Şimdi Ara

pardus 19 amd ekran kartı driver kurulumu nasıl olur..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pardus 19 sürümünü kullanıyorum ve amd sitesinden hd radeon 6850 64 bit linux driver indirdim ancak bu driverin kurulumunu nasıl yaparım bilemedim..google aramamdada pek neticeye yönelik konularda bulamadım..zip den çıkardığım dosya adı: bu AMD-Catalyst-15.9-Linux-installer-15.201.1151-x86.x86_64.run



  • Kuruluma gerek yok açık kaynak sürücüler zaten kurulu AMD de. Açık kaynak AMD sürücüsü çok daha performanslı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    evet kurulu ama masaüstü renk ayarları filan nasıl yaparız..bu linux da saçma sapan bir driver yüklemek için kırk dereden su getirmek lazım kendi driverini bile tıklayıp kuramıyorsun kurmak için kod defterin bulunması lazım
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    Masaüstü renk ayarı masaüstü ortamına göre değişir sürücü ile bir alakası yok. Ve dediğim gibi kurman gerek yok kurmak çok saçma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD gpu Linuxda en iyi çalışan gpu ve sürücüsü mesa ya dahil olmasına rağmen ekstra kurmaya çalışmak biraz sizin cahilliğiniz olmuş burda linuxun bir suçu yok nvidia sürücüsü paket yöneticisinden direk kurulabilir AMD zaten kurulu geliyor. İstediğiniz şey sürücü kurmak ile alakalı değil zaten eskiden di o sürekli terminale düşme olayı. Şimdi eski kullanıcılar alışkanlıktan dolayı terminal kullanıyor ben dahil bu alışkanlıklar ile alakalı bir durum. Ailemin kullandığı bilgisayara önceki gidişimde üç ay önce Ubuntu kurdum ve severek kullanıyorlar. Alışkanlıklarınızı uymaması sistemin suçu değil sizin öğrenmeye açık olmamanızla alakalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bahsettiğiniz aygıtın sitesindeki sürücüsü artık güncel dağıtımlar tarafından desteklenmiyor. Çünkü AMD firması artık açık kaynak sürücüleri (aynı Intel gibi) doğrudan destek veriyor.

    Renk sıcaklığı, RGB dengesi ve parlaklık gibi gibi işlemleri yapmak için buradaki uygulamayı kullanabilirsiniz. Ubuntu tabanlı dağıtımlar için aşağıdaki komutla PPA deposu yardımıyla kurulabiliyor.

    sudo add-apt-repository ppa:apandada1/brightness-controller
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install brightness-controller


    Debian tabanlı bir dağıtıma kurulum için, buradaki paketi indirip kurmayı deneyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 20 Eylül 2019; 20:49:14 >




  • ben anlatamıyorum sanırım yahu ekran kartımın ayarlarını yapabileceğim bir yazılımı olmazmı rengini açacağım karartacağım,ayarını yapacağım herşey için illede bir komut yazmak zorundamıyız..bu linux un niye yol katedemediği belli..bir sondaki arkadaşımız bazı uygulamaları göstermiş ama onların yüklemesini bir beceremedim ayrıca bu debian tabanlı programların yüklemesini nasıl yapacağız..
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    "Ya lı, yu lu" ifadeler yerine, meramınızı açık bir şekilde anlatmanızda bir mani olduğunu sanmıyorum. Buradaki hiç kimse Linux dağıtımı geliştiricisi değil, yani burada yapacağınız serzenişler, havaya atacağınız yumruk kadar etkisiz ve anlamsız.

    Öncelikle Pardus'u seçmeniz için özel bir neden yoksa, Linux Mint 19.2 Cinnamon sürümü indirip kurabilirsiniz. Cinnamon masaüstündeki "Parlaklık ve gama" uygulamacığı ile istediğiniz sonucu elde etmeniz büyük olasılık.

    pardus 19 amd ekran kartı driver kurulumu nasıl olur..?

    Ya da Pardus'a Cinnamon masaüstünü kurabilirsiniz.

    Cinnamon masaüstünde, Sistem Ayarları => Uygulamacıklar => İndir sekmesine gelip, yukarıda bağlantısını verdiğim uygulamacığı aratıp kurabilirsiniz. Ardından Yönet sekmesine gelip, uygulamacığı seçip + düğmesine ekleyerek panele eklersiniz. Panele eklediğiniz uygulamacık ile, yukarıdaki resimdeki gibi parlaklık ve RGB renk ayarlarını yapmanız mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 21 Eylül 2019; 3:59:30 >




  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    masaüstü renk ayarlarını xrandr programcığı ile ayarlayabilirsin. Her işlemi gui üzerinden yaparsan kullandığın şeyin adı windows oluyor zaten linuxun farkı burada araştırmayı sevmeyenler için üretilmiş bir sistem değil, windowsu kopyalamaya çalışan linux mint ubuntu gibi dağıtımlar var ancak çok yavaş çalışıyorlar ve heryerlerinden bug fışkırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 21 Eylül 2019; 12:36:21 >
  • Bence sen hiç dağıtım değiştirme benim tavsiye ettiğim yolla yap hem milli dağıtımımız bir kullanıcı kazanmış olsun

    ilk başta konsola

    xrandr --listmonitors

    Örnek çıktı: 0: +*eDP1 1920/380x1080/210+0+0 eDP1 (buradan monitörümüzün eDP1 olarak adlandırıldığını görüyoruz)

    Daha sonra yine konsola

    xrandr --output eDP1 --gamma 1:1:1 (Bu komutu verdiğinde Kırmızı,Yeşil,Mavi renk gammaları sırasıyla 1 düzeyine getiriliyor bu zaten öntanımlı değer bunu istediğin gibi mesela 1:0.9:0.6 gibi ayarlayabilirsin)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.