Şimdi Ara

Panasonic tm900 alındı.SS ler geldi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar video kamera konusunda deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Öncelikle bütçem ABD fiyatlarıyla max 1000 usd. O yüzden yukarıdaki modeller dışında önerisi olan varsa max bütçeyi dikkate alsın lütfen.Youtube videolarında panasonic dışında bu fiyat aralığında daha iyi görüntü kalitesi veren kameraya rastlamadığım için bu modeller öncelikli tercihim. x900 modeli mayıs 2012 gibi piyasaya çıktığı için onunla alakalı detaylı inceleme pek yok gibi. hs900 dahili 220 gb ,tm900 dahili 32 gb hafıza ile geliyor sd900 de ise dahili hafıza yok.Onun dışında bu üç kameranın birbirine ne üstünlüğü var bilmiyorum. En öncelikli tercihim görüntü kalitesi arkadaşlar. Optik zoom, geniş açı mm değeri ,dahili hafızası,3d çekim vs bilimum şeyler ikinci planda benim için. Bunu dikkate alarak hangi kamerayı önerirsiniz?

Kamerayı aldım arkadaşlar , görüntü kalitesi mükemmel bana göre. Birçok fotoğraf makinesinin tek kare olarak yapamadığı işi bu kamera video olarak saniyede 60 kare yakalayarak yapıyor.Youtube videoları convert yaparak görüntü kalitesini bozduğu için ben SS alarak örnekleri burada paylaştım. Fotoğrafların hepsi videodan printscreen tuşuna basılarak alındı. Fırsat buldukça yeni ss ler ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_efendy34 -- 9 Haziran 2012; 14:50:13 >

• hs900 aldım (750USD), haziran sonu veya temmuz başında elimde olacak.
    acelen yoksa elime geçince bilgi veririm, panasoniclerin 900 serisinde hdd kapasitesi haricinde teknik bir fark yok anladığım kadarı ile.
  • eline ulastigi zaman incelemeni bekliyorum.bende yaz sonu getirtmeyi dusunuyorum.hs900 modeli x900 ve tm900 modelinden 250$ ucuz oldugu icin albenili duruyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm900 aldım arkadaşlar
  • Hocam ne kadara aldınız ürünü acaba
  • hayırlı olsun, bende hs900ümü bekliyorum sabırsızlıkla.
    ne kadar para verdin kardeş?
    bu arada capturelar süper görünüyo:)
  • Hocam 1700 tl ye aldım.Ürün Amerika dan gelme.Tr fiyatları malum 2500-3000 arasında.Video kalitesi gerçekten hayranlık bırakıyor.32 gb hafızasına FullHd 60p modunda 2 saat 40 dakika çekim yapıyor.Yalnız depolama için yeni bir hdd almam gerekiyor Böyle yüksek kaliteli videoları convert yaparak kalitesini düşürmeye gönlüm razı olmayacak gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Görüntü kalitesi ve odaklanması çok harika.
  • Arkadaşlar Youtube nin kaliteyi ne kadar düşürdüğünü gösteren iki adet capture ekliyorum.Orjinal ve youtube kıyaslamasını daha rahat görün.

Youtube

Orjinal

• capture etmek video hakkında fikir vermez. youtube'da tabi ki sıkıştırma oranı daha fazla olduğundan görüntüler aslı gibi olmayacaktır. Son capture yaptığınız görüntülerde ilk fotoğraf (youtube) daha iyi bence (yakınlaştırıp bakarsanız)
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

capture etmek video hakkında fikir vermez. youtube'da tabi ki sıkıştırma oranı daha fazla olduğundan görüntüler aslı gibi olmayacaktır. Son capture yaptığınız görüntülerde ilk fotoğraf (youtube) daha iyi bence (yakınlaştırıp bakarsanız)

Muhtemelen bakarken bir karışıklık yaptınız.Yoksa orjınal olan çok daha kaliteli.
  • eğer isimleri yer değiştirmediyseniz yanlış baktığımı kabul ediyorum. 80x96 olan daha kaliteli. tm900 üretimden kalkmış yeni modeller çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_efendy34

Arkadaşlar Youtube nin kaliteyi ne kadar düşürdüğünü gösteren iki adet capture ekliyorum.Orjinal ve youtube kıyaslamasını daha rahat görün.

Youtube

Orjinal

dostum sen şu OIS özelliğinden verim alabildin mi?
    benim çekimlerde aşırı titreme oluyor :(
    veya özel farklı bir ayarı varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: conqueror37

ois ten ben cok memnunum.yarin ois acik ve kapali olarak deneme yapip sana kesin birsey soylerim

walla çok iyi olur.
    sanırım ben eksik veya yanlış birşeyler yapıyorum, yoksa bu kadar titremenin normal olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

12x optik zoom ile yaptım çekimi(ekstra zoom ve dijital zoom yok). İlk 8.saniyeye kadar ois kapalı.8-15 ara ois açık 15 ten videonun sonuna kadar ise hybris ois açık .Aşağıdaki resimde sol alt taraftaki el işareti hybrid ois butonudur.Çekim esnasında parmağın buna sürekli basılı kalması lazım.Bıraktığın zaman hybrid ten çıkar normal ois e devam eder.

https://vimeo.com/49666720

hakkatten etkileyici, teşekkürler..
    ben beceremedim demek ki.
    şu hybrid ois olayını yeni farkettim bu arada, çok iyiymiş.
    hybrid ois'i devreye sokmanın daha pratik bir yolu yokmu, aktive olması için sürekli parmağımızın üstünde olmasımı lazım peki?

bu arada normal ois'i devreye sokmak için düğmesine basıp ekranda ois işaretinin görünmesi yeterli değil mi, ekstra başka bir ayar yapmak gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoker_1979 -- 19 Eylül 2012; 0:00:14 >

• Hayırlı olsun ...
  • quote:

Hybrid ois için ekrana dokunmaktan başka yol bulamadım.Zaten yüksek zoomda çok uzun süre video çekmediğim için benim açımdan sıkıntı yok.Normal ois için düğmeye basmak yeterli.

ok.
    peki 1080p'den daha düşük kalitede çekim yapmıyormu bu kamera?
    en düşük 540p gördüm.
    birde sen gece çekiminden memnun musun.
    benim yaptığım bi kaç çekimde çok noise oldu.
    var mı özel bi ayarı senin bildiğin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoker_1979 -- 19 Eylül 2012; 19:00:52 >
  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullan.

Kedi harika olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.