Şimdi Ara

Paranın olmadığı bir 'Dünya' hayal edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep sormak istemişimdir. Paranın olmadığı bir Dünya hayal edin. Her şey bedava ve ilk alacağınız şey ne olurdu soruyorum. Benim alacağım şey galiba Mayami'dr bir ev ve bugatti olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle saçma bir soruya cevap vermem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugatti niye üretiliyor sanıyorsun sen ?
  • Saçma değil gelecekte paranın daha mı değerli olacağını sanıyorsun?

• Öyle yaparsan sorduğun sorunun ne anlamı kaldı hocam. Direk para olsa ne alırdınız gibi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaFleur-

Öyle yaparsan sorduğun sorunun ne anlamı kaldı hocam. Direk para olsa ne alırdınız gibi oldu.

Hocam hayal et sadece :)

• Paranın ve mülkiyetin olmadığı bir dünya olamaz. Bu direk anarşiye yol açacaktır. Konu kilit. Üye ban!

Ek.

Rousseau’ya göre ilk insan doğa durumunda tam bir eşitlik ve özgürlük durumunda mutlu bir şekilde yaşamıştır. Bu özgürlük ve eşitlik durumu toplumun kuruluşuna kadar devam etmiştir. Rousseau doğa durumunun sona ermesini mülkiyetin ortaya çıkmasına ve eşitliğin ortadan kalkmasına bağlar. “Bir toprak parçasının etrafını çitle çevirip ‘bu bana aittir’ diyebilen, buna inanacak kadar saf insanlar bulabilen ilk insan, uygar toplumun kurucusu oldu” (Rousseau 1982, s. 155) der. Özel mülkiyetin doğuşu böylece doğal eşitliğin, dolayısıyla da doğa durumunun sona ermesine neden olmuştur. Böylece “hak” ve “haksızlık” kavramları ortaya çıkmıştır. İnsanın doğa durumunda zararsız olan kendini sevmesi egoizm biçimini almıştır ve bu da eşitsizliği artırmıştır. Doğal eşitliğin ortadan kalkması insanları bir sözleşmeyle bir araya gelmeye zorlamıştır ve “uygar toplum” ortaya çıkmıştır.

KAYNAK:http://www.felsefe.gen.tr/siyaset_felsefesi/rousseau_ve_sozlesmeye_dayali_halk_egemenligi.asp

Alakasız gelebilir ama adamcağız çok önceden söylemiş. Hak ve hukuk kavramı mülkiyetin ötesinde bir şey değildir. Böyle bir dünya düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 14 Haziran 2017; 3:36:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • :) Anarşi ile alakası olamaz düşün sadece

• Fantastik bir konu hayal et diyorum sadece

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X sayıda ev var ve X+1 kişi evi istiyor. O zaman ne olacak?

Konu Kilit
  • Özgürlüğü kısıtlıyorsun ayıp!

• Ne yanlış anlamışşınız ya hayal edin diyorum realiteden bahsediyorsunuz!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.