Şimdi Ara

Palio 1.6 Hl Nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.659
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merkep kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl zararına sattım konu sahibi olarak kesinlikle bulaşmama tavsiyesi verebilirim. Sanayide kankanız bol olur. Bide fiyatı geçen yol sattığımın 2 katı olmuş epey komik..

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    Hocam eski arabanın otomatiği de çok mantıklı gelmiyor bana, sizce ne kadar mantıklı 2000 model altı araç almak istemiyorum.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam 1.2 motorlara da bakacağım.

• 34HIL34 kullanıcısına yanıt

Biri de ben. Kesinlikle bulaşılmaması gerekiyor.

Klimalılarına bakacağım hocam. Eğer çok zorlanmıyorsa motor kesinlikle listeme eklerim.

• Peugeot 206 1.6 da düşünebilirsiniz palio'dan çok daha konfor ve donanımlı araç cam tavan deri döşeme gibi ekstraları olanları var 40 bin seviyelerinde

• mümkünse 1.6 motordan uzak durun palioda. Serinin en verimsiz motorudur.Çok yakar,yakıtına değecek şekilde kesinlikle gitmez. Mümkün olabilirse 1.2 16v tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 30 Eylül 2020; 9:7:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34HIL34

Yanlış yönlendirmeyelim lütfen. İçlerinde en az yakanı sırasıyla

1.4

1.2

1.6 ' dır. 1.6 1.4 palio dan ciddi seviyede fazla yakar. Arada yaklaşık 3 litre kadar ciddi bir şekilde fazla yakar hatta.

Performans olarak 1.2 ile 1.4 arasında anlaşılabilecek seviye de bir fark yoktur. Neredeyse aynı diyebiliriz. 1.6 performansı 1.2 ve 1.4 e göre daha iyidir ancak yaktımı çok yakar tavsiye etmem. En güzel tercih 1.4 el olacaktır.
    1.4 el teknoloji olarak en eski motor (spi single point injeksiyon - yanlış hatırlamıyorsam uno 1.4 ie ile aynı motor 71 hp), dolayısıyla yakıt tüketiminin fazla olması çok normal. ayrıca yine yanlış hatırlamıyorsam tek nokta enjeksiyon sebebiyle 1.4'e sıralı sistem lpg'de takılamıyordu. normal sistem lpg takmaya kalkarsan da performans iyice düşer verimsiz bir hal alır. o yüzden sırf lpg nedeniyle bile 1.6 hl almak çok mantıklı (1.6 ya sıralı lpg takabiliyorsun).

yakıt tüketimi sorununu sadece ben değil kullanıcıları da söylüyor. internette biraz araştırma yapınca 1.4'ün yakıt tüketiminin saç baş yoldurttuğu görülebiliyor. hatta 1.4 el'i yukarıda belirttiğim gibi iki sene sıfırdan alarak biz de kullandık, gayet yakıyordu. tabi o zamanlar benzin ucuzdu pek takmıyorduk. hadi 1.6 palio 1.4'den az yakmasın ama birbirine çok yakın yakar ve bunun karşılığında da 1.6 gibi bir performansı da yok 1.4'ün. en azından 1.6'da performans var güç var.

en doğru tercih bence tüplü 1.6. hem de 1.6'larda airbag, abs gibi opsiyonlar da var.

daha da doğru tercih biraz bütçe artırıp 1.3 mjet olmalı iki sene 1.3 mjet albea kullandım hem az yakıyordu hem de güzel kaçıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 30 Eylül 2020; 13:10:54 >

• orhancub kullanıcısına yanıt
    Km fazla onlarda hocam..

• cobainn kullanıcısına yanıt
    Çok az ilan var çok yavaş gidiyor ilanlar düşündürmeye başladı.

O aracın 22 kuruş yakması için hadi lpgyi 3₺ den hesaplayalım 7.35 litre şehiriçi lpg tüketimi olması lazım. Aracın 7.35 litre lpg tüketimi olması için benzinde 6 litre yakması lazımki %20 farkından anca 7.35 i tutturabilsin. Şimdi güzel kardeşim son teknoloji 2020 model 0.9 turbo beslemeli clio dahi şehiriçinde 6.5 litre altını göremiyorken 2005 senesinin vasat 1.2 motoru 6 litre görüyor buna mı inanalım yoksa senin doğru mu yanlış mı olmadığı bilinmeyen hesabına mı? 1.4 tdi 1.4 hdi 1.5 dci motorlar şehiriçi 5.5 litre yakıyor. Senin atmosferik 1.2 20 sene öncesinin teknolojisinde üretilen atmosferik motorun 6 litre yakacak öyle mi?

Teknik bilginiz yok iken insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.
    Yav birader ne inat herifsin yalan borcum mu var ?
    Lpg bitince havayla mi gidecek bu araç ?
    Depoyu ayni istasyondan fulluyorsun ilk başta kaça dolduğu önemli değil.
    Lpg yi dibine kadar bitiriyorsun.
    Gidiyorsun fulletiyorsun 100 tl lik lpg alıyor.
    Kirmizi yakana kadar kullaniyorsun baktın 200 km yaptı.
    100/200 den 50 kuruş yakıyor.
    Sonra tekrar ayni istasyona gidiyorsun. Yine aşağı yukari 100 lira yakit alıyor. Yine 200 km de kırmızıyı yakıyor.
    (Pompaciya attigi anda bırak diyorsun her zaman.)

Defalarca denemede 1-2 kuruş farkla ayni sonuçlar çıkıyor.

