Şimdi Ara

Panasonic Etherea mı Toshiba Skvr mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • k.usta bu nominal kapasite altında daha verimli çalışmak nasıl birşey ben ilk defa duyuyorum nominal kapasite altında daha verimli çalışan ürün. Katologlarıda inceliyorum ama böyle bir açıklamada ilk defa duydum. Konuyu açarsan özellikle marka model olarak verebilirsen karşılaştırmalı bende bilgilerinizden faydalanmış olurum.
  • Sanırım nominal altına düşmekten kasıt minimum civarına inerse cop eğerinin dahada yükseleceğimi oluyor.
    Mesela 14.000 btu LCC serisi 29.000 btu ısıtmaya çıkıyor 3.86 COP ile bu 25 metre kare yerde 0 derecelerde odayı istenilen ısıya getirip birde duruyorsa sanırım bu minimumuda geçip aşırı performanslı olup COP değerini dahada yukarı çekip (4.5 gibi) mükemmelmi oluyor.Gibi bir şey sanırım dahada verimli olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Of.The.Hvac

k.usta bu nominal kapasite altında daha verimli çalışmak nasıl birşey ben ilk defa duyuyorum nominal kapasite altında daha verimli çalışan ürün. Katologlarıda inceliyorum ama böyle bir açıklamada ilk defa duydum. Konuyu açarsan özellikle marka model olarak verebilirsen karşılaştırmalı bende bilgilerinizden faydalanmış olurum.

O verdiğiniz tablodaki Toshiba'lar mesela.

Gene aynı tablodaki KIT-YE12-MKX

Bu sorunuz ile HVAC lordu şeklindeki nick hiç uygun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 26 Aralık 2011; 14:26:22 >

• Arkadaşlar,

EER ve COP verimleri Panasonic Resmi Katolog Değerlerinden alınmıştır. Katologda EER ve COP satırında yazan (min-max) gibi açıklamalar. AB direktifi 2002/31/EC doğrultusunda 230 V yapılan testler sonucunda dış ortam ve iç ortam sıcaklıklarına göre değişkenlik gösteren verim değerlerdir. Bu değerler diğer firmalardada var fakat onlar bu değerleri belirtmemekteler. Bu değere bakmayıp sadece nominal değerlerle diğer markaları karşılaştırmanız daha doğru olacak. Gereksiz bilgi kirliliğine yol açmak istemem ama yapmak zorunda kaldım.

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taare.Zameen.Par

Sanırım nominal altına düşmekten kasıt minimum civarına inerse cop eğerinin dahada yükseleceğimi oluyor.
    Mesela 14.000 btu LCC serisi 29.000 btu ısıtmaya çıkıyor 3.86 COP ile bu 25 metre kare yerde 0 derecelerde odayı istenilen ısıya getirip birde duruyorsa sanırım bu minimumuda geçip aşırı performanslı olup COP değerini dahada yukarı çekip (4.5 gibi) mükemmelmi oluyor.Gibi bir şey sanırım dahada verimli olması.

Bakın bu arkadaş BİLE kavramaya başlamış bu konuyu.
    BİLE derken arkadaşın klimacı olmadığını, bir tüketici olduğunu vurgulamak istedim sadece.

Taare.Zameen.Par arkadaş:
    O bahsettiğiniz klimanın tam değerlerini şu anda hatırlamıyorum ama, aklımda kaldığına göre nominaldeki COP'u 3.86 idi.
    O alet nominal kapasitede o verimlilikte çalışır, yüksek kapasitelerde COP kötüleşir, daha düşük kapasitelerde de iyileşir.
    Minimum kapasitede çalışırken de en yüksek verimlilik seviyesindedir.
    Her gerçek inverter böyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 26 Aralık 2011; 15:03:40 >

• Yok kardeşim klimacı falan değilim sade bir kullanıcıyım,sadece forumları okuyorum.

Birde şunu yazayımda aman banada havalı nickli falan demeyinbin tane isim denedim olmadı en sonunda beğendiğim film ismi yazdım tuttu.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taare.Zameen.Par -- 26 Aralık 2011; 15:02:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taare.Zameen.Par

Yok kardeşim klimacı falan değilim sade bir kullanıcıyım,sadece forumları okuyorum.

