Şimdi Ara

Palme deneme sorularım (3 tane fen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Palme deneme sorularım (3 tane fen) Palme deneme sorularım (3 tane fen)
     Palme deneme sorularım (3 tane fen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilpackage -- 7 Şubat 2015; 22:53:34 >

• Fizik sorusunda gazlar basınci aynen iletir yani K=L olur.takildigin yer burasiymis zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece aminoasit mi ilk soru
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigend

Fizik sorusunda gazlar basınci aynen iletir yani K=L olur.takildigin yer burasiymis zaten

Teşekkürler hocam. M deki basıncın K dan fazla olmasının sebebi de üzerinde gaz basıncı olmasından dolayı değil mi?

@V. For Vendetta I ve II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilpackage -- 7 Şubat 2015; 22:33:09 >
  • buhar basıncıyla kaynama noktası ters orantılıdır. Yani kaynama sıcaklıkları x büyük y büyük z dir.Uçuculuğu fazla olanın kaynama noktası en azdır.Örnegin kolonya ve su.Alkol 78 derecede su ise 100 derecede kaynar.Moleküller arası çekim kuvveti kaynama noktasıyla doğru orantılıdr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V. For Vendetta

buhar basıncıyla kaynama noktası ters orantılıdır. Yani kaynama sıcaklıkları x büyük y büyük z dir.Uçuculuğu fazla olanın kaynama noktası en azdır.Örnegin kolonya ve su.Alkol 78 derecede su ise 100 derecede kaynar.Moleküller arası çekim kuvveti kaynama noktasıyla doğru orantılıdr.

Kaynama olayı sıvının buhar basıncının dış basınca eşit olduğu durumlarda oluyordu kafam oraya takıldı soruda. O yüzden tam tersi olarak düşündüm:D
  • İlk soruda Glikozun karbon atomlari isaretli olmasi icin CO2 nin karbonun isaretli olmasi lazim fakat karbon degil oksijen isaretlenmis o yuzden ikinci sik da olacak.

Edit: Son soru 2 ve 3 mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamGod -- 7 Şubat 2015; 23:00:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    birkaç tane mat sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamGod

İlk soruda Glikozun karbon atomlari isaretli olmasi icin CO2 nin karbonun isaretli olmasi lazim fakat karbon degil oksijen isaretlenmis o yuzden ikinci sik da olacak.

Son soruda yalnız 2 diyor ben de öyle düşünmüştüm
  • son soruda benzende de hidrojenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lilpackage

quote:

Orijinalden alıntı: DreamGod

İlk soruda Glikozun karbon atomlari isaretli olmasi icin CO2 nin karbonun isaretli olmasi lazim fakat karbon degil oksijen isaretlenmis o yuzden ikinci sik da olacak.

Son soruda yalnız 2 diyor ben de öyle düşünmüştüm

Hocam en sondaki benzeni katmamisim onda da H var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.