Şimdi Ara

Panasonic TX-P42GW30 1599 TL. World 8 taksit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
12.317
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende haftasonu gidip inceledim televizyonu. Neo plazma olması, dahili uydu alıcısının bulunması güzel özellikler, birde mkv olayını sordum oynattığını hdd destekleğini söylediler fakat denemedim açıkcası doğru olup olmadığını bilmiyorum. Fiyat olarakta bir kaç mağazaya baktım genel fiyat seviyesi 1899tl. Plazma severlere ve düşünenlere gerçekten sıcak bir fırsat. Kampanyası yarın sonmuş bu arada ilgilenenlere.

40d6000 3d sekmentinde bir tv. 3d olayını katmazsak bence panasonic ama bilemiyorum özellik ve fiyat ve asıl önemlisi ihtiyaca göre karşılaştırmak lazım.
  • P42GW30 için Darty internet sitesinde şu an stok yok gözüküyor. Bunu da mı kaçırdık?

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Plazma-Televizyon/PANASONIC/TX-P42GW30E-p-55599-c-10.htm
  • plazmalarda 16:9 film izleyemiyormuyuz? yani alt ve üst siyah şeritler, diğerlerine nazaran farklı canlılıkta olmasın diye hep zoom in yaparak izliyor galiba plazma sevenler-bilenler...ben filmleri genelde o şekilde izliyorum..tam ekran olunca insanlar görüntüler uzuyor gibi geliyor...bu tarz plazmanın doğru kullanım ayarları hep fazla gibi geliyor kafamda uğraşamam diyip geçiyorum sürekli...aslında bu tv'de çok tavsiye ediliyor forumda..bir türlü karar veremedim...parlaklık konusunu hallettim kafamda ama bu tarz sürekli tvnin sağlığını düşünmek yorar gibime geliyor beni, tvmi izliyoruz çocuk mu bakıyoruz neticede:d üstadlar bir aydınlatın beni:)
  • bugün teknosada ledler ile bu tv'ye yan yana baktım.
    bariz bir şekilde ledler daha aydınlıkken plazmalar daha karanlık geldi.
    hele bir de güneş vurduğunda plazma daha da kararacak gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapater1234

plazmalarda 16:9 film izleyemiyormuyuz? yani alt ve üst siyah şeritler, diğerlerine nazaran farklı canlılıkta olmasın diye hep zoom in yaparak izliyor galiba plazma sevenler-bilenler...ben filmleri genelde o şekilde izliyorum..tam ekran olunca insanlar görüntüler uzuyor gibi geliyor...bu tarz plazmanın doğru kullanım ayarları hep fazla gibi geliyor kafamda uğraşamam diyip geçiyorum sürekli...aslında bu tv'de çok tavsiye ediliyor forumda..bir türlü karar veremedim...parlaklık konusunu hallettim kafamda ama bu tarz sürekli tvnin sağlığını düşünmek yorar gibime geliyor beni, tvmi izliyoruz çocuk mu bakıyoruz neticede:d üstadlar bir aydınlatın beni:)

Panasonicklerde,istediğiniz formatı seçebiliyorsunuz,16:9-4:3 v.s seçenek çok,görüntülerin şişman yani geniş olmasını ise ayarlardan tam olarak seçerseniz,sorsunsuz izlersiniz,şahsen benim yaptığım 16:9 otomatik ve görüntü ayarlarından tam olarak seçmek,şişman yani geniş görüntü diye bir sorun yaşamadım.

Renk ayarlarını ise serin ve dinamik yaparsanız elbettki ince renk ayarlarıyla gayet doğal renkler alabilirsiniz,bazı arkadaşlar sinema-sıcak v.s gibi tercihleri kullanabiliyorlar elbetteki zenk işi.

Ekran ayarlarını ise kontrol edin,genelde fabrika çıkışı monitör olarak ayarlanmış geliyor,bunu tv olarak düzeltirseniz başkada bir sorun olmaz,sebebi Monitör olarak seçiliyken bazı renk değerlerine ulaşamayabiliyorsunuz yani panel kendisi otomatik seçim yapıyor bu kafa karıştırabilir.