Birde şunu yazayımda aman banada havalı nickli falan demeyinbin tane isim denedim olmadı en sonunda beğendiğim film ismi yazdım tuttu.

Saygılar.

sizin nickin tek kötü yanı, biraz uzunca olduğu için sayfadaki görünümü bozuyor
    Gene de sorun değil, bir ara "makinamühendisiizmirli" diye nicki olan bir arkadaş vardı, onunki resmen sayfa görünümünü mahvediyordu
    Sonra "umumi arzu üzerine" kısaltmıştı

• quote:

Merhaba,

Hazırladığım tablo çok hızlı hazırladığım için bazı eksikleri vardı tamamladım yeni listeyi ekledim.

Bilgilerinize sunarım.

Panasonic Etherea mı Toshiba Skvr mi?

bu tablo daha uygun ama fiyatlar da tutmuyor, misal

http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-toshiba-ras-13-skvr-klima-fiyati,015066.html

fiyatı :2.023,30TL

birde bu cihaz var ama bu cihaz 15.500 btu

http://www.buroteknik.com/toshiba-ras-b-13-skvp-15400-btu-h-yeni-super-inverter-daiseikai-duvar-tipi-split-klima-ucretsiz-kargo-ucretsiz-montaj--fiyati_82561.html

fiyatı :2.890,24TL

ama ne hikmetse panosonik fiyatı aynı

http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=527&kid=136

fiyatı : 2.652,00 tl.

arkadaşlar ben nerede yanlış yapıyorum anlamadım ,arkadaşın verdiği listede toshiba pahalı ,benim baktığım sitelerde panasonik pahalı

bu durumda nerde hata yapıyorum

diğer bir konu biri -5 e kadar görev yapabiliyor diğeri - 15 e kadar , bu önemlimi demeyin bence çok önemli ,izmir de havalar eksiye düşmez denilir doğrudur ama o meterolojinin verdiği değerlerdir bazen hissedilen değerler -7 veya -10 C leri bulur bu nedenle -5 benim için yeterli olan bir değer değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 26 Aralık 2011; 16:42:38 >

• Merhaba,

Benim belirttiğim fiyatlar liste satış fiyatlarıdır. Toptan alış fiyatlarımı belirtmek bulunduğunuz yerdeki satıcılara haksızlık olacağından Toshiba toptan alış fiyatımı belirtmedim. Panasonic olarak İklimsa satış fiyatlarına bakıyor olabilirsiniz. İklimsa fiyatları biraz yüksek. Ben Panasonic Türkiye satış fiyatlarını verdim.
  • Büroteknik Toshibalarda damping yapıyor herhalde.
    Nasıl bir dükkan acaba?
  • quote:

Merhaba,

Benim belirttiğim fiyatlar liste satış fiyatlarıdır. Toptan alış fiyatlarımı belirtmek bulunduğunuz yerdeki satıcılara haksızlık olacağından Toshiba toptan alış fiyatımı belirtmedim. Panasonic olarak İklimsa satış fiyatlarına bakıyor olabilirsiniz. İklimsa fiyatları biraz yüksek. Ben Panasonic Türkiye satış fiyatlarını verdim.

sevgili arkadaşım burası bir mağazanın satış sitesi olmadığı için biz en uygun neresi ise oraya bakarız

yani bize satıcı karı değil foruma gelip soranlar için en uygunu hangisi ise o konuda bilgi vermeye çalışırız ki zaten bu sayfaların amacı da budur

satıcılar için DH de ayrı bölümler var isteyen herkes ürününü satışa koyabilir ve orada istediği fiyatı da belirleyebilir

bu nedenlerden dolayı sizde en uygun neresi ise orasının linkini verin ki alıcılar faydalanabilsin

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Büroteknik Toshibalarda damping yapıyor herhalde.
    Nasıl bir dükkan acaba?

hocam o siteyi örnek olarak verdim yoksa ben hiç alışveriş yapmadım ve akakçe.com da alıcılar pek memnun değil gibi görünüyor ama artık ürün almak isteyenler bi zahmet kendileri de araştırıp ona göre karar versin ,yani herşeyi de bizden beklemeyin

o firmaya ait akakçe.com yorumlarına ait link aşağıda ,benden bu kadar

http://www.akakce.com/forum/B%C3%BCroteknik,276.html

• Ben genelde teknik olarak kişilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorum. Klimanın ucuzu nerde bulunur bilemem. Benim bu siteye bakışım en ucuz ürün nerden bulurum değil (ki böyle siteler var akakce v.b) özellikleri açısından bana en uygun ürün hangisidir. Diye düşünerek bu siteye giriyor ve konulara cevap yazmaya çalışıyorum. Bu sebeple yazdıklarıma veya koyduğum tablolar hakkında yorumlar yazarken bunlara dikkat ederseniz sevinirim.

