arkadaşlar herkese slm lar.1-2 hafta önce ekran kartımla ilgili yardım amaçlı bi konu açmıştım.yine bir sorunla karşılaştım.neredeyse her oyunda,bunların başında carbon ve fifa 07 var.oyunu belirli bir süre oynadıktan sonra takılmalar oluşuyor,ardından da ya mavi ekran geliyor ya da görüntüler birbirine karışıyor.sisrem şöle : intel pentium D 935,corsair xms2 2x1 gb,palit 8600 gt sonic+,asus P5VD2-MX( ben anakarttan şüpheleniyorum,ciphset inanılmaz ısınıyor),açıkçası powerda pek iyi sayılmaz frisby 350 watt.ayrıca bazen fifa manager oynarken bile yapıyor.bir türlü çözmedim,yardımcı olursanız çok seviniirm...
frisby 350watt diyorsun, 150 watt veriyor mu o psu şaka bir yana bana psu gibi geldi ama çok da iddiali değilim
pwer anakartı tam besleyemediği için belirli bir zamandan sonra bunları yapmış olabilir mi? ekran kartı direk pcı-exp den aldığı ve pwer da anakartı besleyemediği için olmuş olabilir mi ?
bana da psu kaynakli bi sorun gibi geldi. bu gibi problemlerin sebebini denemeden bulamazsin. odunc falan bulup bi yerden daha iyi bi guc kaynagiyla dene. bi sure oynadiktan sonra oluyor demissin ekran karti islemci sicakligini falan kontrol ettin mi bu esnada. ekran karti normalin disinda isiniyosa bu da sebep olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®
bana da psu kaynakli bi sorun gibi geldi. bu gibi problemlerin sebebini denemeden bulamazsin. odunc falan bulup bi yerden daha iyi bi guc kaynagiyla dene. bi sure oynadiktan sonra oluyor demissin ekran karti islemci sicakligini falan kontrol ettin mi bu esnada. ekran karti normalin disinda isiniyosa bu da sebep olabilir.
kardeş,tam oyun esnasında ölçtüğüm dereceler; ekran kartı= 70 işlemci = 43 normal midir?
söylediğin sıcaklıklar normal bence
sıcaklıklar normal ama elimi chipsetin üzerine değdiğimde( değemeyecek kadar sıcak) resmen yanıyor.ama fifa manager da bile bunu yapması bana normal gelmedi,sanırım dedğiniz gibi sorun ya power da ya da anakartta..
o psu'yu at, mümkünse frisby gibi at döne döne çöpe gitsin, üzerinde yazan 350w ibaresinin düpedüz yalan olduğunu, @NiyaziSaral kanıtlamıştı sağolsun...
gzl bi sisteme kötü bir psu sistemi ele almadan sen psu ele al at gitsin gerçek 500w filan bir psu alman lzm
Takılmalar meydana geliyorsa ve sonra goruntude tuhaflasma baslıyorsa ekran kartıyla alakalı bir problem. Sonic+ lar zaten sonuna kadar OC'li kartlar fabrika çıkışlı olarak. Umarim sizde ustune OC yapmamı$sınızdır. Buyuk ihtimalle ramlerinin uzerinde sogutucu olmadıgı icin a$ırı ısınmadan yapıyor kartınız bu olayı.
İsterseniz aldıgınız yere konuyu acıklayıp degi$im talebinde bulunabilirsiniz. Kolay gelsin.
psu kaynaklı gibi gözüküyor....
quote:
Orjinalden alıntı: axiadam
Takılmalar meydana geliyorsa ve sonra goruntude tuhaflasma baslıyorsa ekran kartıyla alakalı bir problem. Sonic+ lar zaten sonuna kadar OC'li kartlar fabrika çıkışlı olarak. Umarim sizde ustune OC yapmamı$sınızdır. Buyuk ihtimalle ramlerinin uzerinde sogutucu olmadıgı icin a$ırı ısınmadan yapıyor kartınız bu olayı.
İsterseniz aldıgınız yere konuyu acıklayıp degi$im talebinde bulunabilirsiniz. Kolay gelsin.
kardeş,ekran kartında ya da ,şlemci de hiçbir O/C yok.default halleriyle kullanıyorum.bu gidişle dediğiniz gibi power ı değiştirmek zorunda kalacam.değiştirmeliyimde sıcaklıklar işlemci 43-44 ,ekran kartı da tam yükte en fazla 73 oluyor.bazen de mavi ekran gelip makine reset atıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: cmbzkrt
quote:
Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®
kardeş,tam oyun esnasında ölçtüğüm dereceler; ekran kartı= 70 işlemci = 43 normal midir?
sicakliklar normal.. geriye psu denemek kaliyo..
@cmbzkrt Mavi ekranda aygıt sürücüsünün sonsuz döngüye girdiğine dair yazılar varsa ve hatanın nv4_disp.dll dosyasında olduğu belirtiliyorsa sorun nvidianın 162.18 sürüm nolu sürücüsünden kaynaklanıyor. Ya cd ile gelen sürücüyü yada 163.44 beta sürücüyü kur, büyük ihtimalle sorunun düzelir, sürücüyü değiştirmene rağmen sorun düzelmiyorsa hemen kaliteli bir enaz 350 watt gerçek güç veren bir PSU alıyosun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme