Şimdi Ara

Palmeden Birkaç Fizik Sorusu(Çözüldü)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cevap B


     Palmeden Birkaç Fizik Sorusu(Çözüldü)





    Cevap B


     Palmeden Birkaç Fizik Sorusu(Çözüldü)





    Cevap D




     Palmeden Birkaç Fizik Sorusu(Çözüldü)



    Çözebilirseniz çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PusLu1 -- 5 Ocak 2016; 22:00:10 >



  • Baya hoş sorularmis :) cozdum de nasıl anlatacam bilemedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Sorudan başlayalım.

    İlk durumdaki basınç eşitliği P0 = hdg + X gazı değil midir? tamam şimdi bize boruyu aşağı itersek nolur diye soruyor. Önce x gazının hiç değişmeyeceğini düşünelim. hdg azalır çünkü h azalıyor. ancak P0 değişmeyeceği için ve hdg azalacağı için X gazının basıncının artması lazım yani hacminin azalması lazım yani x yüksekliğinin de azalması lazım. Her ikisi de azalır.

    Makara sorusu.

    Öncelikle 2mlik cismin aşağı ineceğini görmüş olman gerekiyor ki zaten basit bir yorum. Şimdi esas yorum şu, 2m kütlelik cisim h kadar aşağı inmiş olursa 2m kütleli cismi taşıyan ipte h kadar aşağı iner, sabit makaranın diğer ucundaki ipte h kadar yukarı çıkar ve hareketli makara olduğu için ve aynı iplerle yukardaki kuvvetler sağlandığı için h/2 kadar makara döner ve h/2 kadar ötelenir yani yukarı çıkar. Bizim burda dönmeyle işimiz yok, ötelenmeyle işimiz var. Tamam h olarak bulduk oranları. h+h/2 =3h/2 buluruz yani 1 seferde beraber alınan yol.

    3h/2 . ? = 3h dan ? = 2 gelir yani 2m kütleli cisim 2h, m kütleli cisim ise h kadar yol alacaktır. Yan yana geldiklerinde yerden yükseklikleri h olur. Geri kalanı aşağıdaki arkadaş anlatmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VissCatL -- 5 Ocak 2016; 21:52:52 >
  • PusLu1 kullanıcısına yanıt
    Neyse başlayalım anlatmaya umarım ve becerebilirim

    1. Soruda suda batan buz hacmi 9v ve buz eriyince de 10 vlik hacim 9v olacağına gore(suyun özel durumu) h1 seviyesi değişmez.Aşağıda kalan v kisimlik hacim buz eriyince yok olacağına gore alttaki sıvı bir miktar asasagi kayacak bu yüzden h2 azalır. Sıvılar aşağı kayinca gazın bulunduğu yerin hacmi artacak ve basıncı azalacak.

    2.soruda Po=Px+hdg dır . Tüp aşağı çekilince h miktari azalacak.Dış basınç hala Po olacak ve iç basınçla esitlenmesi gerekecek. H azaldığına gore Px artmali bu yüzden hacmini azaltacak ki basıncı artsın.

    3.soruda 2m kütleli cismin hızı 2v m kütleli cismin hızı v olur. Dengeye geldiklerinde 2m kütleli cisim 2h m kütleli cisim H kadar yer değiştirir. Potansiyel enerjideki değişim 3mgh olur ve bu enerji kinetik enerji olarak kullanilir. 2m kütleli cismin kinetiği 8E m kutlelininki E olur.9E=3mgh E=mgh/3 olur. 2m kütleli cismin kinetiği 8E idi o zaman 8mgh/3 kadar kinetik enerjisi olur , m kütleli de j kadar yukarı çıkmıştı mgh kadar potansiyel enerjisi olur ve oranları 8/3 olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkür ederim elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.