Bu ürüne ve fiyata gelirsek,fiyatı normal ama bu fiyata alınırmı,bu alcının tercihine kalmış,şunu diyebilirim Panasonic 42 inc modelleri 1.100 liraya kadar var,onu alıp aynı görüntü kalitesinde izlersiniz,neden fiyat farkı oluyor derseniz o fiyat farkı sadece tvdeki donanım desteği içindir,yani usb-internet v.s yani aradaki para farkı onlar içindir !

Normal SD-HD yayın yani televizyon izlemek için alıyorsanız,Panasonic U serisi-S serisi işinizi rahatlıkla görür,1.100 liraya çok rahalıkla bulabilirsiniz !

Ama ben ethernet-usb-mkv-wifi v.s özelliklerde olsun derseniz fiyatta yükseliyor malesefki,o fiyata değermi şahsen benim için değmez !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

plazmalarda 16:9 film izleyemiyormuyuz? yani alt ve üst siyah şeritler, diğerlerine nazaran farklı canlılıkta olmasın diye hep zoom in yaparak izliyor galiba plazma sevenler-bilenler...ben filmleri genelde o şekilde izliyorum..tam ekran olunca insanlar görüntüler uzuyor gibi geliyor...bu tarz plazmanın doğru kullanım ayarları hep fazla gibi geliyor kafamda uğraşamam diyip geçiyorum sürekli...aslında bu tv'de çok tavsiye ediliyor forumda..bir türlü karar veremedim...parlaklık konusunu hallettim kafamda ama bu tarz sürekli tvnin sağlığını düşünmek yorar gibime geliyor beni, tvmi izliyoruz çocuk mu bakıyoruz neticede:d üstadlar bir aydınlatın beni:)

Panasonicklerde,istediğiniz formatı seçebiliyorsunuz,16:9-4:3 v.s seçenek çok,görüntülerin şişman yani geniş olmasını ise ayarlardan tam olarak seçerseniz,sorsunsuz izlersiniz,şahsen benim yaptığım 16:9 otomatik ve görüntü ayarlarından tam olarak seçmek,şişman yani geniş görüntü diye bir sorun yaşamadım.

Renk ayarlarını ise serin ve dinamik yaparsanız elbettki ince renk ayarlarıyla gayet doğal renkler alabilirsiniz,bazı arkadaşlar sinema-sıcak v.s gibi tercihleri kullanabiliyorlar elbetteki zenk işi.

Ekran ayarlarını ise kontrol edin,genelde fabrika çıkışı monitör olarak ayarlanmış geliyor,bunu tv olarak düzeltirseniz başkada bir sorun olmaz,sebebi Monitör olarak seçiliyken bazı renk değerlerine ulaşamayabiliyorsunuz yani panel kendisi otomatik seçim yapıyor bu kafa karıştırabilir.

Bu ürüne ve fiyata gelirsek,fiyatı normal ama bu fiyata alınırmı,bu alcının tercihine kalmış,şunu diyebilirim Panasonic 42 inc modelleri 1.100 liraya kadar var,onu alıp aynı görüntü kalitesinde izlersiniz,neden fiyat farkı oluyor derseniz o fiyat farkı sadece tvdeki donanım desteği içindir,yani usb-internet v.s yani aradaki para farkı onlar içindir !

Normal SD-HD yayın yani televizyon izlemek için alıyorsanız,Panasonic U serisi-S serisi işinizi rahatlıkla görür,1.100 liraya çok rahalıkla bulabilirsiniz !

Ama ben ethernet-usb-mkv-wifi v.s özelliklerde olsun derseniz fiyatta yükseliyor malesefki,o fiyata değermi şahsen benim için değmez !

üstad benim sorum daha ziyade şuna yönelik...şimdi bir kesim çok fazla bir kanalda durmayın logo yapışır diyor...bir kesim filmleri izlerken zoom yapın altta üstte siyah bantlar kalmasın anti-aging diyor...benim demek istediğim plazmayı izlerken sürekli bunlara dikkat etmek zorunda mıyız? ben uyuyup kalsam tv karşısında 10 saat aynı kanal açık kalsa logo yapışması riski mi var mesela yani sırf bu nedenlerden bir türlü tam olarak ısınamadım plazmaya, korkutuyor resmen beni

• quote:

quote:

quote:

üstad benim sorum daha ziyade şuna yönelik...şimdi bir kesim çok fazla bir kanalda durmayın logo yapışır diyor...bir kesim filmleri izlerken zoom yapın altta üstte siyah bantlar kalmasın anti-aging diyor...benim demek istediğim plazmayı izlerken sürekli bunlara dikkat etmek zorunda mıyız? ben uyuyup kalsam tv karşısında 10 saat aynı kanal açık kalsa logo yapışması riski mi var mesela yani sırf bu nedenlerden bir türlü tam olarak ısınamadım plazmaya, korkutuyor resmen beni

söylediğin gibi 8 10 saat izlersen resim yapısma ihtimali var ama bunun olma ihtimalini en aza indirmek icin ayarlarımız var

televizyonda herhangi bi hareket olmadıgı zaman kumandadan yada direk tvden 2 yada 4 saat sonra otomatik kapanma ayarı var

pıxsel degistirici acık konuma getirmek cihazın ilk 200 300 saat calıstırılısında ayarları kısık kullanmak

tabi bunları yapınca kesin olmayacak demek degil

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

quote:

quote:

quote:

söylediğin gibi 8 10 saat izlersen resim yapısma ihtimali var ama bunun olma ihtimalini en aza indirmek icin ayarlarımız var

televizyonda herhangi bi hareket olmadıgı zaman kumandadan yada direk tvden 2 yada 4 saat sonra otomatik kapanma ayarı var

pıxsel degistirici acık konuma getirmek cihazın ilk 200 300 saat calıstırılısında ayarları kısık kullanmak

tabi bunları yapınca kesin olmayacak demek degil

yazınızı okuduktan sonra koşarak plazma televizyonlardan uzaklaşmaya karar verdim.
    5 sene önceki sorunlar hala devam ediyor...

• quote:

quote:

Andy hocam ben 42s30e almıştım vatandan. Alalı 3 ay oldu hiçbir sıkıntım yok ayrıca .mkv dosyalarınıda çatır çatır oynatıyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• quote:

Yeni nesil plazmalarda burn in olayı yok denecek kadar az,kaldıki bu risk Lcd tvler içinde geçerlidir yani modül +donanım hatasında yapacak fazlada bir şansınız kalmıyor !

Plazmada ilk kullanım önemlidir gerçi artık burn in olayları en az seviyede desekte,Plazmaları manyetik cihazlardan korumalısınız,mesela manyetik koruması olmayan,Dvd-Blu-Ray-Ses sitemleri pixselleri inanılmaz şekilde etkiler,buna dikkat etmelisiniz !

İlk 200 saat önemli diyebilriz,mesela Dvd izlerken ekranın üstünde oluşan saat tarih yada her hangi bir logo varsa buna dikkat edin,bu risk taşıma olasılığı var,özellikle korsan dvdlerde ne alakası var demeyin inanılmaz alakası var,unutmayın bir dvd plyer kullandığınız plazma ile nerdeyse aynı statik akımı kullanır,buna voltajıda dahil edebiliriz !

İnternet içinde durum aynı,ilk 200 saat logoya dikkat edin,yada plazmalarda otomatik ekran tercihini aktif edin,sebebi ise oyuna yada filme dalabilirsiniz,panel yaklaşık 10 dakikada bir,belli ölçülerde kendini yeniler bunu tam ayar yaparsanız gözle net şekilde görebilirsiniz,yani 16:9 bir filmde alt üst siyah fon varken,otomatik ayar seçiminde bu siyan fonun kaybolduğunu yani panelin kendini yenildeğini net izleyebilirsiniz !

Bu yazdıklarımda sizi korkutmasın,dedim ya Lcdler içinde aynı sorun geçerlidirki kaldıki Lcdler Plazmalardan çok daha hassastır nerdeyse tekilenmedikleri,birşey yok diyebiliriz,telefon,fişler,prizler,yanlış topraklamalı bir bağlantı,ses sistem, v.s v.s uzar gider !

Plazmalarda en ideal seçim,dediğim gibi ilk kullanımda Kontrast ayarlarını düşük tutun,dinamik modda devamlı izlemeyin !

Yahu ben aldım kullanıcam dersenizde,otomatik moda alın,bırakın ekran kendi kendini yenilesin,zaten yeni nesil plazmaların nerdeyse hepsinde burn in olayı Lcd kadar risk taşır demeliyiz !

Yinede ilk 200 saat dikkatli olun,pixseller zaman geçtikçe tam aktif hale gelirler !

Birde inandığım bir olay vardır,derler ya sakınan göze çöp batar ben inanırım,bu sebeble inanın aldığım cihaza pek dikkat etmem ama önelemimde bellidir,kaliteli priz+topraklaması%100 uyumlu kablolar+olmazssa olmazlardan bir tane voltaj sabitleyici !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 26 Eylül 2011; 23:20:32 >

• Panny GW30 aldım daha önce plazma ne bilmiyordum forumdan edindiğim bilgiler ışığında TV alırken tercihim panny plazma oldu iyikide öyle olmuş :)

Görüntü olarak daha iyi TV yok biraz dikkat etmekten kimseye zarar gelmez TV nizin ömrü uzun olur böylece..

İçinizde zapping yapmayanınız yoktur :) ne kadar zap o kadar az risk

Birde arkadaşın biri karşısında 8-10 saat uyursam demiş ! öyle kesintisiz bir uyku uyusam (8-10 saat ) varsın burn olsun tv :)

Zaten Tv nin ayarları var siz 15 saatde uyusanız tv kapanıyor 2 saat sonra kendi kendine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 30 Eylül 2011; 9:02:53 >
  • 1500 - 2000 tl arası 106 ekran bir tv almayı düşünüyorum. ledmi alsam yoksa yeni nesil plazmamı bir tülü karar veremiyorum.

ne almamı önerirsiniz.

3d olmasını ve usb girşi olması benim için önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstmmr -- 30 Eylül 2011; 10:33:29 >
  • kesinlikle plasma memnun kalırsın benden sölemesi

neden kesinlikle bi kere plasma 0.01 mili saniye ve görüş açısı 178 derece tabii 178 yazan değer ama
    uzun süredir ledmi plasmamı diyen birinin
    sözleri bu led için 1500-2000 tl bütçe bu kurda iyi bir led için yeterli değil
    model önermiyorum ama plasma diyorum marka panasonic olabilir
    model no bilmiyorum ama belki kaç kez gittim elektronik marketlere
    bilmiyorum ama uzaktan bakıyorum markasını görmeden yaklaşıyorum yaklaşıyorum ve bakıyorum sol alt köşede plasma yazıyor
    elektrik tüketimi düşündürmesin yeni plasmalarda tüketim iyice azalmış logo nun burning olayıda kalkmış bildiğim kadarıyla
    ben tek bir hedefe kilitlendim fiyatını takip ediyorum sende modeli belirle kafanda teknosa vatan m.m. elektroworld taakip et
    ve al bence kur ne olur onu bilmiyorum ama bu kurla daha çok kazanıyorlar o ayrı konu ben turuncu indirimden bulursam hemen alıcam 7 aydır kaç fırsat kaçırdım bilmiyorum ama başladıgım fiyat tv alımın 800 tl idi 82 ekran lcd alıcaktım baktım 1099 tlye panasonic 106 plasma satıldı ee ben plasma alıyım dedim
    sonra fiyat suan 1299 oldu bi daha 1199 indi en son ben hedef 1050 tl 1099 zorlaya bilirim ama üstü asla bunun hd recevırı var
    ses sistemim zaten var

sen plasma al bence memnun kalırsın emin ol

• sahiden 1500 - 2000 tl arası şuan en iyi plazma hangisi bende plazma almayı düşünüyorum. birçok insan halen daha led diyor plazmadan kimsenin haberi yok gibi. ama ben de plazma almayı düşünüyorum özelliklede panasonic. ama yardımcı olursanız fikir verirseni,z iyi olur. samsung çok kafamı karıştırdı. yardımlarınızı bekliyorum. mstmmr kesinlikle plazma al. hem 3 boyutlu olsun hemde 3 d olsun.
  • KONUDA uzman biri değilim
    http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/panasonic-tx-p42st33e-3d-full-hd-106cm-neoplazma-tv,1920x1080,-600-hz,-4xhdmi,-5mil:1,dlna,tx-p42st33e/productdetails.aspx?I_ID=54638

