Şimdi Ara

PACKARD BELL TM81 AMD PHENOMX N930 2.0GHZ BUGUN VATAN BİLGİSAYARDA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
7.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi aynı dilden konuşmaya başladık...

Benimde dünyanın en iyi bilgisayarı diye bir iddam olmadı zaten.

Ama bu paralara bundan daha iyisi yok. Elbette bi 500 TL daha eklerseniz ne laptoplar var piyasada...

USB 3.0 ise bana hala çok gerekli gelmiyor, en azından elimde 3.0 destekli bir ext. cihaz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Şimdi aynı dilden konuşmaya başladık...

Benimde dünyanın en iyi bilgisayarı diye bir iddam olmadı zaten.

Ama bu paralara bundan daha iyisi yok. Elbette bi 500 TL daha eklerseniz ne laptoplar var piyasada...

USB 3.0 ise bana hala çok gerekli gelmiyor, en azından elimde 3.0 destekli bir ext. cihaz yok.

180 liraya alinabiliyor su an 320 GB USB 3.0 lar.. Yani oyle ahim sahim pahali bir teknoloji degil SSD ler gibi.. Veri transferinde yarattigi kolaylik da masallah..

PCMCI yuvalar 130 lira civarina satiliyor, Aslinda ayni hesaba gelir yani 1500 liralik laptop ile.. Yurtdisindan toptan getiren biri elbet daha ucuza verir. Ben zaten ortaya bir sey atmadim, bu adam tak diye saldiriya gecmis kendi kendine.. Ne arsivler acan adamlar var, cpu performansi dogrudan alakali insanlar var. Laptopta render alan insanlar var.. Mac Pro lara yok yere i7 islemci koymuyorlar laptop platformunda dahi. Bir bildikleri var yani. Ben soyleyince olay cikiyor da, benim intel ya da amd den para aldigim yok ki.

• Hafta sonu vatan bilgisayarın internet sitesinde 1300 tl ye aldım. Henüz elime ulaşamadı. Kapsamlı bir araştırma yaptığıma inanıyorum fiyat/performans olarak en mantıklı şeçenek olduğuna karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eastcoder

Hafta sonu vatan bilgisayarın internet sitesinde 1300 tl ye aldım. Henüz elime ulaşamadı. Kapsamlı bir araştırma yaptığıma inanıyorum fiyat/performans olarak en mantıklı şeçenek olduğuna karar verdim.

Evet ben de bazi alacak arkadaslari bu modele yonlendirdim, ama malzeme kalitesi - teknik servisi - hoparlor sorunlari vb. gibi durumlar icin bir sey diyemem.. Kullanicilarin keyfine kalmis orasi. Bunlar PB'nin genel sikayetleri. Bu modelde bu sorunlar belki ortadan kalkmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 26 Temmuz 2010; 13:53:24 >
  • yahu usb 3.0 a neden bu kadar takıldınız adamın ıhtıyacı oyun oynamaksa ne yapsın usb 3.0 bağlantısını,sen dersenki ben taşınabilir hdd ile devamlı film atcam laptop hddye ki çok saçma zaten taşınabilir hddden izlenir filmler genelde ki zaten 3.0 olması veya 2.0 olması veya 1.0 olması filmi göstermeye,müzik dinlemeye,resim açmaya yetecek bir hız.Kaldıki bu kadar hddden hız almak istiyorsan ssd hdd alabilirsin.Mobil sınıfındada amd almak büyük risk daha yeni geliştiriyor kendini 1.400 tl verilmez bu cihaza i5 modeli 1.500 tl iken bu model max ederi 1.150 tl olmalı ki alınsın.Tek model oldugundan dolayı fiyatı yüksek tutulmus alan arkadaşlar yenı amd modellerinin gelmesiyle fiyatın çok aşağılara ineceğini görecekler...Cihaza kötü demiyorum ama F/p açısından risk açısından vatandaki fiyat oldukça kötü,beklemek lazım amd mobil platformu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echo21

