Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1543. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
    Elbette. İyi pazarlar dilerim.

• -spawn- kullanıcısına yanıt
    Var mı aklınızda bir pj model ?
    Şu tv muhabbetinden gına geldi bende pj'lere bakmaya başladım artık. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
  • PJ ile TV farklı şeyler arkadaşlar!

birisi salt "Sinema" gibi,doğru dürüst "FILM" izlemek içindir(PJ den bahsediyorum ama dandik ve adı-kendisi PJ olup da,PJ gibi performans gösteremeyenler değil tabiki!)

diğeri ise yine FILM de Sinema ve PJ den sonra en iyisi olan PDP ler dir

bunlar FILM işini bilen veya izlemesini de iyi bilen kişiler içindir! vividçi-satureci- yokl "Dynamic" mode dan FILM izlenir diyenler veya aşırı parlakçılar v.s kişiler
    ise ne PJ nede PDP de kullanabilir bu tipler adece ya alay ederler ya da PDP ne yaw derler ya da çok "yakıyor" derler

all-in-one işi olanlar veya takıntısı olanlar v.s kişiler LCD alabilir

ama adam FILM manyağı ise zaten LCD ile hayat da işi olmaz bunların

PJ sadece "zifiri karanlık" da iş görür sıfır ortam aydınlanması gerekiyor,PDP ler de hem öyledir hem de hafif loş da olabilir ama bunlar Yarasa gibi kesinlikle
    ışığı sevmezler

hepsi iyi hoş da,ülen artık PDP üretimi kalmadı ki,bu iş 2013 de final yapıp sahadan çıktılar!

PJ her zaman vardır ama her adama gitmez,kulalnımı cihazın kendisine has özellikleri sebebiyle rahat değildir,evin salonuna PJ yi koyup da buyrun TV diyemezsiniz
    evdekilere hanımlar da ayrı bir dert onlar "FILM" den milimden filan anlamazlar! anlasalar bile salonda koskoca avizeyi tepeden yakmak isterler veya salon mutlaka
    aydınlık olacak! dolayısıyla FILM adam bekar değilse işi PJ ile daha zordur ama günümüz de artık hemen her evde eskiden tüplü dolu olurdu şimdi paneller dolmaya başladı
    dolayısıyla çocuklar ayrı ister,hanımlar ise tamamen "DİZİ" muhabbetine odaklanırlar,Yemek programı veya biri bizi eversene biri bizi gözetlerse biri bizi giydirsene izlerler

ülen ben senelerdir salondaki paneli terkettim,hanım akşama doğru bir başla malum şeyleri,izlemeye gece 1/2 olur anca biter panelin işi,neyseki otıurmada odasından idare ediyorum
    diğer panelle

yaw bizim TÜRK işi zevklerimiz ve izleme muhabbetlerimiz v.s v.s acaip farklıdır! onun için herkese bir panel alacaksınız,kaçışı yok bu işin

valla şimdi şöyle bir tane 60Z6 olsa elimde ne iyi giderdi be yaw,ben FILM izlerim en çok,Spor da izlerim,gerisi çok önemli değil,yerli kanalların hiç birisine pek takılmam!
    Film-Spor ve tabiki belgesel++

++

Settings için uyarı yapayım;

US/NTSC colour-standard bize pek uymaz!!! biz derken EU-PAL col.std. dan bahsediyorum

ancak bunları tam referans teknik olarak almazsınız,tabi kişilerin göz zevkine de karışamayız!! uygulayan kişi memnunsa olay bitmiştir ama teknik açıdan
    şöyledir NTSC de ki "doğru renk üretimi" çok iyi değildir ve sürekli sapma yapar,aksine EU-PAL ise referance renk üretimi yapar

buna ana sebeb ise NTSC de Red-Green tint/tinge veya sapma dediğimiz bir durum söz konusudur(sistem kaynaklıdır bu durum!) dolayısıyla
    red-green birbirinin içine kayar(sapma yapıyor) TV lerdeki HUE/TINT ayarı da işte bu işe yaramaktadır! Red-Green olarak bunu görürsünüz
    ancak PAL de bunun kapalı(sıfır da)olması yeterlidir!! ya da PAL da zaten bunun kullanımına gerek yoktur! NTSC de ise yukarıda yazdığım gibi
    green sapması daha fazladır(bu renk en zor üretilen oluyor!) dolayısıyla hafif reddish yapmak yani o tarafa kaydırmak gerekiyor!

