçlara ulaşabilirsin. Zaten bir konu hakkında forumlara sormadan önce Pardus Wiki'sine, Özgürlük İçin.com'a, uğramış, Google'dan araştırma yapmış olman gerekiyor. Eğer buralarda soruna cevap alamazsan forumu kullanmalısın. Bu yüzden uzman olanlara bildiklerinizi paylaşın diyemezsin. Onlar zaten bildiklerini yazıyorlar ama her foruma, her siteye yetişmeleri mümkün değildir.
/tmp klasörünün içi.(Aslında Pardus açılırken otomatik siliyor diye hatırlıyorum) Ayrıca firefox geçici dosyaları (kullanıcı dizininde .firefox diye bir dizin içinde olabilir)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme