Şimdi Ara

Paragraf sorularını hep yanlış yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işin kötüsü bide yaparken doğru yaptığımı sanıyorum :D ya okurken sıkılıyorum dikkatim çok dağılıyo ondan yanlışlarım büyük ihtimal halbuki anladığını cevaplıycan zor bişeyde değil nasıl aşabilirim bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selin12 -- 15 Mart 2014; 15:02:33 >

• Okumaktan çok dikkatli okumak önemlidir, okuduğunu anlamıyorsan okuduğunun bir anlamı yoktur, bence biraz pratik yaparak bunu geliştirebilirsin. İlk başlarda yavaş yavaş anlayarak oku, daha sonra hızlanmaya bak.
  • tavsiye verebilcek yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xamars

Okumaktan çok dikkatli okumak önemlidir, okuduğunu anlamıyorsan okuduğunun bir anlamı yoktur, bence biraz pratik yaparak bunu geliştirebilirsin. İlk başlarda yavaş yavaş anlayarak oku, daha sonra hızlanmaya bak.

günde 50 soruyla başlıycam. düzenli kitap okumamam dan dolayı gelişmezse şansım yok
  • Açıkçası bu bir haftada çözülebilecek bir sorun değil. Sene başından beri sürekli paragraf çözmen gerekirdi. Bu sayede kendine has bir paragraf stili oluşturabilirdin.

Hangi tür soruları yanlış yapıyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen sene denemelerde 27 neti geçemedim bir kere bile, sınavda gelen 36-4. Ygs'de o dikkat sorununu yaşamazsın. Ayrıca doğruluğundan emin olmadan kesinlikle işaretleme, denemelerde amaan diyerek işaretliyordum çoğu yanlış geliyordu, Ygs'de bunu yapmaya cesaretim olmadı tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozge..

quote:

Orijinalden alıntı: Xamars

Okumaktan çok dikkatli okumak önemlidir, okuduğunu anlamıyorsan okuduğunun bir anlamı yoktur, bence biraz pratik yaparak bunu geliştirebilirsin. İlk başlarda yavaş yavaş anlayarak oku, daha sonra hızlanmaya bak.

günde 50 soruyla başlıycam. düzenli kitap okumamam dan dolayı gelişmezse şansım yok

Günde 50 soru biraz az olabilir sende çözmeye başladığında anlarsın zaten, kitap okumaya da devam et ama dediğim gibi okuduğunu anlamak çok önemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete E.

Açıkçası bu bir haftada çözülebilecek bir sorun değil. Sene başından beri sürekli paragraf çözmen gerekirdi. Bu sayede kendine has bir paragraf stili oluşturabilirdin.

Hangi tür soruları yanlış yapıyorsun?

daha 11im :) zaten 12 olsam bu saate kadar düzeltemediysem o benim sorunum olurdu :D
  • paragraflar okuma ve anlama yeteneği gerektiriyor ve ne kadar çok şey okumuşsan, o kadar hızlı okur ve doğru anlarsın. yazıya olan konsantrasyonun da o derecede artar.
    yani geçmişte bir şeyler okuma alışkanlığı olmayanlar doğal olarak çok zorlanıyor sınav dönemlerinde.

sen yine de bu süre içinde çözebildiğin kadar paragraf sorusu çözmeye çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buried Alive

Ben geçen sene denemelerde 27 neti geçemedim bir kere bile, sınavda gelen 36-4. Ygs'de o dikkat sorununu yaşamazsın. Ayrıca doğruluğundan emin olmadan kesinlikle işaretleme, denemelerde amaan diyerek işaretliyordum çoğu yanlış geliyordu, Ygs'de bunu yapmaya cesaretim olmadı tabi.

yani dershane denemeleri daha mı zor
  • İsabet Yayınları Paragraf Dünyası kitabı var hangi soru tarzının nasıl çözüleceğini soruda ne tür tuzakların kendini göstereceğini filan detaylı bir şekilde izah etmiş. Tavsiye ederim.. O kitabı bitir paragraftan soru kaçırmazsın Allah'ın izniyle..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 11sen paragraf çözmekten çok kitap okumanı önenirim bu zamana kadar ne önerdikleri gibi günlük paragraf sorusu çözdüm ne de o paragraf kitaplarından 12. sınıfa kadar kitap oku ve süre tutarak çöz paragrafı çözmekten çok kısa sürede çözmekte önemli ve bir soruda fazla takılma çözemiyorsan geç paragraf bilgi işi değil mantık işidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozge..

quote:

Orijinalden alıntı: Buried Alive

Ben geçen sene denemelerde 27 neti geçemedim bir kere bile, sınavda gelen 36-4. Ygs'de o dikkat sorununu yaşamazsın. Ayrıca doğruluğundan emin olmadan kesinlikle işaretleme, denemelerde amaan diyerek işaretliyordum çoğu yanlış geliyordu, Ygs'de bunu yapmaya cesaretim olmadı tabi.

yani dershane denemeleri daha mı zor

Hayır dershane denemelerine aynı konsantre ile giremiyorsun ne kadar istesende. Ygs'de o dikkati toplarsın.
  • Bu zamana kadar kitap okumadıysanız bu saatten sonra da okumayın, en ise yarayacak şey paragraf testleri ve çıkmış soruları anlayarak çözmektir. Osym her zaman dershaneden daha kolat gelir,sınavda anlamıyorum diye panik yapmayın daha kötü olmasın sonra ;) paragrafta söylenen ve buna yönelik olarak soruda istenen iyice düşünülürse çok da zor değildir paragraflar.Sonucta okuduğumuzu anlıyoruz değil mi? Sadece biraz dikkat lütfen. Çıkmıs soruları çözmeyen varsa su kalan gunlerde son bes yili cözün hic yoktan iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi oku aklına başka şeyler getirme konsantre ol yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frape

Bu zamana kadar kitap okumadıysanız bu saatten sonra da okumayın, en ise yarayacak şey paragraf testleri ve çıkmış soruları anlayarak çözmektir. Osym her zaman dershaneden daha kolat gelir,sınavda anlamıyorum diye panik yapmayın daha kötü olmasın sonra ;) paragrafta söylenen ve buna yönelik olarak soruda istenen iyice düşünülürse çok da zor değildir paragraflar.Sonucta okuduğumuzu anlıyoruz değil mi? Sadece biraz dikkat lütfen. Çıkmıs soruları çözmeyen varsa su kalan gunlerde son bes yili cözün hic yoktan iyidir.

bende öyle düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.