şimdi NTSC de bir de kaynak çıkışlı olarak sapma vardır>>örneğin maç yayını veya stüdyo yayını veya out-door çeşitli çekimler v.s olsun>>kullanılan
    camera örneğin çoğu kere doğru calib. edilmezler! bunu alan yayın ekibi nasıl işledisyle ki genelde raw gönderirler! veya işleseler bile buy calib.farkı
    sebebiyle yine sapma yapar v.s dolayıaıyla adam gibi TV kanallarında bunlar için acaip pahalı processing&scaling işlemleri yapılırken her içerikte bunu yine
    yapmazlar v.s dolayıaıyla panel sürekli şaşar veya size ayarlar ellenmiş gibi gelir,halbuki panelde sorun yok ama içeriklerin sürekli böyle yayınlanması
    sebebiyle panel ayarını NTSC de tutturmak çok zordur,PAL ise süper temiz ve sorunsuzdur (tabi adam gibi yayın kalitesinden bahsediyorum)

NTSC de sürekli bir "tint" sıkıntısı söz konusudur!

FILM lere gelirsem bunlar tamamen ayrı bir alem ve buna da "Hollywood" işi diyoruz,çünkü bu heriflerin "Director" faktörü sebebiyle filmler çoğu kere farketmişsiniz dir
    renkler/tonlar v.s v.s çok farklıdır ülen film bozuk deriz veya panel de sorun var deriz v.s v.s halbuki hiç birisi değildir;adam filmi öyle çekiyor yaw,bir de buna OSCAR
    veriyorlar,en iyi Camera/çekim v.s diye bazen filmin önüne bile çıkıyor bu çalışmalar!!! adam öyle bir çekiyor ki sen konuyu bırakıp işin yapay veya doğal v.s
    çekimlerine dalıp gidiyorsun hatta konudan tamamen çıkıyorsun! ki zaten Director de böyle istiyor çünkü çoğu kere konu osuruktan oluyor,ama filim acaip tutuluyor
    yetmezmiş gibi bir de Oscar veriyorlar,basın da bir "gazladımı" filmi tutabilene aşkolsun yaw,patron 3milyar dolar harcıyor filme,sonra hasılat 12milyar dolar oluveriyor!

herkes esas oğlanın veya esas kızın bu film den $ 20milyon aldığına odaklanıyor,ülen Julia Roberts tam 25milyon kağıt kazandı deniyor,ama kimse asıl patronun
    ne kazandığını hem bilmiyor hemde unutuyor! bunlar zaten "gizli" düzen böyle

buradan konuya gelirsem;NTSC yi referans alamazsınız o elinizdeki PAL panelle!! ayrıca bana çok soruluyor(Hollywod işini, bilmeyenler ve özellikle FILM ler de ki bu yukarıda
    anlattığım durumları) adam da Pany PDP var ama hala calib.arıyor,FILM izlermisin diyorum,yooo diyor yaw maç izlerim diyor adam veya dizi izlerim diyor
    ülen bu calib.değerleri FILM üzrerinedir daima!! adam karanlık buluyor sahneyi!! yaw film de izliyorum ama çok karanlık deyince bende sayfayı kapatıyorum adama
    zira yazacak bir şey bırakmıyor kafana göre takıl diyorum mecburen!

özellikle TR de zamanın da PDP alanların çoğu "TV" diye bunu aldıkları için,her bir numarayı onların zevklerine göre yapacağını sandılar ki bu son derece yanlıştır!!
    iyi de bu meret "Televizyon" değilmi diye o zaman soruyor! adam da haklı ama bu bir TV değil! bu meret "FILM" izleme odaklı bir cihazdır,Sinema ve PJ den sonra
    adam gibi FILM izleme için olan bir yapısı vardır! diğer işleri de tabiki yapıyor ama asıl işi FILM izletmek üzerinedir! satanların büyük çoğunluğu(TR de)
    ya gerçek FILM ci olmadığı veya her içeriğin bir LCD gibi(ama tam yapmasa bile)vermesini istediği için PDP lerin genelde hep sattılar!

Olaya salt "TV" olarak bakarsanız;PDP ler tam bunun için değildir!! kullanımı da zordur(çoğu insan için) calib.işleri de zordur! başka sıkıntıları da vardır v.s
    kısaca her adama PDP uymaz,özel bir kullanıcı ister bu meretler,bazı insanlar senelerdir hep tartışırken hep aynı hatayı yapıp olayı basitçe bir" TV" olarak
    değerlendirdiler!! PDP leri zamanında(ben de o yıllarda bizzat PDP üretimi içindeydim LGE ve Samy de iken) en baştan yalnış üretici bilgilendirmeleri yapıldı
    ("marketing" için böyle olmalı dendi ama ben hep karşı çıktım bu görüşe,zira ürettiğim malın ne iş yaptığını ben ve diğer kişiler de çok iyi biliyordu ama olayı
    salt "TV" ye getirdiler ve bence çok yanlış yaptılar hem de çok zaten bu sebebten Dükkan kapattılar hepsi de)

tabi en çok Pio ya üzüldüm,diğerleri hikaye idi zaten,Pany de kötünün iyisi idi ama mecburen buna da katlandık! o da bitti sonra

o zaman olayı TV den çıkarıp da bir "Sinema" ve "PJ" gibi lanse etseler di ve bunun üzerine marketing yapsalardı olay kesinlikle böyle olmayacaktı
    ama herifler getirip LCD v.s PDP ye çevirdiler!! ki bu zaten teknik olarak en büyük yalnıştır! örneğin PJ vs LCD demek gibi olur veya Sinema vs LCD gibi
    olur ki bunlar tamamen teknik ve pratik olarak yalnış işlerdir herifler sapla-samanı karıştırıp her bir şeye "Televizyon" dediler yaw

ama buna çanak tutan PDP yi asıl üretenler oldu en başta LGE ve Samy sonra da Pany veya Fujitsu veya Sanyo veya Hitachi v.s sadece Pio,NEC,Mitsubishi
    gibi caponlar karşı çıktılar onlar "Display unit" dediler ki doğru teknik tanımı da budur(veya PDP unit veya PDP display v.s gibi) filim de zaten ilk
    burada koptu!!

Pio/NEC/Mitsu Display olarak her zaman gitti ama onlar da global marketing işinde diğerlerinin dümen suyuna giriverdiler ister istemez!

hatta bundan sanırım 7/8 sene önce Pio yetkilileri,"KURO" adını da buna istinaden koydular!! TV hemen hiç demek istemediler veya sürekli bir "Display"
    ünitesi diye vurguladılar ki zaten bunbun adı "Plasma Display Panel" dir;bizim kısaca PDP dememiz gibi veya Plasma denmesi gibi,ancak herifler ilk günden
    itibaren hep bir kavram yalnışlığı yaptılar!!! bunlar da tüketiciyi yanılttı!! adamlar "yalnış marketing sloganları" ile kendi sonlarını hazırladılar!

USA/Canada pazarı tek başına PDP yi domine etti ilk günden beri çünkü amerikalılar "FILM" ci dir ve bu işi en iyisi bunlar biliyor!
    "Sinema" USA da hala bir numaradır PDP&PJ kullanımı da müthiş yüksekdir! çoğu insan sadece FILM izler USA da! Football-Baseball-Basket daha sonra gelse de
    bununda en iyisi PDP den izleniyor orada çünkü adamlar "vividçi" değiller,her ne kadar "VIVID" oradan çıkmış olsa da onu sadece ihraç ediyorlar dışarıya kendileri
    "Naturalci" dir yaw bunların,yaw bizde adam LCD kullanıyor abi ben filmi "Dynamic" mode ile izliyorum diyor ülen varmı böyle bir şey

ama zevkler ve renkler tartışılmaz değilmi

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• enginckc kullanıcısına yanıt
    Dostum nasılsa panasonici başlığı projeksiyondan bahsederken sıkıntı çekmem çünkü projeksiyonda da panasonic bakıyorum. At6000 araştırıyorum:))

