Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
3
Favori
38.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doroşenko

Acele etmemekle iyi etmişsin kardeşim HiGHWAYMOUSE
    çünkü panasonic in bu sdx1 kamerası SD60 ın altında konumlanan bir kamera nasıl oluyorda pahalı satıyorlar anlamak mümkün değil bu kamera SD60 ın tersine gerçek FullHD değil interpolasyonla çakma Full hd çekim yapıyor.
    Avantajları ise Belki bilmiyorsunuzdur Panasonic ile Sanyo firmaları birleşti Sanyoda DÜnyaca ünlü MP4 formatının patent haklarına sahip olduğundan şimdi iki firma birleşince bu haklardan Pana da yararlanıyor işte bu kamerada AVCHD nin yanısıra MP4 formatında da çekim yapıyor böylece Sony ve Pana ların dezavantajı olan AVCHD formatının media playerlarda, PC lerde ,MP3-4-5 ve Ipod gibi cihazlarda tanınmaması sonucu edit düzenleme ve saklama problemleri giderilmiş oluyor,Yani gerçek Full hd çekim hariç flaş video ışığı gibi özelliklerde Sd60 la aynı ama lens yapısı gibi konularda farklılıklar var bu model bütçesi kısıtlı ama kağıt üzerinde hemen her özellik olsun ve çekim kaliteside Full olmasa bile SD çözünürlükten de kat kat yüksek olsun isteyen kullancılar için ekonomik bir model.BU arada SD 60 ı VAtan bilgisayarda daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.
    1300 liraya kadar bütçesi olarn arkadaşlara gerçek Full hd de panasonic SD 60 yada sanyo cg20,gh1,sh1 modellerini öneririm.Gittigidiyorda SD çözünürlükteki kamerlardan bile çok ucuza 450 lira gibi komik fiyatlardan başlayan rakamlarla satılıyor.
    Bu arada 1080i ve 1080p olayına kafayı takan arkadaşlar içinde Sanyonun SH1 den önceki modeli olan FH1ve fh1a modelini öneririm hd 2000 de birebir aynı özelliklere(sadece ekran2.7 FH1 de 3 inch gibi çok büyük bir ekran) sahip fakat tabanca tasarımlıdır fh1 ve hd 2000 in vimeo.com da dehşet videolarını izleyebilirsiniz 1080p çekimin yanısıra ağır çekim (slow motion) çekim de yapar bu modeller.

Bugünlerde beklenmedik masraflar çıktığından bu kamera işini bir türlü halledemedim. Aslında şu an abim Amerika'da. Sanırım bir kaç güne de dönecek. Bir kaç kez cep telefonunu elime aldım mesaj atayım diye bir türlü atamadım. amazon'da 310 dolara gözüküyor. Sanırım o fiyatlara bulabilirdi orada.

Ama işte masraflar çoğaldığından, 300-500 deseler de, elim gitmiyor para vermeye.

• sağlık olsun ABD de abin varsa bütçeni ayarladığında daha üst modeller alabilirsin acele etme bence.
  • quote:

sağlık olsun ABD de abin varsa bütçeni ayarladığında daha üst modeller alabilirsin acele etme bence.

İş nedeniyle arada bir yurt dışına çıkıyor. Bir daha ne zaman gider bilemiyorum. Hayırlısı artık hocam. Bebeğimiz olacağı için (inşallah) istiyordum. Şimdilik zaten biraz daha vaktimiz var. Bekleyelim bakalım...
  • quote:

Sony de bahsettiğinz özellik Sd 60 da yok dediğiniz gibi ağır çakim oynatabilmesi için makinada zaten slow motion çekim modunun olması lazımki bu da Pana nın üst modellerinde var.Lenslere gelince pananın profesyonel ve D-SLR kameralr gibi lens değiştirilen bir modeli var sanırım onun içindir zaten halihazırda geniş açı falan bir iki lens tm700ve sd 600 için mevcut.

Bir model için değilde sanırım bazı modeller için 3D lensler den bahsediliyor
    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/Haberler/En+Son+Haberler/3D+%C3%B6nc%C3%BCs%C3%BC+Panasonic+ile+art%C4%B1k+her+isteyen+3D+kay%C4%B1t+yapabiliyor!/5502716/index.html#anker_5502719
    acaba sd60 da bunların içinde olabilirmi

Bende sd60 almayı düşünüyorum.Fakat hiç kaale almadığım sanyo kameralarıda bu forumda duydum(kaliteli olarak),onları incelemek istiyorum.Daha doğrusu sd60 ile karşılaştırıp ondan sonra karar vereceğim.fiyat performans olarak acaba hangi sanyo modelleri ona yakın önerebilirmisiniz.sd60 fiyatına,sd60 dan daha kaliteli daha özellikli bir sanyo alabilirmiyiz acaba.