Saygılarımla
  • quote:

Ben genelde teknik olarak kişilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorum. Klimanın ucuzu nerde bulunur bilemem. Benim bu siteye bakışım en ucuz ürün nerden bulurum değil (ki böyle siteler var akakce v.b) özellikleri açısından bana en uygun ürün hangisidir. Diye düşünerek bu siteye giriyor ve konulara cevap yazmaya çalışıyorum. Bu sebeple yazdıklarıma veya koyduğum tablolar hakkında yorumlar yazarken bunlara dikkat ederseniz sevinirim.

Saygılarımla

etmezsek ne olur ?

siz bir firmanın çalışanı olabilirsiniz ama biz sizin maaşlı elemanınız değiliz asıl siz bilgi vercekseniz tam ve doğru bilgiler verin ,burası iklimsanın forum sayfası değil

bir defa siz bilgi vermiyorsunuz insanları panasonic'e yönlendirmeye çalışıyorsunuz (yani iklimsaya)

bugüne kadar yazdığım mesaj sayılarına bakın ,bunların % 80 i klima ile ilgilidir ve kime neyi nasıl yazacağımı da gayet iyi bilirim

kimseden emir de almam ,ömrüm askerlikte geçti emir alacak olsam emekli olmazdım

ucuz olan sizi ilgilendirmiyorsa gidin satış bölümüne o zaman ,tabiki sizden öncekiler gibi iyi biliyorsunuz ki oraya kimse gelip size inanmaz

sonuç olarak arkadaşım siz bu şartlarda yazmak zorundasınız ,bu benim değil DH 'in kuralları ,yok bu kurallar hoşuma gitmedi derseniz siz bilirsiniz

• Binbaşım :) Panasonic tavsiye ettiğim ürün İklimsa ürünü değildir. Bu model ürünü İklimsa da bulamazsınız. Özellikle belirttim Panasonic Türkiye Fiyatıdır diye. Ben size birşey diyemem tabiyki kafanıza göre yazar yorumlarsınız fakat bu yazdıklarınızı bana özel gönderseniz aramızadaki sıkıntı aramızda kalır. Siz bunu uluorta yazınca burdan birşeyler öğrenmek isteyen kişiler için forumda gereksiz atışmalarla doldurmuş oluyoruz. Ben kafama göre yazmıyorum sadece Teknik özellikler doğrultusunda cvp veriyorum.

Siz diyorsanızki sen bütün yazdıklarını İklimsa marka ürünlere yönlendiriyorsun. İspat ederseniz ben burdaki hesabımı kapatır giderim. Geçmişte İklimsa ile ne yaşadınız bilemem ama ben burda bir taraf tutarak yazmıyorum. Kimseyede yazarsak nolacak gibi kafa tutma yada işi kabadayılığa vurmayı düşünmüyorum. Sebebi birilerine burda kafa tutmak değil karşılıklı bilgi alışverişi, amacım birilerine en ucuz bende benden alın demek değil ki onuda verdiğim tablodan daha ucuza ürün bulabilir alabilirsiniz. Bunun sizde farkındasınız zaten, benim sizden amacım üzüm yiyelim gereksiz polimiklere girmeden dostca birbirimize aktarıcağımız bilgiler varsa onları aktaralım. Burda ben Ticari bir çıkar gütmediğim için ne İklimsacı nede Toshibacı, nede Panasonicci olmak beni ilgilendirmiyor.

Saygılarımla

• quote:

Binbaşım :) Panasonic tavsiye ettiğim ürün İklimsa ürünü değildir. Bu model ürünü İklimsa da bulamazsınız. Özellikle belirttim Panasonic Türkiye Fiyatıdır diye. Ben size birşey diyemem tabiyki kafanıza göre yazar yorumlarsınız fakat bu yazdıklarınızı bana özel gönderseniz aramızadaki sıkıntı aramızda kalır. Siz bunu uluorta yazınca burdan birşeyler öğrenmek isteyen kişiler için forumda gereksiz atışmalarla doldurmuş oluyoruz. Ben kafama göre yazmıyorum sadece Teknik özellikler doğrultusunda cvp veriyorum.