yahu usb 3.0 a neden bu kadar takıldınız adamın ıhtıyacı oyun oynamaksa ne yapsın usb 3.0 bağlantısını,sen dersenki ben taşınabilir hdd ile devamlı film atcam laptop hddye ki çok saçma zaten taşınabilir hddden izlenir filmler genelde ki zaten 3.0 olması veya 2.0 olması veya 1.0 olması filmi göstermeye,müzik dinlemeye,resim açmaya yetecek bir hız.Kaldıki bu kadar hddden hız almak istiyorsan ssd hdd alabilirsin.Mobil sınıfındada amd almak büyük risk daha yeni geliştiriyor kendini 1.400 tl verilmez bu cihaza i5 modeli 1.500 tl iken bu model max ederi 1.150 tl olmalı ki alınsın.Tek model oldugundan dolayı fiyatı yüksek tutulmus alan arkadaşlar yenı amd modellerinin gelmesiyle fiyatın çok aşağılara ineceğini görecekler...Cihaza kötü demiyorum ama F/p açısından risk açısından vatandaki fiyat oldukça kötü,beklemek lazım amd mobil platformu için.

USB 3.0 HDD ler 180 liraya alinabilior. 256 GB bir SSD 900 lira... Mesele bundan kaynakli. AMD nin mobil islemci riskine bir sey diyemem. Cok buyuk bir risk tasiyacagini zannetmiyorum ama.. Verilere baktigimizda bi problem gorulmuyor.

• Evet ama dediğim gibi bu olay tamamen ihtiyaç meselesi,oyun amaçlı veya sıradan kullanıcılar için usb 3.0 birşey ifade etmez.250tlye 32 veya 64 gblık bir ssd ise çok sey farkettirir(açılış süresi,kapanış süresi,oyun yükleme vs..).Bir laptopta olmazsa olmaz diye nitelendirilebilecek bir özellik değil usb 3.0,olursa iyi olur tabiki.Kağıt üzerinde iyi olabilir,herkezde memnun olabilir ama phenom serisi mobil işlemciler tek modeliyle bana göre risktir performans riski olmasa bile fiyat riskidir belki 2 3 modelin daha katılmasıyla fiyat 1100 e dusecek packard bell ve amd zaten fiyat bakımından rakiplere oranla düşüktür ve bu amd işlemcide i3 ve i5 seviyesinde görünüyor 1.370 tl . packart bell tm85 1.370 tl i5 430m modeli kendini kanıtlamış ve tam bir mobil işlemci varken amd modelini almak supriz ata oynamak gibi birşey.Tm81 modelinin hakkı 1.200 tl max.
  • arkadaşlar bu cihaz led değil ona dikakt ettim ama açıkçası oyun için alan birisi tutupta asus n61jq dvd li modelini almaz (bluray olsa alınabilir) nedne derseniz max fark %20 dir performans bakımından fiyat olarak 2 katına yakın o zaman 1500 tl güzel bir masaüstü + 500 tl notebook öeneririm haksızmıyım?
  • şimdi arkadaşlar bu pc gerçekten uygun oyun delisi bi insan bunu alsa pişman olurmu herkes win7 nin derecelendirmesini ve mark değerlerini dikkate almamış ama sonuç da onlarda değer ve diğerlerinden üstün ussb 3.0 gelecekte çok gerekli olabilir ama fiyat olarak çok uygun bazı dostlar güvenilir bi işlemci değil demiş süpriz ata oynamak demiş 2mb ön bellek var çokmu düşük i5 ve i3 e göre düşük ama farkı ölümcül olabilirmi alan arkadaş gayet memnun bi dost işlemciyi övmüş diğer bi dost ise elinden geldiğince kötülemiş notebook check te n940 46. sıradayken 430m 26. sırada

benim için oyun oyun oyun bu pc alınabilirmi sorunsuz 2 sene daha oyun oynarmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mico82

şimdi arkadaşlar bu pc gerçekten uygun oyun delisi bi insan bunu alsa pişman olurmu herkes win7 nin derecelendirmesini ve mark değerlerini dikkate almamış ama sonuç da onlarda değer ve diğerlerinden üstün ussb 3.0 gelecekte çok gerekli olabilir ama fiyat olarak çok uygun bazı dostlar güvenilir bi işlemci değil demiş süpriz ata oynamak demiş 2mb ön bellek var çokmu düşük i5 ve i3 e göre düşük ama farkı ölümcül olabilirmi alan arkadaş gayet memnun bi dost işlemciyi övmüş diğer bi dost ise elinden geldiğince kötülemiş notebook check te n940 46. sıradayken 430m 26. sırada

benim için oyun oyun oyun bu pc alınabilirmi sorunsuz 2 sene daha oyun oynarmıyım

i3 ve i5 acikcasi oyunlarda farklilik dogurabilir ama genel basarimda bana gore yuksek farklilik olmaz. Simdi Core i3 350M ve Core i5 430-520M islemciler fiziksel olarak 2 cekirdege sahipler. Oyunlarin buyuk kismi cift cekirdek destekli oldugu icin, bu islemciler nispeten yuksek frekansli kaliyorlar. Bu sayede kendilerine avantaj doguruyorlar. Ama masaustu kullanimda Win 7 multi-core islemcilere cok saglam destek verebildigi icin ( bu isletim sistemini uyduruk celeron islemcili pc lerde bile calistirabilirmisler ) AMD basarili olacaktir. Bana kalirsa genel anlamda iyi makine. Bugun bir arkadasim almaya gitti hatta, kendi laptopumdan ziyade bu modeli onerdim. Kimi icin para cok onemli. F/P olarak denildigi gibi bundan iyi model gorunmuyor su an. 1 GB HD 5650 ekran karti da 5730'un standart haline ulasiyor maksimum performans zorlayinca kendini. Yani gayet iyi bir kart. Bence gidin bir gorun makineyi. Genel kalitesi nasil ses kalitesi vs. bir inceleyin..

SSD Disk hadisesine gelince, 32-64 GB SSD ler mantikli gelmiyor. Ayrica SSD disklerin de kendilerine gore kalite siniflandirmasi var. Daha yatirim yapmaya elverisli konumda degiller. USB 3.0 lar uygun fiyatli ve dosya transferi vs. bunlar temel ihtiyactir. Opsiyonel bir sey degildir. Kullanicilarin cogunlugu arsiv yapiyor.. Yine de ileride genisleme yuvasiyla halledilebilir..

Dikkatinizden kacan noktalar , 1300 Liraya boyle laptop var mi sorusuna verilecek cevap sudur ;

1367 Lira idi bu makine Vatan'da. 1367 Lira olmasinin sebebi ;

- 4 GB DDR3 olmasina ragmen 32-bit isletim sistemi oldugu icin 3.25 gb kullaniyor kendini.
    - Win 7 Home Basic 32-bit isletim sistemi var. Bana ne arkadasim ben ultimate kurarim ilaclarim diyebilirsiniz eyvallah da, lisans parasi var yani sonucta. Kiyasladiginiz Asus modelde Win 7 Home Premium 64-bit var.
    - Yerli piyasada USB 3.0 harici slotlar 100-150 lira arasi modeline gore degisiyor.
    - Kiyasladiginiz modellerin ekrani 16'' led aydinlatmali.
    - Kiyasladiginiz modelin ekran karti bunun maksimum performansini standart hal olarak kullaniyor.

Bunlar kimi icin olmasa da olur , mesela arkadasim hic ilgilenmedi bile. Modellerden ozelliklerden falan da anlamiyor zaten.. Parasina bakiyor is gorur mu diyor gorur diyorum gidip aliyor. Bu tarz dogrudan isimizi gorecek mi arkadasim oyunlarda sorun cikarmadan rahat ettirecek mi , masaustunde kasmadan islerimizi gorecek mi bize bundan haber ver diyen kullanicilar icin ;

