Şimdi Ara

Palit 7900 GS SONİC BF2&COD 2 Ayrıntılı Performans!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: newmonarch

Bu kartı ben forumdan Haspko 39 adlı arkadaştan aldım. Oda kartın yurtdışından geldiğini söyledi. Sanırım Türkiye'de hiç satışı yapılmamış zira Pclabs'deki incelemesinde "Gelecek vs." gibi sözcükler kullanılmış. Tabi emin değilim araştırmakta fayda var. Siz firmalarla arayıp konuşun, fakat ben bu kartı almaktan vazgeçmiştim bir ara, Nova satış temsilcisiyle Msn'de konuştum. 7900Gs' nin gelmeyeceğini, 8600Gts verebileceğini söyledi. Anladığım kadarıyla Dx9/256 bit kartları tüketip, orta sınıf Hd2600Xt ve 8600 Gts'e yer açmaktalar. Çünkü " Bir daha gelmez " sözcüğü herşeyi açıklıyor.

Ama siz dediğim gibi genede araştırın hiç olmadık yerden hiç olmadık ürünler çıkabiliyor. Birde unutmadan söyleyeyim, 300W Fsp bu karta yeterli . Ancak psu eskisinden daha fazla ısınmaya başladı, daha güçlü bir kart taksam sanırım yetmeyecek.

@newmonarch hocam kartı napmışın öle yaw çok güzel bi inceleme olmuş bea helal olsun...eline sağlık

• peki bu kartın cod2 de dx7 performansı nasıl? ortalama kaç fps veriyor?
    bu arada online oynuyorsun nickin ne hocam:)
  • Selam.

O isim öyle kalmış oyunu yeni kurduğum için. Yoksa "NewmonarchII" 'yi kullanıyorum.

Dx7 performansı resimlerde görüldüğü gibi, minimum 90 fps ama 200'lere kadar çıkıyor. Ayarları değiştirmem bir fps olarak bir şeyi değiştirmiyor zira işlemci sınırında çünkü kart.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tokato

sen bu iki kartı biraz daha araştır istersen.
    x6800 islemci 2gb dual ddr1066 p5wdh anakartla palit 7900gs in orj ayarlarda 3d mark 2005 den aldığı 8090 puan.
    e6300 standart 1gb ddr2 667 mhz ram le xfx7900 gs orj ayarlarda aldıgı puan is 8100 üzerinde alıyor.
    Bu testi chip dergisi yayınladı!!!

"XXX" edition'dur, söylediğiniz 7900 Gs ise Sonic değildir. Çok az bir ihtimalde olsa bellek zamanlamalarında farklılık olabilir. Yoksa böyle bir şey olması imkansız.

xxx editionlar daha da ucuk hızlarla piyasaya sürülüyor 600/800 orj fabrika cıkışlı.
    Bahsettigim benim kartım zaten chip in inceledigi de palit 7900GS SONİC.

• Tamam o zaman herhangi bir fark olamaz yada ayrı bir durum vardır. O dergiye bakmam lazım.
  • bf2 de ekran kartı ve işlemci oc li 1280x960 16x aa 4xaf 90-100 arası dolaşıyor fps
  • Sizin bellekler 1680 Mhz'de ve bant genişliğide yüksek. Gerçi benimde Gpu avantajım var ama aynı mimarili kartları konuştuğumuza göre kenar yumuşatma gibi durumlarda sizinkinin avantajı olacaktır.

Yanlız, çevrim içimi oynuyorsunuz yoksa botlarlamı buda çok önemli. Gerçi her iki durumdada işlemciye oldukça yüklenen bir oyun Battlefield 2. Bendede 100'e çıkıyor Fps ama, Karkand'da, Hotel'in oralarda 64 kişilik bir sunucuda 35'lere kadar düşüyor çok yoğun patlama/top atışı/çatışma vs.'den dolayı.