Panasonic TX-P42GW30 1599 TL. World 8 taksit

Ödeme Seçenekleri
    %25 İndirim
    WorldCard 6 Taksit 1.461 TL+KDV 1.724 TL
    %20 İndirim
    WorldCard 12 Taksit, Axess 5 Taksit,
    Advantage 5 Taksit, Havale, AsyaCard 5 Taksit 1.558 TL+KDV 1.839 TL
    KDV Bizden
    CardFinans 6 Taksit, Bonus 5 Taksit, Maximum 6 Taksit, Kredi Kartı Tek Ödeme 1.948 TL+KDV 1.948 TL
    Axess 10 Taksit, CardFinans 10 Taksit, Bonus 10 Taksit, Maximum 12 Taksit,
    Advantage 10 Taksit, AsyaCard 10 Taksit, Türkiye Finans 10 Taksit 1.948 TL+KDV 2.299 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemre16 -- 30 Eylül 2011; 15:29:33 >

• ST33 alınası bir fiyata gelmiş..3D ve plazma diyorsan arkadaşım kaçırma bu modeli
  • Plazma alacaksanız,U serisinden,- serisinden Samsung D 490 serilerini almayı en sona bırakın,bunlar özellikle Samsung pdp paneldir yani pixsel riski çıkabilir,bu sebeblede 51 inc fiyatı dahi çok düşüktür düşük diyorsam+2 gözlük parasınıda hesaba katarsanız aslında pahalıdır !

Şuanda alınabilecek,ucuz Plazma derseniz,Panasonic S serisinden aşağı bakmayın,S serisi ve üzeri neo plazmalardır yani fosfor oranları iyileştirilmiş ürünlerdir !

Bu serilerin Lcdlerini alın derim çunki gerçekten çok iyi panellerdir,özellikle U serileri SD yayın izleyenler için tam bir keyif oluşturur,piyasalardaki jgaiies özelliği en iyi ürünlerden diyebilirim,rahalıkla 1.000-1.200 liralara bulabilirsiniz,Led inanın HD görüntüde nerdeyse aynıdır !

Panasonic sözcüsü değilim,elbetteki diğer markalarında serileri var ama malesefki pahalılar,ben ucuz ve kaliteli olanları yazdım !

LG 850-950 serileri harika ama fiyatlar malesef çok yüksek,Samsung zaten üst serileri Türkiyede yok,Sharp-Hitachi-Toshiba ürünleri yok,kalanların iyilerini yazmaya çalıştım !

• Çok teşekkürler andy1...Hâlâ crt izleyen birisi olarak arayıştayım ve sizin mesajlarınızı özellikle takip ediyorum...
  • D@rbeli M@tk@p ,crt alışan şansına kötü ürün denk gelirse,tam hayal kırılığı olur,%80 led-lcd-plasma ürünler tam istenilen seviyelerde değil !

Bu sebeble derimki,ilk kez alacaklar belli serilerin dışına çıkmasınlar,fazladan para vermesinler,inanın değmez !

Bu arada mağazalardaki görüntüleri aldanıp ürün alan arkadaşlar var,mesaj atıyorlar,mağazadki görüntüye göre siz siz olun sakın pahalı ürün almayın !

Bu pahalı ürünlere gelince,verilen para sadece ekstra donanımlar içindir,usb v.s,mkv desteği ıvır zıvır işler bana göre,uğraşmayada değmez,bu sebeble ucuz bir tv kaliteli bir blu-ray usb falan yanında sıfır kalır,adam uğraşır ya benim tv usbden mkv okumuyor,okumaz elbetteki,her firma kendi cihazına göre donanımı güncelliyor !

Örnek Sony tüm ürünlerini Vaio üzerinden yapar buna görüntü renk,video formatları v.s,Panasonic yine aynı şekilde ve çoğu mkv dosyalarını okumazlar yada sorunlu okurlar !

Samsung ise bizim meşhur Yu-Ma-Tu gibi her dosyayı nerdeyse okur,çunki ortalama piyasa cihazlarına göre donanımlarını günceller,en son serilerinide halen güncellemelerle uyarıyorlar,D490 serileri gibi,uğultu ses v.s,bu arada D490 sahipleri için yeni günecellemeler çıktı,yüklemeyi unutmayın,özellikle oyun meraklıları !

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.