Siz diyorsanızki sen bütün yazdıklarını İklimsa marka ürünlere yönlendiriyorsun. İspat ederseniz ben burdaki hesabımı kapatır giderim. Geçmişte İklimsa ile ne yaşadınız bilemem ama ben burda bir taraf tutarak yazmıyorum. Kimseyede yazarsak nolacak gibi kafa tutma yada işi kabadayılığa vurmayı düşünmüyorum. Sebebi birilerine burda kafa tutmak değil karşılıklı bilgi alışverişi, amacım birilerine en ucuz bende benden alın demek değil ki onuda verdiğim tablodan daha ucuza ürün bulabilir alabilirsiniz. Bunun sizde farkındasınız zaten, benim sizden amacım üzüm yiyelim gereksiz polimiklere girmeden dostca birbirimize aktarıcağımız bilgiler varsa onları aktaralım. Burda ben Ticari bir çıkar gütmediğim için ne İklimsacı nede Toshibacı, nede Panasonicci olmak beni ilgilendirmiyor.

Saygılarımla

merak etmeyin zaten bir kaç tanesine baktım ne hikmetse hep panasonic lehinde mesajlar yazmışsınız

peki iklimsa panasonic satmıyormu ?

bilgilendirme yaparken neden benim dahi yapmadığım hatalar yapıyorsunuz ?

neden bir markanın murat 124 sınıfını seçerken diğerinin mercedesini seçip karşılaştırıyorsunuz ?

bir yerde fiyatın ucuz pahalısı beni ilgilendirmez derken diğerinde fiyat veriyorsunuz ve ne hikmetse panasonic fiyatlarını düşük gösteriyor diğerini pahalı gösteriyorsunuz ?

ticari bir çıkar beklemiyorsanız neden daha ucuz uygunu varken diğerlerini öneriyorsunuz ?

yok ben öyle birşey yapmak istemedim yanlışlıkla oldu diyorsanız (ne hikmetse sizden önce gelen iklimsacılar da aynısını yaptı ) herkesten özür dileyin ve bundan sonra buradaki arkadaşların istediği şekilde , marka-model ve ucuz olan yerde ki fiyatı belirtin ki forum amacına ulaşsın ,yoksa merak etmeyin bu forumda bulunan bir çok kişi ürünlerin özelliklerini biliyor

özelden mesaj beklemeyin yazmam da cevap vermem de çünkü nedenini diğer topic de yazdım

ispat ederseniz demişsiniz işte ispat aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_54673533/tm.htm#msglink_55914317 burada ki yazılar size ait değilmi ?

"kesinlike Panasonic derdim. Bu ürünlerin hem satış hemde kurulumunu yaptığım için müşteri dönüşlerini çok irdeliyorum MELCO FD serisi ve Panasonic Etherea Serisinden müşteriler son derece memnun. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 26 Aralık 2011; 23:12:15 >

• Toshiba'nın 2000 tl lik fiyatı uygun gelinde diğer farkları gözetmeden siparişini verdim. :) Şimdi sıra 2000 tl bulmaya geldi. Toshiba'dan pişman olacağımı sanmıyorum, aklımdaki ilk model buydu fakat Panasonic'in teknolojik özellikleri de beni cezbetmedi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihin_fethi

Toshiba'nın 2000 tl lik fiyatı uygun gelinde diğer farkları gözetmeden siparişini verdim. :) Şimdi sıra 2000 tl bulmaya geldi. Toshiba'dan pişman olacağımı sanmıyorum, aklımdaki ilk model buydu fakat Panasonic'in teknolojik özellikleri de beni cezbetmedi değil.

Bence en iyi tercihi yaptınız.

Bankalar millete zorla para veriyor, para bulmak kolay

Asıl önemli bölüm, adam gibi bir servise taktırabilmek.
    İyi bir montajla 15 sene çalışır o aletler.
  • Teşekkür ederim. :) İlçede yaşadığım için Mersin merkezden gelecek servis, montaj sırasında nelere dikkat etmeliyim acaba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.