Bu model su an f/p olarak en uygun seviyede gorunen modeldir. Oyunlarda da ekran karti sayesinde performansi i5 520 + GT 330-335 Nvidia ekran kartli modellerden cok daha iyi olacaktir. Bu yorumumu PB nin malzeme kalitesi vs. hesaba katmadan yapiyorum. Onlari gidin magazada kendiniz inceleyin. Teknik olarak basarili, kozmetigine kendiniz bakin begenirseniz alirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

quote:

şimdi arkadaşlar bu pc gerçekten uygun oyun delisi bi insan bunu alsa pişman olurmu herkes win7 nin derecelendirmesini ve mark değerlerini dikkate almamış ama sonuç da onlarda değer ve diğerlerinden üstün ussb 3.0 gelecekte çok gerekli olabilir ama fiyat olarak çok uygun bazı dostlar güvenilir bi işlemci değil demiş süpriz ata oynamak demiş 2mb ön bellek var çokmu düşük i5 ve i3 e göre düşük ama farkı ölümcül olabilirmi alan arkadaş gayet memnun bi dost işlemciyi övmüş diğer bi dost ise elinden geldiğince kötülemiş notebook check te n940 46. sıradayken 430m 26. sırada

i3 ve i5 acikcasi oyunlarda farklilik dogurabilir ama genel basarimda bana gore yuksek farklilik olmaz. Simdi Core i3 350M ve Core i5 430-520M islemciler fiziksel olarak 2 cekirdege sahipler. Oyunlarin buyuk kismi cift cekirdek destekli oldugu icin, bu islemciler nispeten yuksek frekansli kaliyorlar. Bu sayede kendilerine avantaj doguruyorlar. Ama masaustu kullanimda Win 7 multi-core islemcilere cok saglam destek verebildigi icin ( bu isletim sistemini uyduruk celeron islemcili pc lerde bile calistirabilirmisler ) AMD basarili olacaktir. Bana kalirsa genel anlamda iyi makine. Bugun bir arkadasim almaya gitti hatta, kendi laptopumdan ziyade bu modeli onerdim. Kimi icin para cok onemli. F/P olarak denildigi gibi bundan iyi model gorunmuyor su an. 1 GB HD 5650 ekran karti da 5730'un standart haline ulasiyor maksimum performans zorlayinca kendini. Yani gayet iyi bir kart. Bence gidin bir gorun makineyi. Genel kalitesi nasil ses kalitesi vs. bir inceleyin..

SSD Disk hadisesine gelince, 32-64 GB SSD ler mantikli gelmiyor. Ayrica SSD disklerin de kendilerine gore kalite siniflandirmasi var. Daha yatirim yapmaya elverisli konumda degiller. USB 3.0 lar uygun fiyatli ve dosya transferi vs. bunlar temel ihtiyactir. Opsiyonel bir sey degildir. Kullanicilarin cogunlugu arsiv yapiyor.. Yine de ileride genisleme yuvasiyla halledilebilir..

Dikkatinizden kacan noktalar , 1300 Liraya boyle laptop var mi sorusuna verilecek cevap sudur ;

- 4 GB DDR3 olmasina ragmen 32-bit isletim sistemi oldugu icin 3.25 gb kullaniyor kendini.
    - Win 7 Home Basic 32-bit isletim sistemi var. Bana ne arkadasim ben ultimate kurarim ilaclarim diyebilirsiniz eyvallah da, lisans parasi var yani sonucta. Kiyasladiginiz Asus modelde Win 7 Home Premium 64-bit var.
    - Yerli piyasada USB 3.0 harici slotlar 100-150 lira arasi modeline gore degisiyor.
    - Kiyasladiginiz modelin ekran karti bunun maksimum performansini standart hal olarak kullaniyor.

Bunlar kimi icin olmasa da olur , mesela arkadasim hic ilgilenmedi bile. Modellerden ozelliklerden falan da anlamiyor zaten.. Parasina bakiyor is gorur mu diyor gorur diyorum gidip aliyor. Bu tarz dogrudan isimizi gorecek mi arkadasim oyunlarda sorun cikarmadan rahat ettirecek mi , masaustunde kasmadan islerimizi gorecek mi bize bundan haber ver diyen kullanicilar icin ;

Bu model su an f/p olarak en uygun seviyede gorunen modeldir. Oyunlarda da ekran karti sayesinde performansi i5 520 + GT 330-335 Nvidia ekran kartli modellerden cok daha iyi olacaktir. Bu yorumumu PB nin malzeme kalitesi vs. hesaba katmadan yapiyorum. Onlari gidin magazada kendiniz inceleyin. Teknik olarak basarili, kozmetigine kendiniz bakin begenirseniz alirsiniz.

peki hemen hemen aynı fiyatta olan 5740g ile karşılaştırırsak hangisini önersiniz zaten ben bir ilemci ve ekran kartı tavsiyesi hazırlamayı düşünüyorum forumdaki kullanıcılarla birlikte hangi aralkıta hangi laptop gibi bir genel başlık oluşturmayı düşünüyorum

• bilgisayarın ekranı hd led ekrandır bilginize ayrıca diamond view özelliği ile oldukça kaliteli bir ekran... hoperlor sorunu bu serilerde yok.... ekran kartı 5650 ile 5730 arasında çok az bir fark var 3d mark testlerinde baktığımızda bu bilgisayar performans olarak 5730'a sahip bilgisayardan daha iyi bir performans veriyor.... keşke free dos olarak gelseydi de daha ucuz olsaydı boşyere windows'a para ödemede bir mantık görmüyorum aramızda kalsın gerçekten güzel bir bilgisayar almak isteyenlere gözüm kapalı önerebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knight7Cydonia

peki hemen hemen aynı fiyatta olan 5740g ile karşılaştırırsak hangisini önersiniz zaten ben bir ilemci ve ekran kartı tavsiyesi hazırlamayı düşünüyorum forumdaki kullanıcılarla birlikte hangi aralkıta hangi laptop gibi bir genel başlık oluşturmayı düşünüyorum

Acikcasi Acer ile hic ilgilenmedim. PB'nin ekran 15.6'' idi kiyaslamak istedigim husus oydu. Dedigim gibi bunlar keyfe keder meseleler. Bence iyi bir laptop bu yani durumu kimin neye musaitse sonucta onu alir. F/P olarak iyi bir bilgisayar ama oyun performanslarini 3D Mark ile kiyaslamak yanlis olur. 3D Mark masaustu kullanimimda da umurumda olmayan bir konuydu. Cunku oyunlarda alinan sonuclar degisiyor. Bu islemcinin frekansi sonuc olarak 2.0 GHZ . Yani oyunlarda 2.0 GHZ bir cift cekirdek islemci seklinde calisacak en basit aciklamasiyla. En sade Core i5 islemci olan Core i5 430 2,53 Ghz performansta stabil yoluna devam edebiliyor mesela. Bir de gerek 3D Mark a bakin gerek diger testlere, Core i5 430 - Amd Phe II 930 - Core i5 520M ayni seviyedeler genel performans olarak.. Uyduruk farkliliklar var aralarinda ama onlarda da bir alanda Core i5 agir basar bir alanda Phe II , oyunlarda daha agir basacak olan taraf Core i5 + HD 5730 olacaktir. Oyunda asil farklilik GPU ya kaliyor cunku Core i3 350M kullansan bile CPU oyunu tasimakta zorlanmiyor.

Isletim sistemi maliyeti de tartisilir bir hadise. Kimi icin buyuk para kaybidir, kimi icin de lisansli sistem onemlidir. Basi agrisin istemeyen tum guncellemeler kendi kendine yapilsin isteyen her kullanici lisansli isletim sistemine yonelir.. MEsela bizim laptoplarda Win 7 Home Premium 64-bit verdiler lisansli. Bir kesim gitti Win 7 ultima 64 bit kurdu.. Hala neden boyle bir hareket yaptiklarini anlamis degilim acikcasi..

Bu makineyi bugun bir arkadasima aldirdim. Detayli inceleriz makineyi, o zaman Core i5 ile net bicimde kiyaslar, farkliliklari tartisiriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 26 Temmuz 2010; 16:57:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

quote:

sence buyuk bir sorunmu 64 bite yukseltilebilir sonucta ama bilmiyorum nerde okudun bilmiyorum ama ram uc gb yi gecince 64bit yazilim kullaniyolar.

