Şimdi Ara

Parçaları birleştiremiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı tamamen söktüm ama bu seferde birleştiremiyorum. Donanımları taktım ancak kablolar nerelere takılacak bir türlü yapamadım ! Anakart azza p4-xe-anb p4 2.66 işlemcim var ! kablolar nerelere takılacak ? İnternetten araştırdım bulamadım ! Donanımlar tamam kablolar olmadı ! Lütfen yardım edin !

• selam kablo dediklerin usb portlari olmali yada audio? reset,power,power led,hddled hangileri daha net yazarsan yardımcı olabilirim.
  • evet bu kablolar hangı kablolar hafıf bılgı verırsen yardımcı olabılırız
  • merhaba
    bu kabloların soketinin ucunda yazıyor zten anakarttanda yerlerini bulacaksın ordada yazması lazım
    aslında anakarttan anakarta değişiyor ama ben sana kırmızı çizgi ile işaretledim bu bölgeden arayacaksın
    http://img54.imageshack.us/img54/5316/8166n.jpg
    HDD LED
    POWER LED
    RESET BUTON
    POWER BUTON

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 25 Şubat 2009; 17:18:28 >
  • Sökerken not alır insan. Şaka bi yana biraz bilgi verirsen yardımcı olabiliriz.
  • Deneme yanılma da yapabilirsin, bir sakıncası olmaz bu bağlantılar için ters yada yanlış bağlansa da. Power için zaten kolay, tornavida deydirerek kısa devre ile bulabilirsin.
  • Hepsini yazayım size;

HDD led
    Reset SW
    Power led
    Power SW

USB ile ilgili olanlar

Data
    5V
    GND

Sol köşe onu görebiliyorum ama açılmıyor bilgisayar. Hepsi doğru yerleşmedi galiba ! Ayrıca USB girişleri çok karışık !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar yardım edecek insan vardı nereye gittiniz ahali !
  • ısmaıl surekın verdıgı resım tarafına takacaksın oncelıkle sunu soyleyım egerkı usb baglantılarını yanlıs yakarsan taktıgın usb aygıtları yakabılrısın yada calısmaz dıgerlerı ıse

power led yeşildir genelde resimdeki yerde yeşil yere takacaksın zaten artı eksı anakartın uzerınde yazar
    hd led kırmız renktedır genelde oda aynı resımdekı yere kırmızı yerlere takacaksın
    resew sw turkuazrentekı yere tak
    power cw mavı yere

bırde sendekı o resım tarafındakı renklerı soylersen daha ıyı olur renk yoksada bılgı ver resımlı anlatırım
  • Tamam. Renk yok sadece yanında yazanları yazayım;

RS
    HL
    SL
    PW üstteki dörtlü

SPK
    PWR led alttaki dörtlü
    buradakiler speaker ve power ama hangi power kablosunu takacağım ?
    ayrıca power led üç pinli , speaker 4 pinli ! nasıl yerleştireceğim ? burada 2li olarak 4 tane alt alta pin var.

USB girişleri ise çok karışık ! hiç bir bilgi yok data voltaj vs. gibilerinden !
  • RS reset olacak
    HL hardısk led
    PW üsteki dorlu Power sw takacaksın eger olmassa kı bır ıhtımal SL ye takarsın

Power led alttakıde ucludur kasadan gıcen kablo 2 lı dır arada bır bosluk bırakarak + ısaretlı kablo uste gelecek sekılde tak calısır
  • Hocam usb girişeri nasıl olacak ? Ayrıca son cümleni anlamadım ! Nasıl 2lidir ? Aynen şöyle pinler

..
    ..
    ..
    ..

Ben buraya nasıl takacağım 3lü ve 4lü pinleri yatay olarak mı ? Yatay olunca biraz tersmiş gibi geliyor.
  • PM
  • Anakart üstündeki usb pin sırası

o o o o
    o o o o o

bu şekle göre senin kablo takış sıran
    v+5 d- d+ gr
    v+5 d- d+ gr

Kasana göre kablo üstünde yazanlar değişebilir.
    Kısaca sıra
    voltaj, -, +, toprak.
  • Eyvallah sorunu çözdüm sağolun !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.