Umarım istediğin tvyi bulursun üstat.
    Bence o arkadaş da bu başlığı görmüş:)) biz burada övgüyle bahsettikçe tvlerin fiyatları artıyor. Ama garanti vs. sıkıntı. Vatan yanığı olan ztleri en son 3000 liraya sattı. Hem de garantili. Açıkçası bu arkadaş 2000-2500 lira gibi bir fiyata bu teşhiri almıştır. Ne koparırsam kar diye düşünüyor. Malum sitese de biri kullanılmamış vt60 için hala 18000 gibi bir fiyat istiyor f8500 için 9000tl;))) adam satana kadar tvlerin garantisi bitecek. Hdr 4k oledeler piyasayı ele geçirecek:))))

O kadar para verdikten sonra oled alırız yaw

Şu pana Türkiye ye tvlerini getirse de onlardan üst segmentlerden birisini alsak.... kaliteli receiver parasından kurtuluruz bari :)
  • maltepe park teknosada son kalan teşhir bir ad panasonic stw60 var .. yakından baktım logo yanığı yoktu saat kullanımını bilemem tabi düşünen varsa ilgilensin fiyat ta 1400 tl sudan ucuz .. bende ilgilenenlere iylik olsun .. iyi günler
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Kac ekran?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • 42" stw60
  • 4 arkadaş olarak gezmeye gitmiştik tesadüf gördüm benle bi arkadaş pana plazma diğer 2 ark ta led kullanıyo . ayak üstü teşhirdeki pana plazma tv leri kıyaslamaya kalktık pana plazmanın yanında okadar çok tv olmasına rağmen görüntüde kıyaslanabileceği sadece samsung curvy tv vardı !!! stw 2013 olmasına rağmenn bi çoğunu tek geçiyodu !
  • yaw beyler ne alemi var şimdi Pany PDP başlığın da bu muhabbetlerin?? acaba diyorum Pany mi karıştırdı bu işleri gelip bizim liglere el mi attı

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw beyler ne alemi var şimdi Pany PDP başlığın da bu muhabbetlerin?? acaba diyorum Pany mi karıştırdı bu işleri gelip bizim liglere el mi attı

haklısınız Albani ustad :) okadar kötü bi olay olduki akşam haberlerinde ilk üçte olur tahminimce ! herneyse dediniz gibi konu ile alakası yok.biz panasonikçiyiz vede panasonikçi kalıcaz :) kalın sağlıcakla
  • albani kullanıcısına yanıt
    sayın hocam nasılsınız? tavsiyenizle aldığım 913 vt 60 ikilisinsen çok mutluyum. tecnisat 4 k 'nızı hangi siteden aldınız bende almak istiyorum.gümrükle kaça maloldu.ilginize teşekkür ederim.

Ben Techni-UHD yi Almanya dan getiren bir dostumuz dan aldım,bence biraz daha bekle Humax sanırım Mart ayında çıkarıyor UHD sini!
    ben de bunu bekliyorum,acele etme,kaçan-giden nasılsa bir şey yok

913 süper cihaz biliyorsun,916 da öyle ve biraz daha iyi ama 916 sorunlu,geçen sene getirdim elimde kaldı gibi oldu!

Techni den bahsettiğin sanırım bu cihaz değilmi?? https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/

'_______ PANASONİCLİLER_______'

++

Humi den ise sanırım bu cihaz çıkıyor;

'_______ PANASONİCLİLER_______'

fiyatını tam bilmiyorum ama sürpriz bir rakam olmazsa € 300/400 gibi olur veya sürpriz dediğim rakam ise € 500/600 gigi bde olabilir ama sanmıyorum bu rakam da olsun!

++

Techni için şu Alman satış sitesine bir bak;www.computeruniverse.net
    biz buradan zaman içinde çeşitli cihazlar aldı,firma sağlamdır ve Alman %19 VAT vergisini de düşüyor!!

• albani kullanıcısına yanıt
    Üstat techni uhd hepsidijitalde 1600 civarı sizce fiyat normal mi? Bir de bu vat indirimi nedir?

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

Evet. Logo izinden soz ediyorum. Albani hocam cidden iyice huylandim ya. Normalde olmasi gerekeni ogrenmek istedigim icin. Sorunsuz iyi bir panelde logo izi ne kdr sure sabit kalirsa kalici yanik yapar mesela. Bir yayini iki saat sabit logo da izleyip 10dk ya siliklestirip 20dk ya tamamen kaybetmesi iyi kotu orta ne denebilir. Star tv logosu mesela.