Bu arada sürücü ayarlarından Af'yi açmamıştım, "Uygulama denetlemeli" olarak bırakmıştım. 4x AA açınca zannedersem Battlefield 2 kafasına göre Af'yide etkinleştirmiyordur.
  • quote:

Tamam o zaman herhangi bir fark olamaz yada ayrı bir durum vardır. O dergiye bakmam lazım.

bunlar chip in inceledigi 7900 gs sonic

Palit 7900 GS SONİC BF2&COD 2 Ayrıntılı Performans!!!

bu da benim ki xfx 7900 gs xt ayarlar default

arkadaşlar test sistemindeki farklara dikkat edin
    benim e6300 o/c suz 2gb dual ddr2 667 ram anakart da dandik bi intel (o.c bile yaptırmıyo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 10 Ağustos 2007; 1:33:45 >

• quote:

Sizin bellekler 1680 Mhz'de ve bant genişliğide yüksek. Gerçi benimde Gpu avantajım var ama aynı mimarili kartları konuştuğumuza göre kenar yumuşatma gibi durumlarda sizinkinin avantajı olacaktır.

Yanlız, çevrim içimi oynuyorsunuz yoksa botlarlamı buda çok önemli. Gerçi her iki durumdada işlemciye oldukça yüklenen bir oyun Battlefield 2. Bendede 100'e çıkıyor Fps ama, Karkand'da, Hotel'in oralarda 64 kişilik bir sunucuda 35'lere kadar düşüyor çok yoğun patlama/top atışı/çatışma vs.'den dolayı.

Bu arada sürücü ayarlarından Af'yi açmamıştım, "Uygulama denetlemeli" olarak bırakmıştım. 4x AA açınca zannedersem Battlefield 2 kafasına göre Af'yide etkinleştirmiyordur.

normal single playerdan direk oyuna girdim
    istediğin bir oyun varsa söle bikaç ss yayınlarım

• Aynı sistemde denemedikten sonra kesin bir yargıya varmak çok zor.
  • quote:

Aynı sistemde denemedikten sonra kesin bir yargıya varmak çok zor.

düşük puan alan kartın sistemi yüksek
    yüksek puan alan kartın sistemi daha düşük
    neden aynı sistemde deniyoruz fark daha fazla açılsın diye mi
  • Sistemler arasında tonlarca değişken var. Kullandığınız sürücüler bile çok büyük farklılık yaratmakta. Zamanında Athlon Xp 3200+ ve düz Geforce 6600 ile yaptıkları testten, ben daha yüksek puan alıyordum Sempron 2600+ ve 9600 xt ile. Buda mümkün değil ama, dergideki sistemlerin testleri genelde düşük çıkmakta.

Kartınızın işhattı veya başka bir şeyi farklı olsa anlayacağım ancak yapısal olarak aynı süratte hiç bir fark olamaz .

Ayrıca gülecek bir durum olduğunuda zannetmiyorum.
  • Üzerindeki soğutucudan olabilir mi peki?
    Üzerinde Zerotherm GX815 var sıcaklık 53 dereceyi geçmiyo hiç bir şart altında belki ondadır.
  • Oda olabilir. Gerçi Palit'inde soğutması çok iyi. Oyunlarda kasa kapağı açık, hız aşırtmalı daha yük altında 50C'ye bile gelmedi.
  • quote:

Oda olabilir. Gerçi Palit'inde soğutması çok iyi. Oyunlarda kasa kapağı açık, hız aşırtmalı daha yük altında 50C'ye bile gelmedi.

o zaman gpu sogutması cok iyi denebilir ama bide ramlarin üstüne ramsink koyulsaydı cok güzel olurdu palit.
  • Keşke. Aslında o heatsink'i zorlayarak belki değdirebilirsiniz ama %90 ihtimal gpu sıkışıp hasar görür. 1mm daha uzatsalarmış çok iyi bir soğutma sistemi olacakmış.

Neyse artık kart bende değil zaten

Arkadaşın evinde Cm Dirt 1024*786'de bazı ayarlar yüksekte ( Onun ss'sini koyacağız ) 19 fps verdi.
  • Hocam bu kartı almayı düşünüyorum cünkü hiçbir stokta x1950 pro vs kalmamıs.
  • OO , yazın açtığım konu hortlamış. Bu kartı hala arkadaşım kullanıyor ve değiştirmeyide düşünmüyor açıkcası. Zaten piyasasıda 130-140'lara kadar geriledi.

600/1600'de, X1950 Pro'dan daha hızlı bir kart oluyor zaten. Alacağınız kart ta o hızlara çıkıyorsa sorun yok. Ha standart kullanacaksanız %30-40'lara kadar geride kalıyor ama genede güzel bir kart. Çok az ısınıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.