Vatan bilgisayardan urun alirken dikkat edin bence...Cunku paket acik gibiydi aldigimda...icindende 1 cd eksik cıktı...neyse alahtan deiştirdiler zorla da olsa
yahu arkadaş içimize soktun şimdi kuşkuyu, internetten almayı düşünüyordum, ben açılmış açılmamış olayına takan bir kişiyim, sadece bu konuda değil tüm alışverişlerde.. bir değiştirme olayıda zor olmuş galiba...kalkıp gitssek dünyanın yolu, masraf ayrı...
ya adamlrin deiştirmede soyledikleri tek sey siz bunuintrnetten mi aldiniz sanki magazadan aldiniz gordunuz begendiniz oluyo her musteriyede aynı seyi soyluolar..aslinda 15 gun icnde iade edebiliosun...ama kıllık yapıolar...bastrmaniz lazm baya...ama internetten alanlara sorun cıkarmazlar heralde???
neyse yeni makinayi aldim kapali kutu kurulumu izledim filann...ama 1 sorun oldu gecermi bilmem 1-2 kere oldu...bilgisayari acinca bios ekrani cıkıo en basta packard bell filan yazio ilk cıkan ekran...alet orda takılıp durdu acmadi...neyse 1-2 kere yapti bunu...bakalim 14 saatlik sarjdan sora hic yapmadi...nedendir bilmem?bidaha yapmaz işallah? benm aldigm watan cewizlibagdaki...
Selam arkadaşlar ben de vatandan R3451 aldım hemde görmeden incelemeden. Halil bey var telefonla satışta. Sağolsun ilgilendi baya bi. Hatta ölü piksel süphesi için ben ona açtırdım kutuyu. Yani geldiğinde kutusu açılmıştı. Ama bunu ben istediğim için yaptılar... Neticede karşılıklı güvene dayalı. Ve geldiğinde onunda kontrol ettiği ve belirttiği gibi ölü piksel yoktu. Demek ki sürekli aynı muamele yok... Ama ben vatandan aldım ve uzaktan almama rağmen bir sorun yaşamadım.
beyler bilgisayarı alırken kapalı kutu isteyin, eğer kutu açıksa neden açık olduğu hakkında mantıklı bir açıklama getirmelerini isteyin.ya da bu durumda bilgisayarı almayacağınızı söyleyin.ben alırken benim kutu da açıktı, ürünün satılıp da geri dönmüş ürün olduğu kuşkusuna kapıldım.ürünün öyle olmadığını söylediler, ben pek güvenmedim. kurulum sırasında da adamın başına dikildim.bi sorun yoktu.makinanın her tarafına baktım.benim aldığım R9220 den bi tane DVD bi tane de driver CD si çıktı.daha değişik şeyler çıkanlar varsa söylesinler.Vatan da çanta da veriyolar yanında.almayı unutmayın çantayı.
Ölü piksele bakın Touch Pad in her iki düğmesini de kontrol edin.Zorla basılıyo ya da basınca içine göçüyo bi daha da çıkmıyo olabilir. Hoparlöler cızırtı yapıyo olabilir.orda iyice dinleyin Herhangi bi tarafında çizik, göçük kırık,çatlak var mı diye bakın. Klavyenin tüm düğmelerini deneyin. Hard disk sesi çok olabilir.Gerçi onun sesini mağazanın içinde fark edemezsiniz, ama mümkün olduğunca dikkat edin...
Ürünü değiştirmeye giderken de mağazayı arayın ya da internetten ürünün o mağazada stokta olup olmadığını öğrenin ve vakit geçirmeden mağazaya gidin.Eğer bunu öğrenmezseniz, size ürünün stokta olmadığını söyleyip,ve ürünün aynısını başka mağazalarından tedarik edeceklerini söyleyerek sizin değiştirmek istediğiniz ürünü teslim alıp,bunu yapmak yerine aynı ürünü tamir ettirip tekrar size kaptırmaya çalışma girişiminde bulunabilirler.arkadaşımın başına gelen bi olaydır bu.ayrıca,ürünü 15 gün içinde herhangi bir sebep göstermeksizin değiştirebilirsiniz.bunu yapmak zorundalar.sizin yasal hakkınız bu.
Alet kaliteli bi alet ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın, kimseye de güvenmeyin fazlaca...
beyler bu r9220 lerin wireless ının kapsama alanı dusuk mu? yada benimkinin mi dusuk? yoksa benim modemiminmi dusuk ? (usr 9108) ya 2 yan odadaki modemi gormuyo meret.
@tanerf82
bendeki R9220 nin wireless ı açıkken evin aynı noktasında 3 tane birden bağlantı buldu. Evimde wireless modem yok, bildiğim kadarıyla apartmanda da yok, varsa da 1 kişi de vardır.Muhtemelen diğer apartmanlardan çekiyor.Vericilerin nerde olduğunu bilmediğim için tam bir şey söyleyemem ama en azından bahsettiğin mesafeden daha uzaktadırlar.problem wireless modemde de olabilir.modemin sağlamlığından eminsen bilgisayara bi baktır bana kalırsa...
Bir cevap yazamadım kendi konuma uzun süredir..
Cihazda Infrarede benzer birşey var ancak infrared DEĞİL. Ne BIOS'ta ne Aygıt Yöneticisinde adı geçiyor. Ne de infrared tanıyor. UZAKTAN KUMANDA içinmiş galiba.(opsiyonel bir kumanda...)
Fare tuşunun içe göçmesi doğru. Bende de oldu aynısı ama çıkardım. Sinir bozucu bir durum, haklısınız. Kesinlikle büyük bir göçme sözkonusu değil. Azcık içeri kaçıyor, bu esnada tuş kullanılabilir kalıyor tabiiki, basılı kalma diye bir durumu yok. estetik olarak bozuk gözüküyor..
Ekranımda 3 adet ölü piksel çıktı. Bunların üçü de alt piksel kategorisine giriyor. Yani sürekli siyah ya da beyaz değil. Kırmızı mavi falan gibi.
Kutusunu zaten sizden önce AÇIYORLAR bu aletin. Alet kutusunda tam olarak kurulmamış geliyor(işletim sisteminden bahsediyorum). Birileri açıp kurulumu devam ettiriyor. Bu yüzden bir kere açıyorlar cihazı.
Cihazın Wirelessi mükemmel. Ancak USR'lerin bazı modellerinin kapsama alanı düşük(sendeki gibi). Yani sorun modemden "tanerf82"
"Hoparlöler cızırtı yapıyo olabilir.orda iyice dinleyin" cızırtı değil de yüksek seste plastik titreşim sesi geliyor. Ben bu sesi tüm laptoplarda duydum. İster Altec Lansing olsun ister JBL olsun ister başka şey olsun HER MARKA HER MODEL bir titreşim sesi yapıyor. Tizlerde oluyor özellikle. Belli bir frekans aralığında yani. Burada marka ayrımı yok, HP'si Toshiba'sı(gerçi toshibada az bu ses, neden derseniz sesi çıkmıyor ki aletin!!) hepsinde var bu ses. Ses kalitesi iyi, ses yüksekliği de iyi. cihazın altında bir yerde subwoofer yazıyor ama, ne kadar doğrudur tartışılır.
EN AZINDAN benim cihazımda öyle aşırı ısınma sorunu yok. Ha, altı ısınıyor, o ayrı. Ama fanın deliğini kapamadığınız sürece alet CPU ve GFX yüküne göre fan hızını ayarlıyor(ısınmasını beklemeden, işlemci veya ekrankartı yüküne göre ayarlıyor!! sahip olan arkadaşlar bir denesin:) Superpi açsınlar nasıl kademe kademe artıyor fan sesi)
Fan sesi dersek, çok duyulabilir değil. Zaten "asılmadıkça" fanı da çalıştırmıyor. Ben fan deliğini kapatarak Underground 2 oynadım. 7 dakika içinde fan full devire ulaştı. Altı baya ısındı. Full devirde bile çok sesi yok fanın.
Ramlar DDR2. Bazı markalar gibi DDR2 deyip normal DDR ram değil yani. Micron marka DDR2 ramlar var.
Aletin kutusundan 1 tane Master DVD çıkıyor. Bu, harddiskteki yedek partitionunu da silerseniz, yardımınıza koşacak olan DVD.
Aletin BIOS'u dandik gerçekten. Bir ayar yok. DELL'in BIOS'uyla karşılaştırdığımızda bariz dandik. DELL'de pilde ekran ne kadar parlak, AC'de ne kadar parlak onu bile ayarlayabiliyorduk. BU alette onun da ayarı yok. Nerede ayarladıysanız orada kalıyor.
Sorunuz varsa cevap verebilirim.
evet sorun kesinlikle modem.. vatan bilgisayara birkez daha tesekkur etmek istiyorum. işi yokusa surerlermi diye cok tedirgindim ama en ufak bisey demeden urunu 1e1 degistirdiler. ve usr 9108 10 numara bir modem ve arada 4 duvar varken bile mukemmel cekiyo.
bios da hakkaten boot sequence den baska ayar yok nerdeyse. gercekten BASIC bi ios olmuş :)
allahtan pogramlar var ama bi cok bios ayarı yapabilen bu devirde.
alet (r9220) cok guzel bi alet hakkten almayı dusunen daha fazla düşünmesin..
quote:
Orjinalden alıntı: tanerf82
evet sorun kesinlikle modem.. vatan bilgisayara birkez daha tesekkur etmek istiyorum. işi yokusa surerlermi diye cok tedirgindim ama en ufak bisey demeden urunu 1e1 degistirdiler. ve usr 9108 10 numara bir modem ve arada 4 duvar varken bile mukemmel cekiyo.
bios da hakkaten boot sequence den baska ayar yok nerdeyse. gercekten BASIC bi ios olmuş :)
allahtan pogramlar var ama bi cok bios ayarı yapabilen bu devirde.
alet (r9220) cok guzel bi alet hakkten almayı dusunen daha fazla düşünmesin..
yukardaki yazılarınızdan neden değiştirdiğinizi anlayamadım, sorun adsl modem de değilmiydi.. ?
Ya arkadaslar bende bu aleti almayı dusunuyorum ama aklıma takılan bir nokta hdd hızının 4200 rpm olması.Gercekten 5400'den belirgin bir sekilde performans dusuklugu oluyormu yani bunu hissedebilirmiyiz.Birde aletin bataryası max ne kadar sure dayanıyor.Kullanan arkadaslar bu sorularıma cevap verirse aranıza katılmak isteyen bir arkadasınız daha olacak :D Simdiden tesekkurler....
Birde arkadaslar ben bu notebook'u alırken hic acmadan ustune para verip hdd'sini 5400 olan bir hdd ile degistirmek istesem olurmu acaba?Bu konuda bilgisi olan arkadaslar eminim benim gibi dusunen arkadasları aydınlatıcı olacaklardır simdiden onlara tesekkurler...
4200 ve 5400 arasında fark var bu kesin. pili de su anda cıkardım fisten (wireless acık, cpu 799mhz de sabit ekran parlaklıgı en dusuk seviyede) 2 saat 4 dakika gosteriyo. gosteriyo ama sanırım bi 1 saat 10 dakkaya falan biter. wireless biraz fazla pil tuketiyo cunku.
hdd deisikligini yaparlarmı bilmiyorum. yapabilirler (cunku ekstra ram falan takıyolar) (vatanda mesela) yapmazlar (cunku ustunde packard bell eklentili bi windows home edition var. artı 5 gb ı uzerindeki hdd nin restore maksadıyla ayrılmıs.) (gerci bunları yeni bastan yapmaya yarıyan bide master dvd var) :)
yapmaları lazım ya parasıyla diil mi :)
G774: evet sorun adsl modemdeymis deistirdim. su anda canavar gibi. laptopun gunahını almısım. gerci aldım sayılmaz %90 modemden kıllanıyodum ztn en bastan beri.
Arkadaşlar ben de dün itibariyle r9220 sahibi oldum. Fakat satın aldığım yerde hoparlörü dinlediğimde bir cızırtı duyamama rağmen. Akşam evdeki sessizlikte özellikle hoparlörden gelen ve periyodik olan, ritim bazlı gibi, pırt pırt sesleri hafiften de olsa kulağıma çalınmaya başladı. Sessizlikte bu belli oluyor . Ama herhangi bir müzik açtığımda bu sesi duyamıyorum. Doğukanın dediği gibi bu plasitk titreşim sesi mi bilmiorum. Bunun dışında bi sorun yok gibi duruyor. Açıkçası değiştirmeli mi, yoksa normal midir? onu da bilmiyorum. Vallahi diğer r9220 sahibi arkadaşlar da bu konuya açıklık getririlerse sevinirim.
Pırt pırt sesini kesmek için Ses Denetiminden CD-ROM sesini "Sessiz" olarak işaretleyin. Sorunun kaynağı bu.
HDD değişmek isteyenler bu haliyle kullansın bence. Sonra garanti bitince bir laptop hdd'si alıp kendiniz de takabilirsiniz, basit birşey çünkü. Şu an laptobun altına bakma durumum yok ama 2 vidalık iş olmalı HDD değişimi. RAM'ı da alırken taktırabilirsiniz GARANTİ açısından. 1GB RAM artık standart olmuş durumda. Cihazda 512 var. yetersiz değil ama Photoshop falan kullanıyorsanız benim gibi, RAM'ın altın değerinde olduğunu tahmin edersiniz
Birde bu makinanın benzeri ama dvd dualini hipernexte buldum, fiyatı uygun gibi.. aşağıdaki linkten inceleyebilirisiniz.. hdd gene 4200
YA EN SON HATIRLARSİNİZ BİLGİSAYARİMİ ZORDA OLSA DEGİSTRMEYİ BASARMISTIM WATAN DAN (HARDDAKTEN GELEN ASİRİ SES YUZUNDEN..) YENİ ALDİGİM BİLGİSAYARİDA 2 GUN SORUNSUZ OLDUGUNU DUSUNEREKTEN KULLANDİM...TAAA Kİİ ETRAFİMDA ACABA WİRELESS Bİ İNTERNET BAGLANTİSİ WARMİ DİYE BAKANA KADAR... AĞ BAGLANTİLARİMA GİRDİM WE GORDUM KLİ BİLGİSAYARİMDA WİRELESS YOK
EWET ALETTE WİRELES GORUNMUYODU...HEMEN KILLANMİYİM DEDİM ARATTİM TARATTİM SÜRÜCÜYU TEKRAR YUKLEDİM OLMADİ..ALETİ BASTAN KURULUM YAPTİM YİNE OLMADİ...ANLADİM Kİ WİRELES BOZUK WE GERİ GOTRDUM...BU SEFER DEİŞTİRDİLER HEMEN(2 GUNDE FİLAN ) AMA WATANDA KALMAMİS AYNISINDAN.BENDE PARAMİ GERİ ALDİM. ZATEN BENİM KAFAMDA DA SORU İSARETLERİ OLUSTU...AYNISINDAN ALSAMMII ALMASAMMI DİYE? ... BELKİ Bİ ACER ALİRİM 2.0 SONOMA...EKRAN KARTİ WE EKRANİ BUNDAN KOTU AMA DVD WRİTER WAR...EN AZINDAN BOZUK CIKMAZ DİYORUM.. AMA AKLİM HALA PACKARD BELLDE... WATANDA KALMAMİS AMA EKSEN DE WAR SANİRİM? NAPİCAM BİLEMİYORUM....Bİ YARDİM EDİN YAWWW?
Oha.
Wireless mi yok? Anakarta entegre değil miydi Wireless özelliği? BIOS'tan falan disable edilmiş olmasın?
Hocam bi de r9220 nin ekranı sağ sol çaprazdan, biraz yukarıdan bakınca parlamalar oluyor. Normal karşıdan bakış açısı hariç. Parlamalar da tabii açınıza göre değişiyor ama bazı açılarda parlamalar öyle az buz da değil basbaya . Bu tip parlamalar benim bildiğim eski nesil laptop ekranlarında olur. R9220 de tft olduğuna göre bana bu durum normal değil gibi geldi. Bu tip sorunlarla karşılaşan bir arkadaş oldu mu? Beni aydınlatırsanız sevinirim.
ben R9220'nin ekran kartının sorun yaratacağına inanmıyorum.. bende R3451 var ( ATI Radeon X200M 128 mb shared).. bu ekran kartında bile NFS Most Wanted'ı 800x600 de çok rahat oynayabiliyorum.. bu şekilde bakacak olursak R9220'nin NVIDIA GeForce Go 6200 Turbo 128 mb (16mb non-shared) ekran kartının benimkinden daha iyi bir performans vereceğini tahmin edebiliriz . . .