• quote:

sence buyuk bir sorunmu 64 bite yukseltilebilir sonucta ama bilmiyorum nerde okudun bilmiyorum ama ram uc gb yi gecince 64bit yazilim kullaniyolar.

Ne dedigini tam anlamadim ama soyle diyeyim sana ;

- 64 Bit'e yukseltmenin iki yolu var. Bir orjinal olmayan ilacli yazilim kullanmak. Iki gidip de lisansli isletim sistemin varken bir daha 64 bit isletim sistemini satin almak.

Ram 3 GB yi gecince 64 bit yazilim kullaniyorlar ne demek anlamadim.

Isletim sistemin 32-bit iken istersen 100 gb ram'in olsun , kullanilacak miktar bellidir. Benim 6 gb ramim var 32-bit isletim sisteminde 64 bit calistiririm diye bir mantik yok malesef.. Yani Win 7 Home Basic 32-bit lisansli isletim sistemi ile Home Premium 64-bit arasinda fiyat farki var. Ilacli kullanirsin kullanmazsin o kisisel tercihindir. Fakat duzenli olarak updateler vs. faydalanma imkani sunuyor laptop aldigin zaman lisans sayesinde. Tamamen durum meselesidir. Sonucta dunyada tek tip laptop yok.. Isteyen istedigini alir. Ben sadece bilgilendirmek acisindan soyluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 26 Temmuz 2010; 20:10:37 >

• benim demek istedigim firmalar pc ramleri uc gb yi gecince kullandigi yazilim 32 degilde 64 oluyor 32 oldugunu nerden duydun dedigin dogru tabi iilacli sistem bi risk ama bi pcnin isletim sistemide ilacli yada lisanli olarak degistirmek pek sorun olmasa gerek
  • quote:

benim demek istedigim firmalar pc ramleri uc gb yi gecince kullandigi yazilim 32 degilde 64 oluyor 32 oldugunu nerden duydun dedigin dogru tabi iilacli sistem bi risk ama bi pcnin isletim sistemide ilacli yada lisanli olarak degistirmek pek sorun olmasa gerek

Ilacli sistemi lisansli hale getiremezsin. Satin alman gerekir. Risk diye bir sey de yok sadece yeni update'lerden faydalanamazsin yani olmazsa olmaz bir durum degil. Kafasina gore isletim sistemi kullanmak isteyen insanlar icin gereksiz bir noktadir bu yani. 3 GB lar 32 , 4 GB lar 64 diye ayrim da yapilmiyor dizustu camiasinda. Bir suru model mevcut 4 GB olup da 32 bit isletim sistemiyle satilan. Bugune ozgu degil, hep boyle oldu gectigimiz senelerde de. Hatta yeni yeni koymaya basladilar 64 bitleri..
  • ben her türlü güncelleştirmeyi alabiliyorum 64 bit kurulu ve dediğin gibi değil lisanslı orjinal yazıyor o nasıl oluyo o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

ben her türlü güncelleştirmeyi alabiliyorum 64 bit kurulu ve dediğin gibi değil lisanslı orjinal yazıyor o nasıl oluyo o zaman

Belli bir doneme kadar oluyor sonra ansizin engelleniyor vs.. Gittigi yere kadar. Orjinal kullanirsin kullanmazsin kimin icin ne fark eder ki. Lisansli isletim sistemi ek maliyet doguruyor laptoplar o yuzden fiyat farkina yansiyor boyle seyler. Ben para vermem kardesim adamlar yapar ben bedavaya kullanirim diyenler umursamaz lisansli isletim sistemi sahip olmuslar olmamislar.. Ama ne laptop alirlarsa alsinlar bi para odeniyor lisans icin fark etmiyor..
  • gereksiz aslında seçme hakkı vermeleri lazım en azından bu yüzden en az 60 dolar fazla para ödeniyor bilgisayarlara
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.