Merhaba. Masaüstünde bir kaç film var. Fakat harddiske kopyalamıyor. Şu hatayı alıyorum. /media/Elements/filmle.rar/' dosyası açılırken hata: Erişim engellendi.Yardım edermisiniz?
Not: tek istediğim filmleri harddiske kopyalamak. Pardus, vmware sanal işletim sistemi olarak kurulu. Bir şekilde kendi işletim sistemimden(windows10) pardusun kurulu olduğu .vmdk uzantılı dosyayı başka şekilde açıp o filmlere ulaşabilirmiyim? Hayati önem taşıyor 150 GB falan
Bu tür hatalar, işlem yapılmak istenen dizinde mevcut kullanıcınızın yetkisi olmadığında gerçekleşir. Komutunuzun başına sudo ekleyerek işlemi yönetici olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Kıpçak BeğiK
kullanıcısına yanıt
Cevabınız için teşekkür ederim. Zahmet olmazsa nasıl yapacağımı anlatır mısınız? Pardus kullanmasını bilmiyorum. Sadece teriminali açıp sudo ya da su yazıp şifreyi giriyorum bu kadar :D dediğiniz şekilde komut ve yol ile nasıl kopyalama yapabilirim?
Ayrıca cp komutuyla denedim başına sudo koydum. hedef salt-okunur hatası aldım. Ne illet bişey kafayı yiyecem artık
upppp
böyle bir durumda "sudo chmod 777 /media/elements/" komutunu kullanıp ondan sonra rar dosyasını açmayı dener misiniz?
Sorunu hiçbir şekilde çözemedim malesef. Tek çare pardus'a vmware tools kurarak fiziksel harddiske sürükle bırak yaptım. Daha sonra kendi işletim sistemimden filmleri aldım. cevaplarını için teşekkür ediyorum