• bir kameraya lens takılabilmesi için önünde vida dişlisi yada en azından bir girinti vs. olması lazım SD 60 a lens takamzsınız.
    Panasonic en temel olarak sanyodan Titreşim önleme sisteminde üstündür.
    eğer gittigidiyor da bakarsanız Sanyonun en özellikli kameralarının 750 lira civarında olduğunu görürsünüz üstelik modeline göre gerçek anlamda 8-10-14 mp fotoğrafta çekebilirsiniz .SH1 ve FH1 modellerinde ağır çekim de vardır fiyatları gittigidiyordan inceleyin kameralarıda bu linkten(sağdaki resimlerden beğendiğine tıkla)

http://sanyo.com/xacti/english/
  • quote:

bir kameraya lens takılabilmesi için önünde vida dişlisi yada en azından bir girinti vs. olması lazım SD 60 a lens takamzsınız.
    Panasonic en temel olarak sanyodan Titreşim önleme sisteminde üstündür.
    eğer gittigidiyor da bakarsanız Sanyonun en özellikli kameralarının 750 lira civarında olduğunu görürsünüz üstelik modeline göre gerçek anlamda 8-10-14 mp fotoğrafta çekebilirsiniz .SH1 ve FH1 modellerinde ağır çekim de vardır fiyatları gittigidiyordan inceleyin kameralarıda bu linkten(sağdaki resimlerden beğendiğine tıkla)

http://sanyo.com/xacti/english/

Panasonic sd60 a kendimi alıştırmışken(almak üzere iken)işin içine sanyo girince birazcık kafam karıştı.Anladığım kadarıyla yukarıdaki SH1 modeli titreşim önleme özelliği haricinde sd60 dan daha kaliteli bir kamera ve fiyatıda 440$.Panasonic ve sony markalarına düşünmeden evet denilebiliyor ama sanyo dan yeni haberdar olunca insan biraz düşünüyor.Sanyo ile ilgili birazcık forumlara bakmak gerekecek sanırım.(tabi varsa böyle bir forum)

• hd 2000 ile ilgili böyle bir forum açılmıştı forumun ileriki sayfalarında bulabilirsiniz.
  • Ben de dün sd60 aldım. Aldığım yerde sd kartlar pahalıydı, o yüzden henüz deneyemedim.
    SD kart olarak hangi markayı tercih etmeliyim?
  • Marka olarak Sandisk,Team yada Toshiba
    Hız olarakda class 10.Her ne kadar kullanma klavuzunda en az Class 4 kullanın diyorsada siz minimum class 6 alın bütçeniz uygunsa class 10 almaya çalışın.Çünkü çok farkediyor.
    Kapasite olarak da şimdilik çok pahalı olduklarından 16 gb ve yukarısı değilde 8 gb eğer ihtiyacınız varsa 2 adet 8 gb alarak işi çözümleyebilirsiniz.Hayırlı olsun bu arada kameranız.
  • quote:

Marka olarak Sandisk,Team yada Toshiba
    Hız olarakda class 10.Her ne kadar kullanma klavuzunda en az Class 4 kullanın diyorsada siz minimum class 6 alın bütçeniz uygunsa class 10 almaya çalışın.Çünkü çok farkediyor.
    Kapasite olarak da şimdilik çok pahalı olduklarından 16 gb ve yukarısı değilde 8 gb eğer ihtiyacınız varsa 2 adet 8 gb alarak işi çözümleyebilirsiniz.Hayırlı olsun bu arada kameranız.

teşekkür ederim

class 10 toshiba ve team 8 gb 45 tl civarı... ama sandisk pahalı. toshiba veya team düşünüyorum. araştırdığım kadarıyla çakma class 10 çıkma olasılığı varmış, uyduruk kartlara etiket yapıştırıyorlarmış.
    tanınmış bir mağazadan alacağım.

sizce team mi, toshiba mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Mert:. -- 19 Kasım 2010; 11:44:12 >

• F/p olarak team derim Tayvan firmasıdır ama iyi araştırın vatan bilgisayar,hepsiburada,webdenal gibi siteleri iyi inceleyin fiyat sanki yüksek gibi geldi bana.Ama gold bilgisayar ve yan şirketi hızlıal.com konusunda dikkatli olun bunların çakma ürün konusunda aldığı çok şikayet var.
    Ayrıca vatanbilgisayar ve fotozeynep gibi sitelerde class10 ama 4 gb lik kart da gördüm toshiba ve transcend marka 4gb ye yarım saat video çekilir iki adet alırsanız işinizi görecektir bütçeniz kısıtlıysa bu alternatifide değerlendirebilirsiniz.
  • quote:

F/p olarak team derim Tayvan firmasıdır ama iyi araştırın vatan bilgisayar,hepsiburada,webdenal gibi siteleri iyi inceleyin fiyat sanki yüksek gibi geldi bana.Ama gold bilgisayar ve yan şirketi hızlıal.com konusunda dikkatli olun bunların çakma ürün konusunda aldığı çok şikayet var.
    Ayrıca vatanbilgisayar ve fotozeynep gibi sitelerde class10 ama 4 gb lik kart da gördüm toshiba ve transcend marka 4gb ye yarım saat video çekilir iki adet alırsanız işinizi görecektir bütçeniz kısıtlıysa bu alternatifide değerlendirebilirsiniz.

"flash memory toolkit" isimli bir prg var, çakma olup olmadığı sanırım bununla test edilerek anlaşılır.
  • evet o tarz programlarla en azından kart hızını test edebilirsiniz.
  • doroşenko kardeş kameralar konusunda birazcık kafamı karıştırdı(n),ama olumlu yönde.Şimdi daha bilinçli bir şekilde kamera alabilirim.Ancak yinede kararsızlık var.Sanyo sh1,fh1 ve pana sd60 arasında kararsız kaldım.doroşenko sanırım sd 60 kullanıyor.
    fh1 in sensoru içlerinde en büyük,en çok o beni cezbediyor.Ancak 24 Kpbs BİT HIZINDA ÇEKİM in pratikteki anlamı veya avantajı ne bilmiyorum.
    sh1 inde ses zoomu olması,30 optic zoomu olması cezbediyor.
    pana nın ise markası,titreşim önleyici özelliği ve örnek görüntüleri.
    Sanyo ların en büyük dezavantajı,temininin zor oluşu ve deneme şansının olmaması.İnternet akışverişine pek güvenemiyorum,ama evde teslimat şeklinde bahsettiğim iki modelden birisi olsa alacağım hemen
  • son kameram sd60 daha önce sanyonun modelleride dahil bir çok kamera kullandım. şimdi 24 kbps nin anlamını sana en basit şöyle anlatayım saniyede kaydettiği veri hızıdır mesela iki full hd kameradan 24kbps olan 17kbps olandan daha çok ve detaylı veri kaydeder halbuki ikiside full hd ama işte bu full hd sadece boyut büyüklüğü anlamına gelir birinde adamın suratındaki sivilceler bile kaydedilebiliyorken öbüründe bunlar atlanır.
    Sanyonun distribütörü var hepsiburada gibi sitelrde ve zaman zaman kampanyalarla mediamarkt darty gibi zincir mağazalara satılıyor bu mağazaların olduğu bir şehirde yaşıyorsan gidip inceleyip elden de alabilirsin.

Bu arada fh ve sh 1 in vimeodaki örneklerini bir incele.
  • sd 60 ı yeni aldım. Çekim 2 Gb sd karta çekim yaptım ve sd kartı direk diz üstünden izlediğimde hareketli sahnelerde harelenmeler olduğunu gördüm. kameradan izlerken bu olmuyor sebebi ne dir acaba?
  • kartınızın hız sınıfı nedir? düşük hızlı bir kartsa normal bir durum makinadan izlerken görünmemesinin nedenide ekran TV kadar büyük olmadığından görünmüyor.kullanma klavuzunda en az class4 desede siz en az class6 hatta bütçeniz uygunsa class10 kullanmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

sd 60 ı yeni aldım. Çekim 2 Gb sd karta çekim yaptım ve sd kartı direk diz üstünden izlediğimde hareketli sahnelerde harelenmeler olduğunu gördüm. kameradan izlerken bu olmuyor sebebi ne dir acaba?

laptoplardaki sd kart okuyucuların hızı yetmiyor. görüntüleri düzgün okuyabilmek için sdhc kart okuyucu gerekli. tabi bilgisayarın donanımının da yeterli olması gerek.
  • örnek makro resim görebilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

sd 60 ı yeni aldım. Çekim 2 Gb sd karta çekim yaptım ve sd kartı direk diz üstünden izlediğimde hareketli sahnelerde harelenmeler olduğunu gördüm. kameradan izlerken bu olmuyor sebebi ne dir acaba?

Öncelikle hayırlı olsun. bende 1 ay önce aldım bu cihazı. bence bu sorunun iki nedeni olabilir. öncelikle izlediğin bilgisayarın hızı. ikincisi de izlerken kullandığın program. şu an kullandığım programın adını hatırlayamadım ama bır ara yazayım. gom playerda çok takılma oluyor mesela ancak diğer programda gayet akıcı şekilde izleyebiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.