Hesap kitap belli, kafamdan km eklemedim. Bizim palionun km sayaci fazladan sayıyor ya da tup bitmesine rağmen hala tupde gözüküyor gibi gosterip benzinden yiyip sonra tüpüm bitti diyorsa bilemem müneccim değilim. Motorun diriligine, lpg sisteminin performansina göre değişiyor demek ki.

Aracin başta belli bir süre benzinde çalışması hesaba dahil değil.

Kısaca benim hesabim basit ve defalarca denendi.
    1.2 Palio bana madalya takmayacak az yaktirdin veya millete öyle lanse ettin diye.
    Yaşadıklarımı yazdım. Kaldı ki 1.2 16 valf albea kullanan arkadasimin da 25 kuruş yakiyordu arabası.

Senin teorik yok 0.9 turbo yok %20 kuralların beni bu konuda ilgilendirmiyor. Cebimden çıkan para belli arabanın gittiği km belli.

1.2 atmosferik 2000 li fiat motoru şehiriçinde 6 litre yakmaz. Benzinde 7.5 litre yakıyor desen onuda yakmaz. Senin hesaplamanda sorun vardır yada çok başka bir şey. Ancak ben çok emin ve net konuşuyorum. Araçlardan motorlardan anlayan biri 1.2 atmosferik 2000 li fiat motorunun şehiriçinde 6 litre yakmadığını arabanın direksiyonsuz dönmeyeceğini bildiği gibi bilir. 1.2 16 valf albea kullanan arkadaşına da söyle arabası 35 kuruşun 1 kuruş altını göremez lpgde. Aksini iddia ediyorsanız gelin beraber deneyelim noter huzurunda arabasına.
    Sorun nerde biliyor musun ?
    22 kuruş hesabını yaparken lpg nin 2.5 lira civari olması. (Hadi 22 olmasin 24 olsun lanet olsun)
    Fiyatlari hatirlayamadigimdan kafa karisikligindan 3 falan dedim galiba.
    2.5 lira iken 22-23 kuruş da 9 litre tüp yakmasi ile oluyor ona da inanmiyorsaniz yapacak bir şeyim yok.
    Mayisda otomatik albea sattik hep 30 kuruş yakıyordu. Ona da inanmazsin şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 30 Eylül 2020; 20:8:5 >
    Lpgnin 3.5₺ olduğu dönemde yorum atıp en fazla 25 kuruş yakar dediniz. Sonra 3₺ civarıydı dediniz. Daha sonra 2.75₺ olabilir dediniz. Şimdi 2.5 liraya düştü. Git gide yerin altından çıktığı kaynak haline doğru gidiyorsunuz. Lpg 2.5₺ dahi olsa 9 litre tüp yakması için aracın 7.5 litre benzin tüketmesi gerekir. Şehiriçi tüketimde 9 litrenin 1 damla altını görmeyen göremeyen araç 7.5 litre şehiriçi yakıt tüketmez. Karma tüketim derseniz 2.5₺ den ona tamamım. Karma tüketimde 7.5 görür.
    Bir sonraki mesajınızda lpg 2.25 bekleniyor...
    Su anki lpg fiyatının cok etki edecegini hesaplamadim. Gecmisteki hesap yaptigim lpg fiyatının da tam hatirlayamadim. Çünkü cok araç degistiriyoruz dizel lpg ulkenin durumu derken hepsi biribirine giriyor. Kritik cerrahi bir konu olmadigi için de o kadar dikkat etmedim benim hatam yani tam hesap yapmadan şu anki tuketecegi miktari baya yanlış vermişim.

Ben 9-10 litre gaz yaktiginın hala arkasindayim.
    2,5*9 =22.5 kuruş (yani kurus olarak yanlis hatirlamiyormuşum o zamanlar öyle yakiyordu)
    2.8*9= 25.2 kuruş
    3*10 =30 kuruş
    3.5*10=35 kuruş

Ona göre de 35 kuruş yakar şu an en fazla. (Yukaridaki mesajinizda 16 valf albea 35 kuruş diyerek siz de 10 litre yaktigini doğruladiniz zaten bu 8 valf palio daha az yakıyor klima da yok)
    9-10 litreye itiraz etmezsiniz yani :D

Ayni dönemin atmosferik 1.6 motorunun daha az yakacağıni sanmıyorum. Performansi gayet yeterli 1.2 tercih etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 30 Eylül 2020; 20:23:3 >

9-10 litre gaz yakabilir. Onda bir sorun yok. Ancak sıkışık trafik sürekli dur kalk vs. gibi rotalarda değildir. Şehiriçi dahi olsa hafif akıcı yollarda gezip dolanmışsınızdır. İş güzergahınız okulunuz ne bileyim bir şeyiniz biraz daha rahat yollardadır.Aslında bir çok insanın ortalama hızına göre yaptığı veri karma tüketime giriyor ancak şehiriçinde sürdüğü için şehiriçinde şu kadar yakıyor diyor. Halbuki şehirdışı tüketimi şehiriçinde de yapabilirsin. İnsanlar ismine çok takılıyor. Varsa 1.2 8 valf lpgli paliosu olan sabah 7:30 da ataşehirden yenibosnaya gidelim. Lpgde 12.5 litre altı yakarsa ne istiyorsa veririm.
    İstanbul apayri bir klasman ben konyadayim dümdüz. Dur kalk trafik gece dönüşte oluyor ama İstanbul'lla karşılaştıtirsan hic bir şey.

Genelde de kullandigimiz araclar şehir ici ve dışı ayni yakar çünkü şehir dışında yol ortalama uzeri ise ortalama 140-150 ile gideriz arabaya gore otobanda 170-180.

Palio şehir dışında da lpg 2.5 iken 22-23 kuruş yakıyordu yani (130 km/h)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.