Biliyorsunuz kanal d logo yanigim vardi. Gerci o yanik da foto da cikmayacak kadar silik. Ama orada ki o silik logo izi kanal d logolu yayin izledikce belirginlesirmi ondan korkuyorum.

Panel 829saat ini doldurdu. Aptalligim iste yanlis rodaj donemi gecirdim. Actim ayarlari on ve max da vs kont. 60-70de sabit logo olmicak sekilde 500saat izledim. Dvd bluray yada pc den vs.. Ta ki bigun bi baktim beyaz ve gri ekranda kanald logo izini gorene dek.

Panelim ne durumdadir sizce. Bu kdr yanlis rodaj doneminden sonra smdi 800kusur saatlerinde bi hafif yanik ile.

Merakim panel sorunlumu acaba diye.

Fotolarda bisi gosteremiyorum ki cekebilsem gostericem.

Mesela Panel duz beyaz ekran da dosya kagidi gibi yada cep telefonundaki gibi bembeyaz degil cok hafif boyle sanki panel ekrani kirlimi dedirtir gibi. Takinti da olabilir. Kirmizi mavi yesil ve siyah da sorunsuz ama canli ve net.

Ne bileyim diger plazmam 42gw30 gibi degil bu sanki. Bir turlu emin olamadim.

Ozelliklede bu panelde yapisma var (yanik degil) goruntu alikoymasi vs tembellik gibi durumlardan sebep degisen oonceki gw30 dan sonra bunda da mi acaba aaynisi var diye dusunmeden edemiyorum.

Baksaniza iki saatte logoyu bu kdr ekrana sabitlemesi hic hos degil. E tamamen temizlemesini bekle dur. Beklemeden gene izledigimizde belli ki kalini yanik yapiyor. Ki kanal d kesin bboyle oldu :(

pixel orbiter on konumda olmalı hep aynı kanal izleniyorsa

• quote:

Orijinalden alıntı: harpci

Üstat techni uhd hepsidijitalde 1600 civarı sizce fiyat normal mi? Bir de bu vat indirimi nedir?

Beyler HepsiDij. fiyatı,cihazın Almanya fiyatı ve başka faktörlerine göre bence normaldir!

pahalı diyen olursa o zaman Almanya da kendisi getirir;ben de tam öyle yapacakken,TF den eski bir arkadaşımız,cihazı getirmişti ve bana teklif etti ve bende hemen almıştım
    Ocak ayının başların da gibi,ben 5 seneden fazladır zaten Techni kullanıyorum,diğer cihazı da forum dan başka bir arkadaşa satmıştım

bizim Kati ve Techni leri daha çok aldığımız firma;www.hm-sat.de
    bu da sağlam firmadır ve %19 VAT düşer!

diğer dün verdiğim firma da OK dirwww.computeruniverse.net

UHD-Receiver için bence acele etmeyin;Humi ve diğer markaları da bekleyin ama çakma MARKA dan bahsetmiyorum ben

Humax/Kathrein/TechniSat bunlar adam gibi markalar dır ve "KORE" malıdır
    Çin işi dandik teneke kutuların da değildir

++

"VAT"(Value-Added-Tax diye geçen vergig sistemi) bu da bizim bildiğimiz KDV gibi düşünün,bazı ülkeler de %19 bazılarında 23 veya 25 veya 18 v.s gibi oranları vardır

Türkiye AB üyesi olmadığı için,AB çıkışlı ürünler den VAT alınmaz!!(aynı zaman da çifte vergilendirme olmaması için!!) ayrıca ilgili kanun da böyledir;diğer yandan bazı firmalar
    TR ye mal gönderdikleri zaman bu vergiyi alıyorlar ve sanırım cebe atıyorlar!

ama normal ve olması gereken durum VAT alınmaması dır! bu bahsettiğim firmalar bunu düşer,cihaz gümrüğe takılırsa %18 oranın da vergisi vardır ve bunu ödersiniz sadece!!
    eskiden bir de TRT Bandrol ücreti vardır ve sanırım bu geçen sene kalktı yada Receiver lar için kalktı,TV için varmı onuda bilmiyorum

++

sanırım fiyatı biraz artmış!

computeruniverse
    Technisat Digit ISIO STC 4K Twin-Satellitenreceiver Schwarz
    https://www.computeruniverse.net/en/products/90631805/technisdigit-isio-stc-plus-4k.asp

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.